Skocz do zawartości
Nerwica.com

Sprawa ukraińska

Grouchy

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, KochamElcie napisał(a):

Ja tam nie lubię Zelensky i Ukrainy, bo parę lat temu biedna Ukraina i biedny Zelensky, Putin zły, a sami teraz robią naloty na Rosję i giną rosyjscy cywile. Jak dla mnie to bandyci są i tyle. 

No przecież to Rosja rozpoczęła wojnę i niech dostanie za swoje. W tym konflikcie popieram Ukrainę tyle, że oligarchowie chcą ciągnąć ten konflikt, bo mają duży procent z pieniędzy, które daje Ukrainie Zachód. Na przykład za to nie popieram wydalania mężczyzn z Ukrainy w wieku poborowym z krajów, w których przebywają. Mężczyźni to nie jest mięso armatnie i bydło okopowe. Fajnie się zbuntowali ludzie we Lwowie i pogonili tych hycli, co zaciągają mężczyzn siłą do wojska.

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Grouchy napisał(a):

No przecież to Rosja rozpoczęła wojnę i niech dostanie za swoje. W tym konflikcie popieram Ukrainę tyle, że oligarchowie chcą ciągnąć ten konflikt, bo mają duży procent z pieniędzy, które daje Ukrainie Zachód. Na przykład za to nie popieram wydalania mężczyzn z Ukrainy w wieku poborowym z krajów, w których przebywają. Mężczyźni to nie jest mięso armatnie i bydło okopowe. Fajnie się zbuntowali ludzie we Lwowie i pogonili tych hycli, co zaciągają mężczyzn siłą do wojska.

No tak, Oko za oko, stare jak świat :D 

Ale jak się Ukraina zbuntuję, a oni czczą Banderę, to i Polskę zaatakują, taki scenariusz jest możliwy :D I to nie Putin wtedy tylko Ukraińcy napadną. :P 

Ja tam nikomu nie ufam i nie wierzę :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beton beton beton

28 minut temu, Grouchy napisał(a):

A Amerykanie od których się kupuje nie mają procentów? XD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

No tak, Oko za oko, stare jak świat :D 

Ale jak się Ukraina zbuntuję, a oni czczą Banderę, to i Polskę zaatakują, taki scenariusz jest możliwy :D I to nie Putin wtedy tylko Ukraińcy napadną. :P 

Ja tam nikomu nie ufam i nie wierzę :D 

Myślałam że jesteś mądrzejszy no trudno :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty grouchy nie pisz fałszywych informacji. Nikt nie mówi że upa=ak. A jak mówi to w zupełnie innym kontekście to znaczy że dla Ukraińców upa byla jak ak. To samo nazywanie narodu faszystami. Nawet ruscy nie są faszystami w bardzo dużej większości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

beton beton beton

A ty filc

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

A Amerykanie od których się kupuje nie mają procentów? XD 

Ale Amerykanie i inne kraje mogą sobie pozwolić na zarabianie na tym, ukraińscy oligarchowie natomiast zarabiają na krwi własnych rodaków.

1 minutę temu, KochamElcie napisał(a):

Nie jestem, to że nikomu nie ufam? No krajom innym nie ufam, a poglądów żadnych nie mam :D 

Daj spokój, Dalila jest jakąś ukrofilką i będzie udawać mądrą a jak ktoś ma inną opinię to wg niej jest niemądry albo beton 😕

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, KochamElcie napisał(a):

Ja tam nie lubię Zelensky i Ukrainy, bo parę lat temu biedna Ukraina i biedny Zelensky, Putin zły, a sami teraz robią naloty na Rosję i giną rosyjscy cywile. Jak dla mnie to bandyci są i tyle. 

I bardzo dobrze robią i większość dronow trafia w infrastrukturę. Ruscy za to mają na koncie celowe bombardowanie cywili patrz np teatr czy polowania dronami jakie robią blisko frontu na cywili albo oatrzeliwanie karetek czy samochodów cywili, również tych ewakuujacych się. Działania obu stron dlatego właśnie nie są takie same. Również traktowanie jeńców

Inne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha czaję. :D 

No ja jakoś ukraińców nie darzę sympatią, i mam prawo do tego raczej. :D 

W Anglii kilka lat temu przyjęli ich w jednym kościele do kawiarni, to ukrainka jakaś chamówa niegrzeczna, i z gościem kawiarnię prowadzą, to już się czują jak u siebie i panicze. :D Z kumplem angikiem nie kupowaliśmy u nich kawy już i ciasta, bo z Ukrainy są. :P I chamscy bardzo.

Biedni ukraińcy, a robią, co chcą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Grouchy napisał(a):

A ty filc

Ale Amerykanie i inne kraje mogą sobie pozwolić na zarabianie na tym, ukraińscy oligarchowie natomiast zarabiają na krwi własnych rodaków.

Daj spokój, Dalila jest jakąś ukrofilką i będzie udawać mądrą a jak ktoś ma inną opinię to wg niej jest niemądry albo beton 😕

Aha czyli dajesz przyzwolenie innym narodom na zarabianie na ich krwi? Mądre serio. 

Ją nie udaje mądrej, pisze tu różne argumenty a ty nawet nie poruszyliscie ani jednego. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

I bardzo dobrze robią i większość dronow trafia w infrastrukturę. Ruscy za to mają na koncie celowe bombardowanie cywili patrz np teatr czy polowania dronami jakie robią blisko frontu na cywili albo oatrzeliwanie karetek czy samochodów cywili, również tych ewakuujacych się. Działania obu stron dlatego właśnie nie są takie same. Również traktowanie jeńców

Inne

Na Polskę też w końcu najadą, jak się umocnią i tyle będzie. :D 

Ja sobie uciekam grać w gierkę i słuchać muzyki. :D  Szkoda nerwów na politykę :P

paa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

A Ty grouchy nie pisz fałszywych informacji. Nikt nie mówi że upa=ak. A jak mówi to w zupełnie innym kontekście to znaczy że dla Ukraińców upa byla jak ak. To samo nazywanie narodu faszystami. Nawet ruscy nie są faszystami w bardzo dużej większości. 

Ukrainiec z polskiego rządu będzie nam mówił, co mamy myśleć. Żal.pl

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

Ukrainiec z polskiego rządu będzie nam mówił, co mamy myśleć. Żal.pl

O czym Ty teraz gadasz wtf

Teraz, Grouchy napisał(a):

Pisałaś, że nie będziesz się już w tym wątku wypowiadać, ja go opuszczam bo nie ma z kim dyskutować.

Ale jak widzisz pisze i nikt ze mną nie dyskutuje

Niestety musiałam się znów wypowiedzieć bo powtarzasz fałszywe informacje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi