Skocz do zawartości
Nerwica.com

Piżamy

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A jak ktos wyglada na 12?

To nie chodzi o to kto na ile wygląda, a w dodatku czy ta osoba, która wygląda na 12 w wieku np 20 ma się z nikim nie wiązać, żeby partnera nie oskarżano o pdf? 

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Grouchy napisał(a):

To nie chodzi o to kto na ile wygląda, a w dodatku czy ta osoba, która wygląda na 12 w wieku np 20 ma się z nikim nie wiązać, żeby partnera nie oskarżano o pdf? 

W tych azjatyckich narodach zarówno kobiety jak i mężczyźni wygladaja młodo na swój wiek / są niscy itd. Oni do siebie pasują między soba. stary pryk z Europy wyglądający mocno niemłodo z taka wyglada już mocno cringe’owo.

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zreszta nawet jak jest pełnoletnia to w parze o której pisze jest 30 lat różnicy. Nawet jak jest pełnoletnia, jest to obleśne bo te kobiety robią to z biedy. Ja tego nie popieram i tyle jest w tym coś zarówno smutnego jak i obleśnego. Tak wiem zaraz zjada mnie janusze 😜 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, libed napisał(a):

tym nie wiedziec niektorzy dla reklamy wlasnych rzeczy nakrecaja nagonke i tyle. w bangladeszu lepiej zeby rzeka plynela smola niz zeby jedli kore z drzew bo jak sie mnoza jak kroliki a jedzenia nie ma to dobrze ze chociaz te szwalnie maja.  nawet jak beda mieli piekna rzeke to nic to w ich zyciu nie zmieni bo dalej bezmyslnie beda sie mnozyc bez pracy. 

Mogliby tez robić to w innych warunkach i im placic więcej, ale wtedy te fatałaszki musiałyby być odpowiednio droższe i już nie byłyby tak atrakcyjne bo by sie okazało ze coś lepszego można mieć w tej cenie i cały biznes by umarł.

nie wiem czy to jest etyczne robić fabrykę dawać prace za ‚miskę’ ryżu niszczyć środowisko i jeszcze to argumentować faktem ze gdyby nie oni to by nic nie było. No to by nie było 

ich brudna rzeka wpływa tez na innych a nie tylko sami na siebie wpływają. 
z dyskusji o środowisku z tobą zrezygnuje, bo jesteś wyjatkowo zacietrzewiony na tym punkcie, fan zabetonowania czegokolwiek, lex deweloper i kapitalizm ponad wszyetko. Wielokrotnie były wielostronicowe dyskusje na ten temat i znam twoje skrajnie kontrowersyjne zdanie,

klasycznie sie nie zgadzam i nie dziwi mnie to co piszesz o Bangladeszu skoro w Polsce wyciąłbyś każde drzewo w pień w imie wolnego rynku. To co dopiero tam, ale nie kazdy ma tak wyjebane na środowisko, nawet jesli nie dotyczy to własnego kraju 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak zwykle skrajności - bawełna za 500 zł. Jak ktos ma taka dobra gadkę i marketing to co żałujesz mu fanie wolnego rynku? Niech i sprzeda za te 500. A można znaleźć i 5x taniej. Jest bawełna i bawełna, nie ma jednej jedynej bawełny 😀 może być bawełna dobra średnia i chujowa. Chodzi o to, żeby to wiedzieć. Jak ktos chce kupować poliester w cenie jedwabiu to tez droga wolna ale mam obawy o świadomość tego, co sie kupuje w takim wypadku. Ten który wpadł na to żeby zamiast kurtki przeciwwiatrowej robić z tego plastiku śmierdzącego koszule powinien dostać Nobla januszy biznesu.

To po a.

po b, nagle jak sie zaczelo więcej mówić o materiałach to sie o dziwo okazało, ze jednak można mieć takie ubrania z normalnych materiałów w asortymencie w Zarze czy Reserved i to nie jest jakos skrajnie drożej wiec hmmm jednak sie da, coz za siurpryza. Jak już ludzie nie chcieli placic 200 zł za bluzeczkę plastikowa.

ale lepiej jak baran isc za tłumem, niczego nie podważać i kupować gowno, bo wielki pan biznesmyn nam coś udostępnił chujowego i nie należy podważać porządku świata bo sie korpo obrazi. I mieć heheszki z eko świrów, no co za debile nie chcą kupować materiału do produkcji żagli podpisanej jako jedwab 🙈

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

I jak zwykle skrajności - bawełna za 500 zł. Jak ktos ma taka dobra gadkę i marketing to co żałujesz mu fanie wolnego rynku? Jest bawełna i bawełna, nie ma jednej jedynej bawełny 😀 może być bawełna dobra średnia i chujowa. To po a.

po b, nagle jak sie zaczelo więcej mówić o materiałach to sie o dziwo okazało, ze jednak można mieć takie ubrania w asortymencie w Zarze czy Reserved i to nie jest jakos skrajnie drożej wiec hmmm jednak sie da, coz za siurpryza.

ale lepiej jak baran isc za tłumem, niczego nie podważać i kupować gowno, bo wielki pan biznesmyn nam coś udostępnił chujowego i nie należy podważać porządku świata bo sie korpo obrazi. I mieć heheszki z eko świrów, no co za debile nie chcą kupować materiału do produkcji żagli podpisanej jako jedwab 🙈

W sumie po co nam czyste powietrze i woda, trzeba byc radykalnym oszolomem zeby o tym myslec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

W sumie po co nam czyste powietrze i woda, trzeba byc radykalnym oszolomem zeby o tym myslec.

No dokładnie po co nam to jak można zarobić? Po co nam cień latem w mieście jak można sprzedać deweloperowi, zbędne drzewo wyciąć i przecież można zasadzić nowe (i poczekać na nie 80 lat).

po co ma być ładnie to w ogóle już pominę, przecież można zamienic cały świat w Raszyn ;) tylko ciekawe gdzie wtedy taki Libuś będzie wyjeżdżał zwiedzać piekne zabytki jak wszystko będzie Raszynem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Jak ja dotkne i wg mnie tkanina milusia to lata mi skład :D 

Ale poliester jest obleśny w dotyku przecież. Ja akurat mam jakaś nadwrażliwość dotykowa ale przecież to chamsko rzęzi w palcach. Poza tym kurwa to jest łatwopalne 😂 lubicie nosic bluzki z napisem ‚keep away from fire ‚ na metce serio?

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, libed napisał(a):

on zawsze wrzeszczy niezaleznie na jaki temat mowi 

takie typowy jełop

moon to gej w sumie bi a gej to dla mnie tez niewielka roznica :D

jak podrywa jaki chlop mnie to nazywam gej bo dla mnie bez znaczenia ze poza mna ciebei tez wyrywal :D

lex tez wiem ze nie uwaza sie za geja ale dla mnie zdanie ze chetnie by zdominowal mlodego chlopca ale gejem nie jest swiadczy ze jednak jest. 

Byc moze nie pamietasz albo nie czytales mojej intensywnej wymiany z lexiem na ten temat. W kazdym razie lexsiu tak sie zachwycil perspektywa zdominowania mnie jako mlodego chlopca, ze podal na moje zyczenie swoje IQ na kafe, poniewaz od tego uzaleznil/am/em nasze spotkanie. Niestety bylo niewystarczajace 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

Ma to związek ze środowiskiem również, bo nie wiem czy wiesz, ale rzeki w Bangladeszu spływają kolorem aktualnego sezonu w Zarze ;)

No tam to się chyba trupy do rzek wrzuca więc chyba kolor im nie przeszkadza. Poza tym to tam jest taka bieda że na serio kolor rzeki jest ich ostatnim zmartwieniem 

kumam ze gros ludzi może mieć wyjebane, bo mogą mieć fatałaszki ‚taniej’

Ja nie mam pieniędzy to nie mogę mieć innych, a jak ktoś ma kasę to po co mu taniej? Raczej chodzi o wybór bo na shein jest ogromny 

ale prócz eko aspektu jest tez chęć niebycia robionym w chuja oraz fakt, ze plastik jest chujowy dla skory z wielu wzgledow. Nie tylko wyglad sie liczy ubrania, ale i jego odczucie na skórze. 

Widocznie mam grubszą skórę. Nie wiesz co moja skóra przechodzi, może dlatego nie czuje że jest chujowy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Ale poliester jest obleśny w dotyku przecież. Ja akurat mam jakaś nadwrażliwość dotykowa ale przecież to chamsko rzęzi w palcach. Poza tym kurwa to jest łatwopalne 😂 lubicie nosic bluzki z napisem ‚keep away from fire ‚ na metce serio?

Nie czytam metek. No może masz nadwrażliwość bo ja tak jak mówię zdarza się że przyjdzie chamsko sztuczna rzecz to odsyłam, a jak przyjdzie super rzecz zostawiam. Jak jest ok to mogę nosić 95 poliester 5 elastan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Expressi verbis napisał(a):

Byc moze nie pamietasz albo nie czytales mojej intensywnej wymiany z lexiem na ten temat. W kazdym razie lexsiu tak sie zachwycil perspektywa zdominowania mnie jako mlodego chlopca, ze podal na moje zyczenie swoje IQ na kafe, poniewaz od tego uzaleznil/am/em nasze spotkanie. Niestety bylo niewystarczajace 😜

Ty jesteś kobieta czy facetem w końcu?:p jakie masz zaimki? 

11 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ja nie mam pieniędzy to nie mogę mieć innych, a jak ktoś ma kasę to po co mu taniej? Raczej chodzi o wybór bo na shein jest ogromny 

Właśnie chodzi o to, ze poliester jest nieadekwatnie drogi. 

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

jak przyjdzie super rzecz zostawiam

I ta super rzecz to poliester? Skoro nie patrzysz na metki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No tam to się chyba trupy do rzek wrzuca więc chyba kolor im nie przeszkadza. Poza tym to tam jest taka bieda że na serio kolor rzeki jest ich ostatnim zmartwieniem 

Czyli lepiej dać prace w nieludzkich warunkach i dać zarobić dosłownie na przeżycie (lub na prawie przezycie) i sie chełpić jako wybawca w regionie rujnując przy okazji środowisko. Trup jest organiczny. Trupy mamy tez w ziemi. Plastiku do tej pory nie mieliśmy. Już pomijam to ze kolor rzeki w Bangladeszu nie do końca jest tylko ich problemem 
No mam inne zdanie w tym temacie

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

A no i nie wiem czemu mówicie że nie może być na lata. Poza tym na shein teraz są też drogie rzeczy i bawełniane też. A pewnie Hiszpan jak napiszę bawełna to prawda a chinol to scam

Poliester zdecydowanie jest na lata 😛 to bardzo mocny materiał, żagle co do zasady są na lata 😆

Nie można przecież ściemniać co do składów, no chyba ze Chińczyków na tych pato marketplaceach już kompletnie nic nie obowiązuje w sensie prawnym 🧐

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ty jesteś kobieta czy facetem w końcu?:p jakie masz zaimki? 

Właśnie chodzi o to, ze poliester jest nieadekwatnie drogi. 

I ta super rzecz to poliester? Skoro nie patrzysz na metki…

Na kafeterii zdania byly 

podzielone i niech tak zostanie.  🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Czyli lepiej dać prace w nieludzkich warunkach i dać zarobić dosłownie na przeżycie (lub na prawie przezycie) i sie chełpić jako wybawca w regionie rujnując przy okazji środowisko. Trup jest organiczny. Trupy mamy tez w ziemi. Plastiku do tej pory nie mieliśmy. Już pomijam to ze kolor rzeki w Bangladeszu nie do końca jest tylko ich problemem 
No mam inne zdanie w tym temacie

Poliester zdecydowanie jest na lata 😛 to bardzo mocny materiał, żagle co do zasady są na lata 😆

Nie można przecież ściemniać co do składów, no chyba ze Chińczyków na tych pato marketplaceach już kompletnie nic nie obowiązuje w sensie prawnym 🧐

No możesz myśleć że chodzę w łatanych szmatach bo bluzka od chinola nie wytrzyma roku, nie ma sprawy. Ale jak się kąpią w rzece i biorą wodę to taki trup to zarazki Cię szybciej zabiją niż odkladajace się w ciele mikroelementy plastiku. No lepiej że zjedzą miskę ryżu niż żadną, a poza tym to zachodnie korpo zaczęły tam produkować przecież. Więc po co na chińczyka krzyczyczą jak sami tam produkcję przynosili i sami dają miskę ryżu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

W tych azjatyckich narodach zarówno kobiety jak i mężczyźni wygladaja młodo na swój wiek / są niscy itd. Oni do siebie pasują między soba. stary pryk z Europy wyglądający mocno niemłodo z taka wyglada już mocno cringe’owo.

No dla jednych cringe dla drugich nie ale dwom doroslym osobom nie powinno zagladac sie pod koldre. Mowisz, ze takich rzeczy nie popierasz a ja np nie popieram oboewiazkowej sluzby wojskowej a taka sluzba istnieje i jedni twierdza ze to bardzo dobre a inni ze niewolnictwo.

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

I gdzie jest to niby dziecko? Grouchy wrzucił 2x gacie - jedno na dorosłej blondynie a drugie przecież nie widać kto to. 
chyba ze coś pominęłam 

No ja Dalilę rozumiem. Moj gust jest zupelnie po przeciwnej stronie - ona lubi dojrzalych męskich mężczyzn, najlepiej łysych i na motorach a ja takie słitaśne bajkowe, mangowe motywy, więc dla niej taki widok może kojarzyć się z pdf 😛

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wbrew pozorom czasami większa oszczędnością jest kupic coś dobrego na lata (zwłaszcza basiki).

Rozumiem nastolatki które podążają za moda i musza mieć zgodnie z trendami stertę nowych rzeczy co sezon i musi to być tanie.

z wiekiem tych szmat chce sie coraz mniej i łatwiej kupować świadomie.

druga kwestia jest taka, ze w cenie kiepskiego składu można mieć dobry. Wiec ja argumentu kasy nie kupuje.

ostatnio zdobyłam przepiękna bluzkę 100proc jedwab w cenie poli szmateczki z zary i nawet nie byl to lump. Odczucie na skórze nieporównywalne, przy 28 stopniach koszula z długim i zero jakiegos zapocenia, uczucie takiej mgiełki na skórze 

ale kumam ze nie każdego jaraja składy i sprawdzanie tego i liczy sie bardziej wyglad - ale nigdy nie zrozumiem płacenia za poliester jak za zboże. I obiektywnie nie jest to fajny materiał na takie rzeczy jak bluzka / majtki itd. W sensie jego cechy nie są ok na te potrzeby. Ale jak ktos nie widzi różnicy no to luz 

1 minutę temu, Expressi verbis napisał(a):

Nie pamietasz mnie z kafe?

Nie, bo jak ja przyszłam to ty rzadko pisalos a potem jakos szybko kompletnie zniknelos:p jesli mowa o tym nicku, chyba ze był inny?

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Grouchy napisał(a):

No dla jednych cringe dla drugich nie ale dwom doroslym osobom nie powinno zagladac sie pod koldre. Mowisz, ze takich rzeczy nie popierasz a ja np nie popieram oboeiazkowej sluzby wojskowej a taka sluzba istnieje i jedni twierdza ze to bardzo dobre a inni ze niewolnictwo.

No ja Dalilę rozumiem. Moj gust jest zupelnie po przeciwnej stronie - ona lubi dojrzalych męskich mężczyzn, najlepiej łysych i na motorach a ja takie słitaśne bajkowe, mangowe motywy, więc dla niej taki widok może kojarzyć się z pdf 😛

Po prostu też wyjątkowo wąska i szczupła figura więc nie wyglądało mi nawet na dojrzałą nastolatke 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi