Skocz do zawartości
Nerwica.com

Informacja zwrotna

brum.brum

Rekomendowane odpowiedzi

Potraficie przyjmować informacje zwrotną? Jak reagujecie na nie? Przychodzi Wam to bez problemowo czy sporo Was to kosztuje?

Ja osobiście ciężko przyjmuje taką informację od drugiej strony. No chyba że jest w kulturalny sposób przekazywana i zgodnie z regułą „kanapki” 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Ale od kogo ta informacja? Jak od szefa opierdol to człowiek przeżywa A jak od nie wiem rodziny to zwykle ma w dupie

Hahaha mam zupełnie na odwrót 

Najważniejsze to mieć dystans do wszystkiego co mówią inni. Ale konstruktywna krytykę zawsze powinniśmy rozważać 

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, brum.brum napisał(a):

Tak w skrócie ->Informacja pozytywna-informacja „do poprawy-informacja pozytywna 

Inaczej łagodzenie złych wieści przed i po? A co jeśli nie ma informacji pozytywnych? To takie doszukiwanie się na siłę, co tu miłego powiedzieć, żeby całkiem nie dobić, nawet jeśli to nieszczere... Wolę jednak metodę nieowijania w bawełnę.

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Ale od kogo ta informacja? Jak od szefa opierdol to człowiek przeżywa A jak od nie wiem rodziny to zwykle ma w dupie

Rozumiem od rodziny przeżywać, ale od szefa? Proszę cię.

Klik i robisz, co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, seleneles napisał(a):

Inaczej łagodzenie złych wieści przed i po? A co jeśli nie ma informacji pozytywnych? To takie doszukiwanie się na siłę, co tu miłego powiedzieć, żeby całkiem nie dobić, nawet jeśli to nieszczere... Wolę jednak metodę nieowijania w bawełnę.

Rozumiem od rodziny przeżywać, ale od szefa? Proszę cię.

Audhd ciągle żyją w maskach, każda zależność od kogoś wręcz paraliżuje, więc niestety męczą się robią z siebie debila dopiero w bezpiecznym otoczeniu mogą przestać czuć się jak na szpilkach i wreszcie odpoczną. Najczęściej pod kamieniem zdala od ludzi

:D

O jaki słodki awatar słodki smutny stich

!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, seleneles napisał(a):

Raczej każdemu można powiedzieć w formie informacji zwrotnej coś pozytywnego. Pytanie czy chcesz to dostrzec 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie pewnie zależy od treści informacji zwrotnej. Pozytywną treść dobrze przyjmuje, a negatywną ... chyba zależy od tego jak bardzo mi zależało, jak bardzo się starałam itp. Kiedyś otrzymałam np. informacje zwrotną, że nie zostałam wybrana w procesie rekrutacyjnym. Z jednej strony informacja raczej negatywna, ale z drugiej nie czułam do końca, żeby była to oferta dopasowana do mnie, więc informacje przyjęłam dobrze. Jeśli chodzi o krytykę to nie potrafię jej przyjmować, nawet jeśli tego nie pokaże to jest duża szansa, że będę się po niej źle czuła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi