Skocz do zawartości
Nerwica.com

Libido, a leki

brum.brum

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ja mam zwykle tak źle fizyczne samopoczucie że nie ciągnie mnie do masturbacji prawie w ogóle. Ale jak przebywam koło faceta to libido mi się odpala, pewnie jest to mix libeda pardon libida, frajdy i szaleństwa jaki mi na mózg wjeżdża xd staż lekowy od 2019 czy 2020

Chyba 2019

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, brum.brum napisał(a):

Czy biorąc leki antydepresyjne, przeciwpsychotyczne, nasenne itp. zauważyliście spadek libido u siebie? Macie jakieś sprawdzone patenty na podniesienie go kiedy ma dojść do stosunku? Zapraszam do dyskusji, która dotyczy większości nas 

No to normalne np. w SSRI. Poczytaj o np. PSSD.

U mnie poza spadkiem libido to też problemy z erekcja czasem. Pomagają tu np. leki typu bupoprion, trazodon. Trochę podobnych tematów było już bo to bardzo częsty ubok

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie jest podobnie. Przy lekach które biorę ( w tym bupropion od nie dawna ), spadek libido jest mega odczuwalny. Nie stosuje żadnych środków dodatkowych-np. na potencję czy coś. No ale ochota na seks również jest mała -> PSSD. Tak, czytałem i wszystko się zgadza. Niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem w tym miesiącu badanie krwi między innymi na stężenie prolaktyny i testosteronu i okazało się, że poziom prolaktyny jest ponad cztery razy wyższy niż górna granica normy, a poziom testosteronu jest jednocześnie o około dwadzieścia procent poniżej dolnej granicy normy, możliwe, że stężenie testosteronu miałem badane po raz pierwszy, stężenie prolaktyny miałem badane i wcześniej i około trzy miesiące temu miałem nawet większe niż ostatnio. Biorę tylko 100 mg sulpirydu, 30 mg paroksetyny, 2 mg reboksetyny i 1000 mg walproinianu sodu (pomimo braku diagnozy ChAD czy zaburzeń schizoafektywnych). Mimo zaburzonego poziomu prolaktyny i testosteronu pociąg do kobiet u mnie nie zniknął, czasami doświadczam erekcji, pragnienie dobrego małżeństwa nie opuściło mnie. Za to w tym miesiącu po raz pierwszy od prawie półtora roku miałem nocną polucję, niestety w dodatku związaną ze snem erotycznym. Takie zaburzenia hormonalne są prawdopodobnie spowodowane lekami psychiatrycznymi w moim przypadku i mogą negatywnie wpływać także na zdrowie fizyczne, więc wyglądają dość poważnie, mogą prowadzić do zmniejszenia masy mięśniowej, zmniejszenia gęstości kości i otyłości brzusznej, w dodatku mogą też nasilać "objawy negatywne" (bardzo pasujące do mnie): spadek motywacji i chęci do wykonywania codziennych aktywności oraz zmęczenie. Sulpiryd ma być aktywizujący, przeciwdepresyjny i przeciwautystyczny. Co ciekawe, seksuolog kilka tygodni temu myślała nad wprowadzeniem w moim przypadku małej dawki silnego leku obniżającego poziom testosteronu - Androcuru. Lek ten może mieć poważne efekty uboczne. Okazało się, że poziom testosteronu "już teraz" jest poniżej normy 🙂 A ja mimo tego mogę męczyć się z pokusami do grzechów nieczystych :(

Edytowane przez take

F21, F42.2, F84.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, selenaciowy napisał(a):

Na podniesienie libido sprawdzi się zmiana partnerki/partnera. Taki tam żart. Nie działa. Albo chce się być zdrowym i bierze leki albo napalonym.

Nie chodzi o napalenie, ale podstawową potrzebą każdego zdrowego człowieka, jakim jest seks Byczku 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, take napisał(a):

Miałem w tym miesiącu badanie krwi między innymi na stężenie prolaktyny i testosteronu i okazało się, że poziom prolaktyny jest ponad cztery razy wyższy niż górna granica normy, a poziom testosteronu jest jednocześnie o około dwadzieścia procent poniżej dolnej granicy normy

O w mordę. Sporo granice przekroczone. Co planujesz teraz z tym zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, take napisał(a):

A ja mimo tego mogę męczyć się z pokusami do grzechów nieczystych :(

Czemu tak ostro się oceniasz. Przecież sny erotyczne czy myśli o takim zabarwieniu są naturalne u człowieka. Samo w sobie nie jest czymś złym przecież. Jesteś zakonnikiem albo misjonarzem ?

15 godzin temu, Morvena napisał(a):

Nie biorę antydepresantów (brałam dwa) od kilku miesięcy. Jestem na innych lekach. Moje libido poszybowało, aż czasem tego nie ogarniam.

A co spowodowało te wystrzelenie libido u Ciebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekarz przepisał Dostinex (kabergolinę) na nadmiar prolaktyny. Mam brać jedną tabletkę na tydzień tego samego dnia wieczorem. 

Nie nadaję się na zakonnika czy misjonarza. Nie wiem, jakie stężenie testosteronu miałem dawniej, ale i tak byłem "słaby". Nadmiar prolaktyny współwystępujący z niedoborem testosteronu u mężczyzny osłabiają witalność, jeśli dłużej trwają i powiedziałbym, że to czuję. Jestem nawet bardziej "rozleniwiony" niż dawniej, po zakończeniu zajęć na studiach zacząłem brać więcej leków psychiatrycznych i wtedy zacząłem tyć. Około 10 lat temu mogłem ważyć około 70 kg, teraz już trochę ponad 100 kg. 

F21, F42.2, F84.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, brum.brum napisał(a):

Przy lekach które biorę ( w tym bupropion od nie dawna ), spadek libido jest mega odczuwalny. 

Uuuuu a ja z bupropionem w sumie pewne nadzieje wiązałem. A od kiedy go włączyłeś i w jakiej dawce?

Ja niedawno robiłem badania testosteronu to w normie jest

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi