Skocz do zawartości
Nerwica.com

Siema.

Gość Eulaliaa

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Już Ci to tłumaczyłem kilka razy ale nadal widzę, że masz do mnie żal. To napiszę Ci jeszcze raz:

Masz 0 ostrzeżeń.

To akurat nie ma żadnego znaczenia, bo pierwsze oficjalne ostrzeżenie, jakie bym od ciebie dostał, byłoby moim ostatnim tutaj.

W końcu, gdy zrobiło się znów "ciepło" a  Ty nadal robiłeś to samo, napisałem bardziej obszernie jakie działania zamierzamy podjąć.

Nie ty tylko Dryagan, którego na mnie nasłałeś, żeby dawał mi jakieś ultimatum tak, jakbym był jakimś świeżym nonamem a nie kimś, kto oddał temu forum duszę i tworzył je, gdy on nawet o nim nie słyszał. Choćby z szacunku do tego należało załatwić swoje problemy ze mną w inny sposób.

Tylko po raz kolejny poprosiliśmy, żebyś przystopował z prowokacjami, jednocześnie pisząc o tym nieszczęsnym "obniżonym progu".

Nie, o obniżonym progu pisałeś knując przeciwko mnie z Verinią i jej tępawą koleżaneczką. Nie dało się mnie kopnąć z powodu regulaminu, to sobie wymyśliłeś prowokacje i pozaregulaminowy obniżony próg. Dałeś się zmanipulować histeryczce. Poza tym obniżony próg dotyczył tylko mnie. Dryagan, na którego przerzuciłeś obowiązek interakcji ze mną, nie widział podstaw do reakcji, gdy te osobniki atakowały mnie – między wierszami, ale bardzo jednoznacznie – bo „nie łamały regulaminu”.

Znamy się nie od dziś i wydawało mi się, że warto Cię bronić w tej sprawie.

Nie. Nie znamy się. Znaliśmy się kiedyś. Nie znam tej osoby, którą się stałeś, a ty nie znasz tej osoby, którą stałem się ja – i ani ja, ani ty, nie chcemy tych osób znać. Więc nie, nie znamy się nie od dziś. Bardziej trafnym określeniem byłoby „do dziś”.

Ja mam w głowie wspomnienie osoby, która już nie istnieje, i zapewne ty również. Ty jawnie mi powiedziałeś, że nie lubisz tej osoby, którą widzisz na forum (tudzież lubisz ją najmniej). Problem polega na tym, że ja również nie lubię tej osoby, którą ty się stałeś. Ale to nawet nie chodzi o to, kto kogo lubi, a o szacunek. Bez specjalnej sympatii da się we wspólnej przestrzeni koegzystować. Bez wzajemnego szacunku się nie da. A ja cię szanowałem i przymykałem oko na wiele rzeczy, o których niżej, choć może nie powinienem był przymykać.

Miej sobie do mnie żal jak tak bardzo Cię to boli ale nie pisz o całej administracji, że napisali Ci, że regulamin jest dla innych a Ty będziesz karany za coś innego.

Nie chciałem wywoływać cię bezpośrednio do tablicy, bo działasz z ramienia administracji – dlatego napisałem o administracji. Jednocześnie chwilę później Illi napisałem na priv, że jeśli piszę coś na temat administracji, to mam na myśli ciebie, a nie ją. Do Dryagana mam żal o kilka rzeczy – głównie o to ultimatum – ale teraz to już bez znaczenia tym bardziej, że działał pod twoim wpływem. Więc jeśli wydaje ci się, że musisz bronić Illi przed moją niesprawiedliwą oceną, to akurat bardzo zły adres wybrałeś, bo ona jako jedyna w tym wszystkim była wobec mnie w 100% w porządku i doskonale wie, że ja to widzę i cholernie doceniam – i gdyby Dryagan się nie wtrącił (a zrobił to na twoją wyraźną prośbę, więc też ciężko mieć do niego żal), to myślę, że nie byłoby tematu, bo wszystko już sobie z Illi wyjaśniliśmy w taki sposób, w jaki spodziewałem się tego po tobie – kimś, kogo swego czasu uważałem za przyjaciela – a nie po dziewczynie, którą znam od paru miesięcy.

Jaki miałbym w tym cel ja albo ktokolwiek inny, żeby akurat Ciebie w taki sposób ukarać i niesprawiedliwie traktować? Pomyśl przez chwile co to w ogóle miałoby na celu. Jaki miałby być tego powód w ogóle?

W tym momencie? Twoje ego.

Zachowujesz się teraz jak gówniarz któremu pani niesprawiedliwie zwróciła uwage

O nie, tobie się chyba coś zupełnie w głowie pomyliło.

Po pierwsze nie życzę sobie tekstów, że zachowuję się jak gówniarz, bo nie ty jesteś od oceniania tego, jak ja się zachowuję, a już na pewno nie w taki sposób – z góry. Podobnie tekstów, że się „pultam” (wyszukaj sobie na Discordzie po „nie rozumiem o co się pultasz”, a znajdziesz; przeczytaj sobie na spokojnie, co wtedy napisałeś i w jakim kontekście). Po drugie ty nie jesteś tutaj żadną „panią nauczycielką”, a ja nie jestem twoim uczniem, którego będziesz strofował. Nigdy nie przyszedłbym na forum, na którym panuje taka dynamika między administracją a użytkownikami, tym bardziej po tym, w jaki sposób i w jakiej roli lata temu je opuściłem. I to to mnie najbardziej zabolało – że potraktowałeś mnie jak ostatniego śmiecia, jak randoma. Dostałem od ciebie tekstami o tym, że się „pultam”, gdy po prostu mówię, jak się z czymś czuję. Teraz pozwalasz sobie na nazywanie mnie gówniarzem.

Na Discordzie już pokazałeś, że zachowujesz się jak król na włościach, a wszyscy inni mają być tylko twoimi pionkami. Podejmujesz decyzję i jest tak, jak powiedziałeś – i koniec. To po cholerę miałbym być tam adminem? Dla kolorku nicka i świecenia oczami za twoje decyzje? Rozkręcaliśmy ten serwer razem, a potem ja się dowiedziałem, że „nie pasuje mi lista gości”, że „nie da się mi dogodzić”, że mam problem z konkretnymi osobami, które mnie w jakiś sposób triggerowały – przy czym nigdzie nie mówiłem nic o usuwaniu ich, a po prostu, do kurwy nędzy, dzieliłem się w zaufanym gronie tym, że ktoś mnie triggeruje. To nie, wyciągnąłeś to potem żeby dowalić mi i udowodnić, że mam problem z każdym i „nie da mi się dogodzić”.

Gdy chciałem kogoś usunąć, ale nie mogłem przez twoje wymysły i autorytarne zmuszanie wszystkich do 2FA, to też usłyszałem, że „chęć wyrzucenia Patki to słaby pomysł” – no tak, pan król wyrzucił Patkę wtedy, kiedy pan król uznał, że chce to zrobić a nie wtedy, kiedy inni administratorzy chcieli. To po cholerę miałem tam dalej być adminem?

Nawet o tym, że ci nie pasowało to, że przychodziłem na nasze spotkania z dziewczyną, dowiedziałem się od osób trzecich (i mówię o tej osobie w taki sposób, choć na usta ciśnie mi się w tym momencie wiele epitetów, bo teraz to wszystko nie ma już znaczenia, a ona i tak doskonale wie, za kogo ją w tym momencie uważam), a nie od ciebie. Czy tak się zachowuje kolega? Czy tak się rozmawia z kimś, kogo – jak twierdzisz – tyle czasu się zna?

Zawiodłem się na tobie, Tomek. Uważałem cię za kolegę, a patrząc na całą tę sytuację od mojego powrotu na forum do teraz, zawiodłem się tak bardzo, jak od lat nie zawiodłem się na nikim innym. Całe lata zastanawiałem się, czy chcę tu wrócić. Całe lata zaglądałem, otwierałem stronę, zamykałem. Aż w końcu zaryzykowałem, napisałem do ciebie, ty też wróciłeś. Przynajmniej tak mi się wydawało – że wrócił ten shad, którego wtedy znałem.

Ty zapewne tego do siebie nie dopuścisz, bo ego ci nie pozwoli, a twoi klakierzy w postaci między innymi wspomnianej panienki będą ci wtórowali, że zrobiłeś wszystko dobrze, a to ze mną jest problem. I niech wtórują. Powiedziałbym, że mam to już w dupie, ale nie – nie mam tego w dupie. To boli. To kurewsko boli. I zapewne przez jakiś czas będzie jeszcze bolało, a potem przejdzie. Natomiast honor i godność nie pozwalają mi zostać w miejscu, w którym administracja (i mówię w tym momencie wyłącznie o tobie, bo nawet Dryagan stawiając mi to swoje ultimatum miał do mnie więcej szacunku niż ty masz teraz) traktuje mnie jak gówno. Użytkownicy to tylko użytkownicy, nie każdy musi mnie lubić i ja nie muszę lubić każdego. Ale jeśli od administratora słyszę to, co usłyszałem od ciebie, jeśli administrator traktuje mnie w taki sposób, w jaki potraktowałeś mnie ty, to myślę, że obaj odetchniemy z ulgą, gdy ta zabawa się zakończy.

Dlatego proszę o wypierdolenie tego konta w niebyt. Chcesz poczekać regulaminowy tydzień to sobie poczekaj, choć myślę, że akurat ty dobrze wiesz, że ja nie wycofuję się z raz podjętych decyzji. Posty sobie zostawcie jak chcecie, bo akurat usuwanie konta razem z postami, o ile nie ma realnych obaw o anonimowość i bezpieczeństwo, uważam za słabe. Nowego konta zakładał nie będę tak długo, jak długo ty będziesz tutaj administratorem.

Jednocześnie chcę, żebyś wiedział, że przez wzgląd na dawną znajomość możesz na mnie liczyć w sytuacjach chujowych i podbramkowych. To, co napisałem swego czasu na Discordzie na temat bycia w razie czego świadkiem, jest nadal aktualne. Jeśli rozpierdolisz się samochodem na drzewie, dzwoń – przyjadę i pomogę. Jeśli będzie gdzieś panika i będziesz potrzebował kogoś, kto ogarnia – dzwoń, przyjadę. Ale kolegami, jak sam widzisz, w tej sytuacji być już nie możemy.

Przykro mi, że tak się to kończy, ale w tej sytuacji nie mogło skończyć się inaczej. Lubię widok, który widzę w lustrze, i staram się żyć tak, żeby nie musieć w to lustro pluć, robiąc coś wbrew sobie i zostając gdzieś, gdzie traktują mnie w taki sposób.

Żegnaj, przyjacielu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Doktor Indor odniosę się do kilku fragmentów, które wymagają sprecyzowania. 

12 godzin temu, Doktor Indor napisał(a):

Nie ty tylko Dryagan, którego na mnie nasłałeś, żeby dawał mi jakieś ultimatum tak, jakbym był jakimś świeżym nonamem a nie kimś, kto oddał temu forum duszę i tworzył je, gdy on nawet o nim nie słyszał. Choćby z szacunku do tego należało załatwić swoje problemy ze mną w inny sposób.

Próbowałem załatwić to w inny sposób stąd nasze wcześniejsze rozmowy...

Finalnie tak wyglądało moje "nasłanie" Dryagana na Ciebie. Poniżej cytat tej wiadomości, którą napisałem do reszty Ekipy. Wykropkowałem jedynie fragmenty z wiadomych względów:

"Mam do Was prośbę

To ten moment w którym ja obawiam się że mogę tracić obiektywizm jeśli chodzi o dwie osoby
Chodzi mi o ... i Indora
... Ja jestem pomiędzy, bo mam bardzo dobre relacje z obojgiem. Zarówno ... i ... powiedziałem na temat ich zachowania to co myślę. Oboje mają swoje za uszami jeśli chodzi o wzajemne uprzejmości natomiast obiektywnie Indor przegiął parę razy w stosunku i do ... i do .... Z perspektywy czasu myślę że powinien dostać ode mnie ostrzeżenie ale tego nie zrobilem
Nie mam problemu żeby mu wlepić ostrzeżenie tylko nigdy nie wiem kiedy jest to ten moment dlatego proszę was tu o pomoc żebyście mi po prostu dali znać jak zauważycie że gdzieś jest już przegięcie"

Przyznałem się, że nie jestem obiektywny jeśli chodzi między innymi o Ciebie i nie nasłałem na Ciebie nikogo tylko poprosiłem o drugą, trzecią i czwartą opinię. 

Do Dryagana mam żal o kilka rzeczy – głównie o to ultimatum – ale teraz to już bez znaczenia tym bardziej, że działał pod twoim wpływem. Więc jeśli wydaje ci się, że musisz bronić Illi przed moją niesprawiedliwą oceną, to akurat bardzo zły adres wybrałeś, bo ona jako jedyna w tym wszystkim była wobec mnie w 100% w porządku i doskonale wie, że ja to widzę i cholernie doceniam – i gdyby Dryagan się nie wtrącił (a zrobił to na twoją wyraźną prośbę, więc też ciężko mieć do niego żal), to myślę, że nie byłoby tematu, bo wszystko już sobie z Illi wyjaśniliśmy w taki sposób, w jaki spodziewałem się tego po tobie – kimś, kogo swego czasu uważałem za przyjaciela – a nie po dziewczynie, którą znam od paru miesięcy.

Napisałeś o administracji a nie bezpośrednio o mnie. Więc odniosłem się do nas jako do grupy. Nie mamy tu dyscypliny partyjnej żeby każdy robił tylko to co ja powiem. Każdy ma swój rozum i robi to co uważa za stosowne. Możemy sobie sugerować i wskazywać pewne rzeczy, natomiast jeśli myślisz, że moja władza jest jakaś absolutna i wydaje tu ludziom rozkazy jak mają się zachowywać i co pisać do innych to jesteś w błędzie. 

W tym momencie? Twoje ego.

Wytłumacz mi to proszę bo ja tego naprawdę nie umiem połączyć. Jeśli moje ego jest tak wybujałe to nadal - jaki miałbym cel w tym, żeby akurat Ciebie niesprawiedliwie traktować. Przyjmijmy, że naprawdę jestem tak zły za jakiego mnie masz. To czemu akurat Tobie miałbym chcieć zrobić krzywdę albo na złość? 

Po pierwsze nie życzę sobie tekstów, że zachowuję się jak gówniarz, bo nie ty jesteś od oceniania tego, jak ja się zachowuję, a już na pewno nie w taki sposób – z góry. Podobnie tekstów, że się „pultam” (wyszukaj sobie na Discordzie po „nie rozumiem o co się pultasz”, a znajdziesz; przeczytaj sobie na spokojnie, co wtedy napisałeś i w jakim kontekście). Po drugie ty nie jesteś tutaj żadną „panią nauczycielką”, a ja nie jestem twoim uczniem, którego będziesz strofował. Nigdy nie przyszedłbym na forum, na którym panuje taka dynamika między administracją a użytkownikami, tym bardziej po tym, w jaki sposób i w jakiej roli lata temu je opuściłem. I to to mnie najbardziej zabolało – że potraktowałeś mnie jak ostatniego śmiecia, jak randoma. Dostałem od ciebie tekstami o tym, że się „pultam”, gdy po prostu mówię, jak się z czymś czuję. Teraz pozwalasz sobie na nazywanie mnie gówniarzem.

Moja kultura osobista jak wiesz jest nieco bardziej knajacka a sposób wyrażania myśli mniej kulturalny. Nawet jeśli uważasz, że znaliśmy się do wczoraj to jednak wiesz, że wolę mówić dosadnym językiem i podawać może zbyt brutalne metafory. Ale wymieniając myśli z Tobą nie sądziłem, że teraz powinienem zmieniać swój sposób mówienia na ten oficjalny. Jeśli uraziło Cię to co napisałem to przepraszam.

Na Discordzie już pokazałeś, że zachowujesz się jak król na włościach, a wszyscy inni mają być tylko twoimi pionkami. Podejmujesz decyzję i jest tak, jak powiedziałeś – i koniec. To po cholerę miałbym być tam adminem? Dla kolorku nicka i świecenia oczami za twoje decyzje? Rozkręcaliśmy ten serwer razem, a potem ja się dowiedziałem, że „nie pasuje mi lista gości”, że „nie da się mi dogodzić”, że mam problem z konkretnymi osobami, które mnie w jakiś sposób triggerowały – przy czym nigdzie nie mówiłem nic o usuwaniu ich, a po prostu, do kurwy nędzy, dzieliłem się w zaufanym gronie tym, że ktoś mnie triggeruje. To nie, wyciągnąłeś to potem żeby dowalić mi i udowodnić, że mam problem z każdym i „nie da mi się dogodzić”.

Gdy chciałem kogoś usunąć, ale nie mogłem przez twoje wymysły i autorytarne zmuszanie wszystkich do 2FA, to też usłyszałem, że „chęć wyrzucenia Patki to słaby pomysł” – no tak, pan król wyrzucił Patkę wtedy, kiedy pan król uznał, że chce to zrobić a nie wtedy, kiedy inni administratorzy chcieli. To po cholerę miałem tam dalej być adminem?

O których decyzjach mówisz, że musiałbyś świecić oczami za nie? Jakie decyzje podjąłem albo miałem podjąć, które pokazały, że zachowuje się jak król na włościach? Do tej pory wydawało mi się, że akurat na discordzie ilość ankiet i wątków nt. każdej inicjatywy była bardzo duża. W sumie cały obecny kształt tego miejsca został "przegłosowany" w demokratyczny sposób. Może coś wyrzuciłem z pamięci dlatego prośba o podanie tego przykładu bo naprawdę nie widzę tego.

Co do niepasującej Ci listy gości, i że nie da Ci się dogodzić - nadal uważam, że tak właśnie bylo/jest. Twoja lista osób z którymi nie chcesz przebywać i mieć do czynienia w porównaniu z moją jest znacznie większa i to jest fakt. Wiele razy też mi pisałeś o tym, że ten serwer i tak przestanie być aktywny po paru tygodniach i że ludzie przestaną pisać. Później, pisałeś, że to Ty piszesz mniej bo przy X albo Y to nie chcesz. 

2FA było od samego początku dla adminów/modów wymagane. Jeśli to jest jedna z tych autorytarnych decyzji to ok, biorę na klatę to, że 2FA ja zdecydowałem, że musi być. Natomiast nie uważam, że jest to coś co jest tak straszne i krzywdzące. Uprawnienia miałeś do każdej funkcji i jeśli chciałbyś jej użyć to miałeś do tego pełne prawo.

13 godzin temu, Doktor Indor napisał(a):

Nawet o tym, że ci nie pasowało to, że przychodziłem na nasze spotkania z dziewczyną, dowiedziałem się od osób trzecich (i mówię o tej osobie w taki sposób, choć na usta ciśnie mi się w tym momencie wiele epitetów, bo teraz to wszystko nie ma już znaczenia, a ona i tak doskonale wie, za kogo ją w tym momencie uważam), a nie od ciebie. Czy tak się zachowuje kolega? Czy tak się rozmawia z kimś, kogo – jak twierdzisz – tyle czasu się zna?

Ale to jak już interpretujesz jakiś fragment usłyszany od kogoś, to wypadałoby też chyba u źródła zapytać jeśli Cię to zabolało. Bo moje słowa były takie, że mnie ZASKOCZYŁO to, że przyjechałeś wtedy z dziewczyną. Bo myślałem, że się będziemy widzieć 1v1. Bo chwile wcześniej przecież odwołałem spotkanie z naszym trzecim "dawnym kolegą z forum" bo wtedy początkowo myślałem, że widzimy się we troje.

A przyjechałeś z dziewczyną i napisałem naszej koleżance, że mnie to zaskoczyło i że mam wrażenie, że ona mnie nie lubi więc było dziwnie bo się nie odzywała do mnie. To takie straszne?

Całe lata zastanawiałem się, czy chcę tu wrócić. Całe lata zaglądałem, otwierałem stronę, zamykałem. Aż w końcu zaryzykowałem, napisałem do ciebie, ty też wróciłeś. Przynajmniej tak mi się wydawało – że wrócił ten shad, którego wtedy znałem.

Ja to widzę zupełnie inaczej. Wiele lat temu już skreśliłeś wiele znajomości w tym naszą (znam powody - ok rozumiem  tu nie ciągne tego dalej). Ja pare razy szukałem Cię, żeby odnowić kontakt. Finalnie to nie Ty "zaryzykowałeś i napisałeś do mnie" tylko to ja Ciebie znalazłem na ☀️ i wtedy kontakt się odnowił. 

A teraz historia zatacza koło i znowu się odcinasz po kolei od ludzi z którymi miałeś dobre relacje a które uważasz, że są fałszywe.

Dlatego proszę o wypierdolenie tego konta w niebyt. Chcesz poczekać regulaminowy tydzień to sobie poczekaj, choć myślę, że akurat ty dobrze wiesz, że ja nie wycofuję się z raz podjętych decyzji. Posty sobie zostawcie jak chcecie, bo akurat usuwanie konta razem z postami, o ile nie ma realnych obaw o anonimowość i bezpieczeństwo, uważam za słabe. Nowego konta zakładał nie będę tak długo, jak długo ty będziesz tutaj administratorem.

To nie zakładaj nowego tylko zostaw to stare. Czasem zmiana decyzji nie jest czymś złym a wręcz przeciwnie. Świadczy o dojrzałości i wyciąganiu wniosków.

Ja mimo, że wydaje Ci się inaczej to wnioski wyciągam każdego dnia zarówno z tego co się udaje jak i z tego co udaje się mniej

Jednocześnie chcę, żebyś wiedział, że przez wzgląd na dawną znajomość możesz na mnie liczyć w sytuacjach chujowych i podbramkowych.

Ty również

Żegnaj, przyjacielu.

Do zo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi