Skocz do zawartości
Nerwica.com

Lubię kobiety...

Przemek_Leniak

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie nie jest to chyba specjalne zaburzenie...

ale lubię znaczy więcej niż to że "oczu irysy i nóg cyprysy'
znaczy się owszem uważam że kobiety są estetyczne - ba co tu kryć zresztą jestem fanem kobiecej cielesności
i zgadzam się ze szwagrem że naga kobieta wygląda lepiej od nagiego faceta kiedy w ramach protestu biega nago po boisku w trakcie meczu piłkarskiego
ale to stanowczo nie wszystko
podobają mi się mentalnie, intelektualnie (nawet posłanki Zielonych i neolewicy choć hmm to cięzki kaliber intelektualny) i przede wszystkim społecznie
są jak zarodki krystalizacji społecznej
są oddzielnymi światami tak naprawdę...
i najciekawsze że lubię je lubić

gdyby nie były tak uparte i czasem przyznawały mi rację 😜
ale to wtedy nie byłyby kobiety...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, little angel napisał(a):

no... tylko ludzie...

No w temacie ludzie - tak się zastanawiałem właśnie na początku (zanim napisałem ten post pierwszy) że kobiety są takie bardziej jakby ludzkie
znaczy hmm nie wiem jak to ująć - może tak - jakby to nie kobieta była stworzona dla pomocy mężczyźnie ale na odwrót...

10 minut temu, Melodiaa napisał(a):

@Przemek_Leniak zaskoczyłeś mnie :D Jest jakiś temat, który wywołuje w Tobie pozytywne bodźce :great:

Tak w kobietach zupełnie nie widze wad
owszem maja swoje odjazdy ale wady? - nie - wad całkiem brak...

ba nawet w moim heretyckim widzeniu kwestii religijnych - "fiat" jest istotniejsze od "wykonało się"
a drobniejszym kalibrem idąc...
Zauważyliście że dwunastu uczniów trzeba było szkolić dwa lata a i to dało taki sobie efekt a kilka minut rozmowy z Samarytanką uczynił z niej Apostołkę?
takie buty moi mili...
nie chcę sugerować tępoty 12 ale fakty mówią za siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Haha prawda i było więcej sytuacji w biblii gdzie kobiety były nad mężczyznami;) 

Bzdura, a nie prawda chciałabyś. Szczególnie jak jest napisane w biblii, że Bóg najpierw stworzył człowieka, a później kobietę. Powołujesz się w dodatku na księgę gdzie było sporo w niej przyzwolenia na straszne, toksyczne i przemocowe rzeczy, zachowania itp. gratuluję. 

37 minut temu, Przemek_Leniak napisał(a):

No w temacie ludzie - tak się zastanawiałem właśnie na początku (zanim napisałem ten post pierwszy) że kobiety są takie bardziej jakby ludzkie
znaczy hmm nie wiem jak to ująć - może tak - jakby to nie kobieta była stworzona dla pomocy mężczyźnie ale na odwrót...

Tak w kobietach zupełnie nie widze wad
owszem maja swoje odjazdy ale wady? - nie - wad całkiem brak...

Z tego co widzę po tym co piszesz to niewiele kobiet w swoim życiu poznałeś. Jeśli zazdrość i zawiść itp. są bardziej ludzkie to gratulacje:) Ludzkość zależy od jednostki nie od płci.

Jak nie widzisz wad to może czas na zmianę okularów?;)

Edytowane przez Programista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Haha prawda i było więcej sytuacji w biblii gdzie kobiety były nad mężczyznami;) 

To prawda zasadniczo jak patrzeć na decyzyjność to kurczę Ewa, Maria decydowały z ludzkość
tylko ich wybór niczyj inny...
gdyby wybrały inaczej - inaczej byśmy żyli...
mnie tak w ogóle przekonuje wizja Boga zawarta w Dogmie z kreacją radosnej Morissette
a close up of a woman 's face with a man in the background .
Isn't it ironic... don't you think?

1 minutę temu, Programista napisał(a):

Z tego co widzę po tym co piszesz to niewiele kobiet w swoim życiu poznałeś. Jeśli zazdrość i zawiść itp. są bardziej ludzkie to gratulacje:) Ludzkość zależy od jednostki nie od płci.

Ha poznać tak jakbym chciał to żadnej.
Ale tak jak umiałem to wiele.

fakt że nie płeć a indywidualność ma znaczenie ale wiesz 
znam wielu facetów bardziej niż bym chciał

i wolę jednak swoją wadę patrzenia 😜 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Na przykład to kobiety zauważyly że nie ma ciała w grocie. Pozniej Jezus pierwszy objawił się zmartwychwstały też kobietom. Jest to też tak tłumaczone przez Kościół. Nie jest to dziwne, bo podobnie np Mahomet miał ileś tam żon, ale też głosił że kobiety trzeba szanować itd. To tylko schematy w kulturze, nie ma co się zloscic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura, a nie prawda chciałabyś. Szczególnie jak jest napisane w biblii, że Bóg najpierw stworzył człowieka, a później kobietę. Powołujesz się w dodatku na księgę gdzie było sporo w niej przyzwolenia na straszne, toksyczne i przemocowe rzeczy, zachowania itp. gratuluję. 

no właśnie, @Przemek_Leniak ma w głowie obraz kobiet na podstawie tych, którymi się otaczał

nudne takie generalizowanie, co człowiek to inna bajka, niezależnie od płci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, little angel napisał(a):

no właśnie, @Przemek_Leniak ma w głowie obraz kobiet na podstawie tych, którymi się otaczał

Dokładnie tak albo chce się jakoś przypodobać lub podlizać tutaj kobietom pisząc w ten sposób?

Generalizowanie jak dla mnie jest praktycznie zawsze błędne i wręcz głupie, a tym bardziej stwierdzać, że ileś miliardów kobiet jest bardziej ludzka jeśli nawet nie poznało się setnego procenta ich w życiu. 

Ciekawe czy by też tak Przemek mówił o kobietach, które katowały swoje dzieci, były pedofilkami, mordowały czy te co używały przemocy domowej.

Znajdziemy mężczyznę bardzo ludzkiego i cudownego człowieka jak i kobietę, która taka jest, a znajdziemy bardzo złe jednostki w każdej z płci. 

Edytowane przez Programista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, little angel napisał(a):

No niby inna bajka ale...
a może będąc facetem znam po prostu wszystkie facecie bajki? a babskich nie?
w tym cóś może być...
w każdym razie z jakiegoś względu kobiety łatwiej rozszyfrowują mnie niż ja je
jakiś dodatkowy zmysł?

Dokładnie tak albo chce się jakoś przypodobać lub podlizać tutaj kobietom pisząc w ten sposób?

Generalizowanie jak dla mnie jest praktycznie zawsze błędne i wręcz głupie, a tym bardziej stwierdzać, że ileś miliardów kobiet jest bardziej ludzka jeśli nawet nie poznało się setnego procenta ich w życiu. 

Ciekawe czy by też tak Przemek mówił o kobietach, które katowały swoje dzieci, były pedofilkami, mordowały czy te co używały przemocy domowej. 

och ja jestem tak wspaniały że się nie musze przypodobywać 😜 

z tym mordowaniem hmm kobiety inaczej mordują
a co do przemocy domowej - jestem żonaty (a w sumie nawet rozwiedziony)
znam temat...
kobieca przemoc jest inna - głównie męczą werbalnie

z tymi procentami daj spokój miałbym poznać bliżej 397 600 (to setna część procenta damskiej populacji świata) kobiet żeby móc coś powiedzieć o nich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, little angel napisał(a):

no cóż inaczej się nie da - tak człowiek niezależnie od płci zbiera doświadczenie życiowe...

28 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Na przykład to kobiety zauważyly że nie ma ciała w grocie. Pozniej Jezus pierwszy objawił się zmartwychwstały też kobietom. Jest to też tak tłumaczone przez Kościół. Nie jest to dziwne, bo podobnie np Mahomet miał ileś tam żon, ale też głosił że kobiety trzeba szanować itd. To tylko schematy w kulturze, nie ma co się zloscic

Z Mahometem to jest sprawa szczególna.
Bardzo ukształtowała go Chadidża i miłość do Fatimy ale i roli Aiszy nie sposób pominąć
Mahomet był wiernym przyjacielem kobiet - nic nie miał w sobie z talibów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi