Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dobry wieczór...

Programista

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór,

chociaż konto posiadam już ponad rok to dopiero parę dni temu wróciłem tutaj i udzielam się częściej. Nadrabiam swój wcześniejszy nietakt i chciałem się z wami przywitać:)

Coś o mnie? Urodzony w latach 90, żałuję że nie mogłem ich jako dorosły przeżyć. Lubię technologie oraz pokrewne dziedziny, bardzo mocno siedzę od wielu lat w psychologii warsztaty, szkolenia, książki, rozmowy, próby psychoterapii, praca nad sobą, medytacja itp. 

Bardzo lubię naukę, historię szczególnie czasy 2 wojny światowej, kryminalne historie, seriale, filmy, czasem książki. 

Muzyka rróżna trance, dance, ambient, czasem rap, rock, lata 80 i 90 oraz wcześniejsze, muzyka filmowa, klasyczna.

Kiedyś człowiek sportu, teraz człowiek, który powoli wraca do sportu i medytacji:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Verinia napisał(a):

Hejo 🦋

Opowiedz coś o doświadczeniach  medytacji. Czy w czymś Ci to pomaga?

Sama mam zamiar medytować i bardzo mnie to zaciekawiło.

Pozdrowienia 💜

Miałem kiedyś doświadczenie w czasie lockdownu z medytacją codzienną pół roczną i byłem bardzo nią zaskoczony pozytywnie w sumie to lekarz mi ją przepisywał hah zamiast leków. a czasem dodatkowo to było też ciekawe, trafiłem na psychiatrę buddystę, szkoda, że się przeniósł.

Co do efektów jej to czułem, że zdecydowanie lepiej sypiam i nie miałem problemu z zasypianiem, uspokoiłem się, bardziej byłem w tu i teraz nie wybiegałem pomimo problemów w przyszłość ani przeszłość, potrafiłem zdecydowanie lepiej zarządzać swoimi emocjami, jak chciałem się coś wkurzyć to jakby medytacja sprawiała, że pomiędzy bodźcem, a reakcją było łatwiej zdecydować i wybrać spokój, uspokoiło moje lęki, doszedłem do takiego momentu, że brakowało mi wrażeń i adrenaliny, ale to akurat nie wiem czy nie było spowodowane zamknięciem i siedzeniem w domu w lockdownie. Tak po krótce napisałem jak mi się coś przypomni to jeszcze napisze:)

Jak będziesz chciała to się odezwij to Ci polecę aplikację, które mają muzykę medytacją z timerem, jakoś nie jestem przekonany w pełni do medytacji prowadzonych nie do końca to jest medytacja jak dla mnie większe efekty są z muzyką medytacyjną albo w ciszy tak uważam.

3 godziny temu, Melodiaa napisał(a):

Witaj na forum ;)

Dziękuje za przywitanie:) Witaj:)

Edytowane przez Programista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi