Skocz do zawartości
Nerwica.com

Komputery, Internet - dyskusje i rady

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Mam cyklicznie jakieś pytania bo jestem tępa z komputerów. Więc postanowiłam założyć taki temat. Do pytań i dyskusji

Aktualnie mam pytania

1. Coś mi się stało z Youtube, płace Premium. Dotąd przy minimalizacji ekranu aplikacji, ściągnął się na bok lub można było to ukryć kiedyś z boku -  i nadal odtwarzać film, przy klikaniu w telefonie w inne rzeczy, aplikacje itd. Teraz tego nagle nie mam. W ustawieniach nie znalazłam opcji regulacji tego

2. Kto umie zgrywać muzykę mp3 na płytę CD. To się robi programem specjalnym, niech ktoś poleci jakiś łatwy

3. Łatwy program do robienia sobie samemu remixów piosenek. Chodzi zmianę tempa, bitu, dodawanie efektów dźwiękowych.

4. Jak można samemu zrobić bloga, stronę internetową. Kiedyś widziałam robiona przez kogoś stronę, wyglądała jak z roku 2000, taki prosty wygląd, czcionka, wiecie o co chodzi. Tylko żeby sobie robić zakładki i podzakladki, i moc wrzucać swoje śmieci tam. W charakterze żeby sobie zapisywać dla siebie różne rzeczy. Taki retro wygląd byłby super, a jak nie tak łatwo no to wiem że są aplikacje typu, blogspot, tumblr. Które fajniejsze i prostsze

Pytam raczej o darmowe apki bo jestem biedna xD to zaznaczajcie czy coś jest płatne ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. jak nagle coś się zepsuło, to sprawdź czy nie ma aktualizacji

2. jakiś Nero, CD Burner, idk

3. Audacity

4. jak znasz html/css, to wystarczy notatnik i własny hosting

jak nie chcesz płacić za hosting, to polecam neocities.org lub bearblog.dev

jak nie znasz html, to mmm.page lub wspomniany blogspot, tumblr

jest też blogi.pl, ale tam się dzieją dziwne rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. W Audacity można pewnie zrobić jakiś prosty remix ale to będzie karkołomne zadanie bo ten program służy do obróbki audio a nie do tworzenia muzyki. To jest trochę jakby próbować jeść zupę widelcem 🙂

Do tworzenia muzyki używa się programów typu DAW np. LMMS (darmowy) lub FL Studio (płatny).

Niestety żaden z tych programów nie jest prosty w obsłudze a zrobienie dobrego remixu jest jeszcze trudniejsze - trzeba znać minimum podstawy teorii muzyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

A pytałaś czata sripiti?:)

Nie, wszyscy wszędzie o nim mówią, a ja dalej żyje w niewiedzy gdzie on jest. Jedynie Google podrzuca info z ai kiedy szukasz w wyszukiwarce

3 godziny temu, Mic43 napisał(a):

2. Ale na czym to ma być odtworzone potem? Bo od tego wszystko zależy. 

Ogólnie windows od której ten wersji ma to wbudowane. 

Wiesz ja mam w domu nadal Windows xp na pc, i jakiś nowszy niedużo na laptopie, taki 10 letni xdd

9 minut temu, Kris0x0000 napisał(a):

3. W Audacity można pewnie zrobić jakiś prosty remix ale to będzie karkołomne zadanie bo ten program służy do obróbki audio a nie do tworzenia muzyki. To jest trochę jakby próbować jeść zupę widelcem 🙂

Do tworzenia muzyki używa się programów typu DAW np. LMMS (darmowy) lub FL Studio (płatny).

Niestety żaden z tych programów nie jest prosty w obsłudze a zrobienie dobrego remixu jest jeszcze trudniejsze - trzeba znać minimum podstawy teorii muzyki.

Właściwie to mi chodziło o przerabianie muzyki A nie robienie samemu. Takiego mp3 sobie przerobić.

Dziękuję!

2 godziny temu, little angel napisał(a):

1. jak nagle coś się zepsuło, to sprawdź czy nie ma aktualizacji

2. jakiś Nero, CD Burner, idk

3. Audacity

4. jak znasz html/css, to wystarczy notatnik i własny hosting

jak nie chcesz płacić za hosting, to polecam neocities.org lub bearblog.dev

jak nie znasz html, to mmm.page lub wspomniany blogspot, tumblr

jest też blogi.pl, ale tam się dzieją dziwne rzeczy

Dziękuję!

No właśnie, może mi nie zaktualizowało z automatu... dziwne rzeczy w sensie ludzie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Nie, wszyscy wszędzie o nim mówią, a ja dalej żyje w niewiedzy gdzie on jest. Jedynie Google podrzuca info z ai kiedy szukasz w wyszukiwarce

on jest tutaj chatgpt.com 

tylko trzeba sobie konto założyć lub połączyć z kontem Google/Microsoft

w wersji Plus masz opcję agenta, który daje możliwość takiemu sripiti na szperanie samemu w przeglądarce (szukałby za ciebie odpowiedzi na te pytania), które możesz na żywo śledzić lub przejąć kontrolę! no i dużo innych bajerów, człowiek nie musi już myśleć, robi to za niego robot :8):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Ja bym to wrzuciła:) moja pierwsza myśl jak zobaczyłam te pytania bo są takie łatwo-trudne:) do takich to jest całkiem 

niezly.

mogę wrzucić w sumie i zobaczyc co powie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi