Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kompleksy z powodu włosów

Raccoon

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że to banalny i śmieszny problem, ale od dziecka mam kompleksy na punkcie swoich włosów. Nie łysieję, mam gęste włosy ale po prostu nienawidzę tego że są jasny blond. Po prostu chce mi się rzygać jak na nie patrzę. Chciałbym już osiwieć, bo wolę mieć siwe włosy niż takie jak teraz. Moja matka ma ładne brązowe włosy, moja siostra ma ładne brązowe włosy, a mi się trafiło niestety po ojcu. Blond włosy i niebieskie oczy, najgorzej. Raz kupiłem sobie brązową szamponetkę, pofarbowałem i poczułem jak moja samoocena poszła w górę. Ale facet farbujący włosy to niepoważne, tym bardziej że gdybym pofarbował permanentną farbą to by było widać odrosty i wstyd przy ludziach.

Po prostu chciałem się wyżalić. Geny to rzecz okrutna.

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Raccoon napisał(a):

Wiem że to banalny i śmieszny problem, ale od dziecka mam kompleksy na punkcie swoich włosów. Nie łysieję, mam gęste włosy ale po prostu nienawidzę tego że są jasny blond. Po prostu chce mi się rzygać jak na nie patrzę. Chciałbym już osiwieć, bo wolę mieć siwe włosy niż takie jak teraz. Moja matka ma ładne brązowe włosy, moja siostra ma ładne brązowe włosy, a mi się trafiło niestety po ojcu. Blond włosy i niebieskie oczy, najgorzej. Raz kupiłem sobie brązową szamponetkę, pofarbowałem i poczułem jak moja samoocena poszła w górę. Ale facet farbujący włosy to niepoważne, tym bardziej że gdybym pofarbował permanentną farbą to by było widać odrosty i wstyd przy ludziach.

Jakbyś miał brązowe to byś chciał blond :D Niscy chcą być wysocy, wysocy niscy. Polub siebie takim jakim jesteś. Kompleksy ma każdy, ważne aby nie zdominowały życia. 

Jakiś czas temu cały wątek pisał chłopak, że jest brzydki i nie może znaleźć dziewczyny. Jako mod wyciągnęłam od niego focisz i to był fajny chłopak. Naprawdę przystojny.  Pewnie dziewczyny wyczuwały w nim jakieś zaniżone poczucie wartości lub brak pewności i to jest odstręczało. Czasem szukamy tam gdzie nie trzeba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Melodiaa napisał(a):

Jakbyś miał brązowe to byś chciał blond :D Niscy chcą być wysocy, wysocy niscy. Polub siebie takim jakim jesteś. Kompleksy ma każdy, ważne aby nie zdominowały życia. 

Wzrost mi akurat odpowiada (178-180 w zależności od pielęgniarki) 

1 minutę temu, Melodiaa napisał(a):

Polub siebie takim jakim jesteś.

To jest coachingowe gadanie. Łatwo ci mówić, bo jesteś kobietą i farbowanie włosów przez kobiety jest społecznie akceptowane.

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Raccoon napisał(a):

To jest coachingowe gadanie. Łatwo ci mówić, bo jesteś kobietą i farbowanie włosów przez kobiety jest społecznie akceptowane.

Myślisz, że ja nie miałam kompleksów? Co mi po tym, że nic z tym nie zrobię??? Mogę pracować nad własną psychiką ale nad wzrostem czy innymi cechami, które odziedziczyłam po przodkach już ciężko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sataniści to sataniści, metalowcy tworzą Muzykę głównie, lub Jej słuchają, taki mają styl, subkulturę.

Patologia może być we wszystkim, obraźliwe jest nazywać metalowców, patologią i satanistami. Ja osobiście kocham metal i sama mam się za metalowca. 

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Raccoon napisał(a):

Wzrost mi akurat odpowiada (178-180 w zależności od pielęgniarki) 

E tam to już nie te czasy 😛 faceci tez sie mogą farbowac. A vito bambino zafarbował sie na taki jaki ty masz 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Raccoon napisał(a):

Żartujesz sobie, genialnie można pofarbowac wlosy, można mieć takie siwo czarne lub czarno siwe. Cudownie można, i fryzurę gęstą, jeszcze można mieć kolczyka np. W uchu :P

Sztos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

46 minut temu, Raccoon napisał(a):

Sataniści, słuchają jakiejś satanistycznej agresywnej muzyki

Cytat

Słuchanie każdego rodzaju muzyki może być formą terapii i sposobem na wyrażenie i danie upustu emocjom. Zatem heavy metal nie jest tu żadnym wyjątkiem. Udowodnione jest, iż ta muzyka zmniejsza poziom stresu i negatywnych emocji poprzez redukcję kortyzolu, czyli właśnie hormonu odpowiedzialnego za stres – tłumaczyła Nicole Andreoli

.

.

.

Badania wykazują, iż ludziom słuchającym muzyki ciężkiej łatwiej przychodzi logiczne myślenie w sposób zaawansowany i złożony niż tym, którzy od tej muzyki stronią. Heavy metal pomaga również w skupieniu. Stwierdzono, iż słuchanie muzyki ciężkiej jest pozytywnym sposobem na radzenie sobie z gniewem w bezpieczny i wyważony sposób, nawet jeśli z zasady przyjmuje się, iż ta muzyka jest pełna agresji nie tylko w brzmieniu, ale często i w głoszonych tekstach – podsumowała nowojorska psycholog

źródło: https://rockradio.pl/rockradio-7-136360-31140343-muzyka-metalowa-ma-wlasciwosci-uspokajajace-psycholog-rozwiewahtml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jesteś wychowany w jakimś tradycjonalistycznym środowisku, lub się w takim obracasz. 

Człowiek ma być nieszczęśliwy, bo nie zmieni tego co zmienić może ? 

Idziesz do fryzjera wychodzisz z zajeb fryzura i latasz po ścianach. 

Konfiarze głupoty ci natlukli do głowy:P żart, pewnie Ty tak też uważasz. Ciekawe z czego to wynika

Techno trance = vixiarze, cpuny, patologia

Hip hop = kibole, skini, alkoholicy, patologia

Metal = satanisci, patologia

Punk = punki, cpuny, patologia

Reggae = hipisi, cpuny, patologia

Discopolo = wieśniaki, alkoholicy, patologia

7 minut temu, distorted_level68 napisał(a):

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalja napisał(a):

można mieć kolczyka np. W uchu

Kolczyki w uchu podobają mi się tylko u kobiet. I TYLKO w uszach. Tak samo nie podobają mi się tatuaże u żadnej płci. Okropne.

53 minuty temu, AntiSocialButterfly napisał(a):

Imo najlepsze możliwe combo. A jak masz jasne włosy to już wgl siądzie Ci idealnie większość kolorów. Jeżeli czujesz się po tym lepiej dlaczego masz tego nie robić? Twój wygląd to Twoja sprawa a nie innych. 

Są pewne normy społeczne. Tak samo ja np. do kościoła nie wypada iść w krótkich spodenkach czy nakryciu głowy. Do garnituru nie wypada wkładać białych skarpetek, tylko czarne. 

Godzinę temu, Dalja napisał(a):

Chyba jesteś wychowany w jakimś tradycjonalistycznym środowisku, lub się w takim obracasz. 

Niestety moi rodzice czczą Tuska

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już serio nie wiem skąd ci się wzięło z tą farbą na włosach. Mi też nie podobają się wypacynkowani, typu makijaż, chodzenie do kosmetyczki. Ale fryzura to bardziej higiena i styl. Jak ciuchy jest farbą na włosach 

Ja bym dała tu jakieś jpg ale nie da się. Tak samo link do playlisty w yt jest jednym filmem. Dużo niefunkcjonalności na telefonie eh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieskie oczy i blond włosy, przecież to aryjskie cechy, na co tu narzekać 😁

Tak poważnie to jedyny problem z farbowaniem włosów jest taki że to upierdliwe i trzeba będzie to powtarzać co kilka tygodni, coś jak branie prysznica (satyra).

Masz troche zbyt konserwatywny punkt widzenia odnośnie wyglądu, jak na dzisiejsze standardy. Chociaż to też mega zależy od tego czy mieszkasz w mieście czy na wsi, wśród jakich ludzi musisz egzystować i czy potrafisz "obronić" taką zmianę gdy ktoś ją zauważy. Nie jest to wszystko zawsze takie proste jak byśmy chcieli

4 godziny temu, Dalja napisał(a):

Techno trance = vixiarze, cpuny, patologia

Hip hop = kibole, skini, alkoholicy, patologia

Metal = satanisci, patologia

Punk = punki, cpuny, patologia

Reggae = hipisi, cpuny, patologia

Discopolo = wieśniaki, alkoholicy, patologia

W gruncie rzeczy się zgadza 😆

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

Blond jest lepszy bo nie widać siwych

No może na początku tej fazy przejściowej siwienia, a potem to i tak sporo ludzi dobrze w siwych wygląda a niepotrzebnie się farbują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi