Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Żaba Monika napisał(a):

Podniecenie to nie musi byc czysto fizyczna rzecz. Moga nas podniecac sytuacje lub zachowania, na przuklad ktos nam powie cos sprosnego lub pocaluje w szyje. Gdyby to byla tylko fizyczna rzecz to bysmy sie podniecali na sam widok genitaliow, moze niektorzy tak maja, ale jednak sa tez inne czynniki podniecajace. No i nigdy nie jest tak, ze nas pociaga kazdy osobnik z tej samej grupy, musi byc jeszcze cos ponad to.

Orientacja seksualna – definiuje ona trwałe wzorce pociągu seksualnego, czyli głównie tego, które płci są dla danej osoby atrakcyjne seksualnie[1][2]. Stosuje się ją do określania tego, co jest erotycznie atrakcyjne dla jednostki[3] oraz jest często jednym z głównych powodów, dla których ludzie decydują się na związki lub przelotne relacje.

Niestety mi się wydaje że "Co jest erotycznie atrakcyjne dla jednostki" to zbyt duuuzo zbyt za szeroka definicja. To bardziej mówicie o guście 

W sensie nie mówię że nie jest tak jak ty mówisz ale ja się nie ze wszystkim zgadzam co uznane xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Ja bede kibicowac Niemcom.

Swoja droga to dziwne, ze takie Curacao sie dostalo na mundial, a Polska nie. Co poszlo nie tak?

Z pewnych regionów dużo łatwiej się dostać, z innych trudniej. Kwalifikacje są podzielone na regiony. Polska jest w Europie, więc w kolebce futbolu i najbardziej konkurencyjnej strefie. 

Ciekawostka: potęga historycznie piłkarska, której Anglia mogłaby pozazdrości tytułów, czyli Italia, niestety też się nie dostała. 

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ogólnie ccura.co? Xd nie słyszałam o takim państwie. Pewnie terytorium zależne jakieś. Ciekawe jest że Wielka Brytania chyba jako że pierwsi noge wymyślili to mają tyle drużyn co nie. Niesprawiedliwe, gdybyśmy my mogli miec jakaś drużynę województwa może byśmy chociaż grali 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ale ogólnie ccura.co? Xd nie słyszałam o takim państwie. Pewnie terytorium zależne jakieś. Ciekawe jest że Wielka Brytania chyba jako że pierwsi noge wymyślili to mają tyle drużyn co nie. Niesprawiedliwe, gdybyśmy my mogli miec jakaś drużynę województwa może byśmy chociaż grali 😜

Uk to jest unia roznych krajow, dlatego maja swoje druzyny pilkarskie. Szkoci, Walijczycy lub Irlandczycy niekoniecznie kibicuja druzynie Anglii, niektorzy pewnie sie ciesza gdy Anglicy przegrywaja :D

14 minut temu, Dalila_ napisał(a):

A tak w ogóle to kafe wyniosło się widzę. Krejzi wygonila i poszli :D Żabo Moniko gdzie twoja babska solidarność:D

No wlasnie nie wiem gdzie jest Krejzi, bez niej i bez Libeda jest nudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Szkocji jest nawet zwyczaj podobny do polskiego - który brzmi: gdy gra Anglia, kibicujemy przeciwnikowi, kto by to nie był 😉

Generalnie Szkocja jest na pograniczu secesji z UK, tam punkty procentowe decydują, gdyby referendum odbyło się dziś, nikt nie mógłby być pewien wyniku.

Choć wolałbym by pozostali wewnątrz unii zwanej UK, bo mimo wszystkich różnic, UK bardzo często miała interesy tożsame z polskimi, a secesja wyraźnie osłabi pozycję tego kraju na wielu poziomach.

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Uk to jest unia roznych krajow, dlatego maja swoje druzyny pilkarskie. Szkoci, Walijczycy lub Irlandczycy niekoniecznie kibicuja druzynie Anglii, niektorzy pewnie sie ciesza gdy Anglicy przegrywaja :D

No wlasnie nie wiem gdzie jest Krejzi, bez niej i bez Libeda jest nudno.

Krejzi jest na Kafeterii i rozwiązuje tam swoje animozje z niektórymi użytkownikami. A Libed to nie wiem...

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Curacao to urocza wysepka w Ameryce Południowej - kraj autonomiczny Holandii. Trzmymamy za nich mocno kciuki by przynajmniej zremisowali w niedzielę o 19 ;)

Oby Curacao radę wygrać dało! 😆 

Ja jestem za kolonizowanymi, a nie kolonizującymi w tym wypadku 

Ale zobaczcie jak pięknie wygląda starówka w Curacao... Toż jakby mi ktoś pokazał, to powiedziałbym - wybrzeże jakiegoś europejskiego miasta... No wybitna robota ;) 

Queen_Emma_Bridge_and_Handelskade,_Willemstad,_Curaçao_-_February_2020_-_01.jpg

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi