Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ,macie rację.Ale ja osobiscie uwazam że kazdy naród ma swoją tak zwana genetyczna mentalnosc.

Dlatego sie mówi ze np Wlosi czy Hiszpanie są temperamentni,Niemcy chlodni i wyniośli (moim zdaniem tez malo kreatywni),Polacy zaradni i kreatywni wlasnie,Anglicy zdystansowani,Chinczycy pracowici itd. Są to pewne różnice mentalne ktore sa4 zauwazalne i się o nich mówi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Tak ,macie rację.Ale ja osobiscie uwazam że kazdy naród ma swoją tak zwana genetyczna mentalnosc.

Dlatego sie mówi ze np Wlosi czy Hiszpanie są temperamentni,Niemcy chlodni i wyniośli (moim zdaniem tez malo kreatywni),Polacy zaradni i kreatywni wlasnie,Anglicy zdystansowani,Chinczycy pracowici itd. Są to pewne różnice mentalne ktore sa4 zauwazalne i się o nich mówi.

Sa roznice kulturowe, ale jesli chodzi o emocje, bledy poznawcze i schematy dzialania, to wszyscy jestesmy bardzo podobni i podobnie reagujemy. Te same schematy dzialania obserwuje sie w historii na roznych kontynentach i w roznych czasach, pomimo tego, ze mentalnosc byla kiedys inna. Czasy sie zmieniaja, a ludzie nie.

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle ludy koczownicze nie mają za dobrej opinii. Bo takie przybłędy zawsze obce dlaczego skądś przybyli może musieli uciekać bo coś nabroili albo ich wyrzucili, lepiej uważać. W dodatku mają często dziwnie pojęcie poczucia własności i rzeczy znikają razem z nimi a czasem i ludzie. Oczywiście nie wiadomo czy oni czy zbieg okoliczności ale jak w tym kawałe niesmak pozostał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie znacie tą pastę o ukrainkach. Nie pamiętam dokładnie ale to było coś że Polki nie chcą Ukrainek w Polsce bo one są rozwiązłe, będą czyhać na ich mężów, bałamucić i będą dramaty zdrady rozpady rodzin. No i po roku od przybycia uchodźców z Ukrainy faktycznie w rodzinie autorki postu doszło do zdrady i rozwodu. Wprawdzie to ona zdradziła męża  i to z Polakiem ale niesmak pozostał. 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Właśnie znacie tą pastę o ukrainkach. Nie pamiętam dokładnie ale to było coś że Polki nie chcą Ukrainek w Polsce bo one są rozwiązłe, będą czyhać na ich mężów, bałamucić i będą dramaty zdrady rozpady rodzin. No i po roku od przybycia uchodźców z Ukrainy faktycznie w rodzinie autorki postu doszło do zdrady i rozwodu. Wprawdzie to ona zdradziła męża  i to z Polakiem ale niesmak pozostał. 😂

😅😅Chciala ubiec męża 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

🖤

Wcześniej nawet by o tym nie pomyślała. Więc wina Ukrainek jest bezsprzeczna.

A tak poważnie mówiąc to przerażające jest ile osób ma właśnie tak pokręcona logikę i w taki sposób tłumaczy sobie świat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, shadow_no napisał(a):

🖤

Wcześniej nawet by o tym nie pomyślała. Więc wina Ukrainek jest bezsprzeczna.

A tak poważnie mówiąc to przerażające jest ile osób ma właśnie tak pokręcona logikę i w taki sposób tłumaczy sobie świat 

Ludzie to tylko ludzie normalne, że się boją. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Pokraka napisał(a):

Ha ha, dobre 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Niestety ten strach jest latwy do wykorzystania politycznego i radykalizacji.

Ja akurat jestem migracyjnie sceptyczna bo mam wiedzę kto przebywa u nas w ośrodkach dla cudzoziemców. 😏

6 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Ale niesmak pozostał 😅

Zdecydowanie 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pokraka napisał(a):

Ja akurat jestem migracyjnie sceptyczna bo mam wiedzę kto przebywa u nas w ośrodkach dla cudzoziemców. 😏

Zdecydowanie 😂

Nie ma nic niewlasciwego w byciu sceptyczna.

Sciezka po pochylej zaczyna sie wtedy, gdy ludzie zgadzaja sie na lamanie prawa i dehumanizacje innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi