Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Dlatego je dostałam, bo siostra mieszka w bloku a ja w domu bez ścian i drzwi 😜

Ale ritualsy z tego co widziałem w komentarzach nt tych moich, są lżejsze w odbiorze. Więc tragedii nawet w bloku by nie było. To tym bardziej u Ciebie nie będzie. Odpakowowywuj i dawaj znać. Jak ładne to może i do wątku z perfumami się nada ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Ale ritualsy z tego co widziałem w komentarzach nt tych moich, są lżejsze w odbiorze. Więc tragedii nawet w bloku by nie było. To tym bardziej u Ciebie nie będzie. Odpakowowywuj i dawaj znać. Jak ładne to może i do wątku z perfumami się nada ^^

Odpakowałam i wstawiłam na szafę w rogu salonu, żeby się zbyt intensywnie nie wystawiać na działanie 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś jest wrażliwy na zapachy to kierowanie się cudzymi opiniami gdzie zdecydowana większość oczekuje od wszelkich  pachnideł  intensywnych, uderzających zapachów nie ma większego sensu, bo to co dla innych jest przyjemne dla tych wrażliwych będzie nie do wytrzymania.

Edytowane przez ironella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, ironella napisał(a):

Jeśli ktoś jest wrażliwy na zapachy to kierowanie się cudzymi opiniami gdzie zdecydowana większość oczekuje od wszelkich  pachniddeł  intensywnych, uderzających zapachów nie ma większego sensu, bo to co dla innych jest przyjemne dla tych wrażliwych będzie nie do wytrzymania.

Od kiedy wkręciłem się w temat perfum to najbardziej lubię czytać recenzje zapachów pisane przez "prawdziwych znawców". Myślałem do tej pory, że audiofile mają bogaty język w opisywaniu doświadczeń z odsłuchu.

np. "kadzidło nie dymi jak powinno" 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, shadow_no napisał(a):

Że niby 90' za młody na bycie ojcem? Widzisz, jak mało wiesz o życiu.

Raczej Elci nie chodziło o posiadanie potomstwa.

Zapominasz, że Elecia to rozwiązła mamuśka, która żadnemu kabanosowi nie odpuści.

W języku polskim słabo to brzmi. Oglądałeś kiedyś Świat wg Bundych?

Była tam fajna scena kiedy ktoś zapytał Kelly czy Al jest jej tatą. A Kelty odpowiedziała, że nie. To nie jest jej "daddy"  tylko jej "father" . 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, ironella napisał(a):

Swoją drogą, elciaa sobie "trochę" zapracowała na te legendę która się za nią ciągnie po różnych zakamarkach internetu.😏

To już niech te legendy zostaną tam gdzie są bo tutaj nie są mi do niczego potrzebne. 

5 minut temu, Pokraka napisał(a):

Raczej Elci nie chodziło o posiadanie potomstwa.

Zapominasz, że Elecia to rozwiązła mamuśka, która żadnemu kabanosowi nie odpuści.

W języku polskim słabo to brzmi. Oglądałeś kiedyś Świat wg Bundych?

Była tam fajna scena kiedy ktoś zapytał Kelly czy Al jest jej tatą. A Kelty odpowiedziała, że nie. To nie jest jej "daddy"  tylko jej "father" . 😂

Może tak dla odmiany zmieńmy temat. 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, shadow_no napisał(a):

Zasiadam w fotelu i zamieniam się w słuch. Poopowiadaj trochę ploteczek

1 minutę temu, Elciaa napisał(a):

To już niech te legendy zostaną tam gdzie są bo tutaj nie są mi do niczego potrzebne. 

Poprzestane na tym że w każdej plotce jest ziarno prawdy, a w tych to nawet spora garstka ziarenek by się uzbierała, ale nie ma sensu się nad tym rozwodzić tutaj, niech każdy startuje od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, shadow_no napisał(a):

Od kiedy wkręciłem się w temat perfum to najbardziej lubię czytać recenzje zapachów pisane przez "prawdziwych znawców". Myślałem do tej pory, że audiofile mają bogaty język w opisywaniu doświadczeń z odsłuchu.

np. "kadzidło nie dymi jak powinno" 

Mnie mecza te rozbudowane opisy ocierające się o grafomanie. Kilka razy się sparzyłam na barwnych recenzjach, analizach składu i porównaniach z których wynikało że dany zapach może być  wręcz stworzony dla mnie, a kompletnie nie trafiał w mój gust. Dlatego opinie biorę jedynie jako ogólny zarys i nie kupuję w ciemno.

Edytowane przez ironella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Pokraka napisał(a):

Tak, ale ciągle w internecie. Nie wiemy jak jest naprawdę, poza siecią. 

Abstrahując w tym momencie od elci zupełnie, to nie sądzę żeby ludzie w życiu byli zupełnie inni niż są w sieci prawdziwe cechy charakteru i sposób bycia jednak prześwitują. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, ironella napisał(a):

Abstrahując w tym momencie od elci zupełnie, to nie sądzę żeby ludzie w życiu byli zupełnie inni niż są w sieci prawdziwe cechy charakteru i sposób bycia jednak prześwitują. 

Jeśli chodzi o charakter i osobowość to tak, też tak sądzę. Mimo żartów, zgrywów itd. można zgadnąć jaki kto jest. Natomiast jeśli chodzi o zachowanie to już niekoniecznie. Siedząc w bezpiecznym domu, mając kontrole w postaci krzyżyka (w każdej chwili możesz zamknąć stronę) wiele osób jest pewnie dużo odważniejszych niż realnie w czasie rozmowy w 4 oczy.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Siedząc w bezpiecznym domu, mając kontrole w postaci krzyżyka (w każdej chwili możesz zamknąć stronę) wiele osób jest pewnie dużo odważniejszych niż realnie w czasie rozmowy w 4 oczy.   

No, na gołe klaty chcą niektórzy iść na przykład…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pokraka napisał(a):

O Boże! 😱 Ale w parach mieszanych czy jednopłciowych 😉

W jednopłciowych, oczywiście. Nie tylko indyczki stroszą piórka.

Z drugiej strony nie można wykluczyć, że to jest po prostu wstęp do filmu z gatunku przyrodniczych i skończyłoby się walką na miecze.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi