Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli mowa o poglądach to raczej niewielu tu grzecznych. Eutanazja na życzenie chorego to jest miłosierne i kościół może sobie gadać co chce. A wiosen ci nie przypisałam, po prostu mi się napisało że jesteś dwa razy starszy a że niedawno byłam gówniarzem to się zapominam

3 minuty temu, libed napisał(a):

widac od razu ze znasz sie na ludziach, od razu mnie rozszyfrowalas :D musisz chyba miec tez jakies konto na kafeterii :D 

Nie po prostu takich ptaszków tu jest całe stado :D nie jest to jakieś oryginalne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Ziemniaki lepiej najpierw troche podgotowac, bo moga byc twarde w srodku. Ewentualnie cale ze skorka mozesz zawinac w folie, ale wtedy ok godziny trzeba je piec, w zaleznosci od wielkosci ziemniaka.

Ziemniaki zeschly mi na wiór. Jakby ktoś odessał z nich wodę. Kurczak ok, choć mógłby być miekkszy, piekłem 10 minut. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

52 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Eutanazja na życzenie chorego to jest miłosierne i kościół może sobie gadać co chce.

pieprz cie juz nie lubi :D

uwazaj zebys blyskawica od niej nie oberwala :D

52 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

A wiosen ci nie przypisałam, po prostu mi się napisało że jesteś dwa razy starszy a że niedawno byłam gówniarzem to się zapominam

ale przypisuj moze jestem nie mam pojecia bo skad dziwie sie temu zgadywaniu tylko. 

53 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Nie po prostu takich ptaszków tu jest całe stado :D nie jest to jakieś oryginalne :D

na nerwicy ludzie bez empatii ? no w sumie moze i masz racje ja sie kompletnie nie znam na chorobach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Można loginem lub mailem do wyboru.

czyli bez aktualizacji oni nie maja w chmurze to nie musza bo te chmurowe to chyba w tym roku beda musialy miec tak jak tu czyli bez maila nie zalogujesz sie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

@libed, kaleko, pyerdolnęło mi w krzyżu dwa dni temu i tera z daleka wyglądam jak chrupka kukurydziana pochylona i wygięta w lewo. Zjedz no miskę spaghetti w mojej intencji 🙏🏻

nie mam ostatnio apetytu zmniejszyl mi sie zoladek to ide za ciosem i chce wlaczyc sport i robie forme na lato wiec nie zjem szybko ale jak sie skusze na jakiegos chinola w ostrym chilli to pomysle o twoim cierpieniu jak mnie bedzie piekl dwa razy :D

nie ruszaj sie przez kilka dni to szybciej przejdzie i nie jedz lekow przeciwbolowych wtedy czujesz ze cie boli i nie robisz pewnych rzeczy i nie pogarszasz jak sie lekami faszerujesz nie czujesz bólu to to znacznie dluzej trwa. ja mam taki system ze jak przepuklina sie odezwie to od 3 dni do tygodnia staram sie nic nie robic tylko nawalac w necie z lozka i przechodzi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, libed napisał(a):

od 3 dni do tygodnia staram sie nic nie robic tylko nawalac w necie z lozka i przechodzi

A myślisz, że co robię xD Zaprzęgłam dziatwę do robót.

7 minut temu, libed napisał(a):

to pomysle o twoim cierpieniu jak mnie bedzie piekl dwa razy :D

Jak nic pieprz w doopie. Dobry z ciebie człowiek pod skorupą libkową.

8 minut temu, libed napisał(a):

chce wlaczyc sport i robie forme na lato wiec nie zjem szybko

Bardzo mnie to raduje, to znaczy, że w tym roku otrzymam jotpega w extra koszuli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

@libedochhhh nic nie zgaduje :D chciałam Tylko narzeknąc sobie na mój wiek. Ale jak już tak drążysz, to zapytam. Ile ma latek libed? 

mam tylu wrogow w necie ze nie podaje zadnych osobistych informacji ludziom w necie - no moze z malymi wyjatkami bo pare razy mi sie zdarzylo imie podac - nie szukam tez internetowych znajomosci wiec musisz podpytywac kogos innego. marnujesz czas na mnie a mozesz go lepiej spozytkowac bo w sumie dobrze ci idzie z tym dyskretnym wywiadem :D

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Dobry z ciebie człowiek pod skorupą libkową.

nie pisz takich rzeczy bo mi psujesz imidż z trudem przez lata wypracowywany

5 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Bardzo mnie to raduje, to znaczy, że w tym roku otrzymam jotpega w extra koszuli.

powiem ci ze ty to masz wyczucie po tym jak na konkurencyjnym forum dwa dni temu dostalem bana na 27 dni za to ze zglosilem swojego podszywa ktory blokowal i spamowal a on nie to juz mialem dosc mialem tu tez zamknac konto bo nie chcialbym nikogo urazic ale dla mnie to smutne forum a ja nie chce wchodzic do netu zeby sie jeszcze dolowac to pomyslalem ze kiedys cos pieprzowi obiecalem :D 

moze potrzymam to konto do swiat - kiedy sa swieta ? - bo marzec mam bardzo zajety jak sie uda wcisnac w cyganska koszule to tak jak kiedys obiecalem zobaczyesz najpaskudniejsza koszule jaka widzialas w stulu rumun lata 90te albo niemiec na granicy serbsko wegierskiej w samochodzie z turecka rejestracja :D  ale mnie sie podoba :D kazdy ma z niej beke oprocz mnie. 

postaram sie jak swieta sa w kwietniu to jest szansa ze sie uda. musialbym zrzucic z 10kg ale ja lubie sport wiec ponad miesiac to realne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spytałam żeby być miła. Nie ogarnąłeś że tam napisałam wcześniej, A później tu i was sobie narzekam i tylko wspomniałam o tym. Nie żeby coś nie czytałam Cię tu i myślałam że jesteś dziewczyną :D po avku. I tak się zdziwiłam że faceci siedzą na kafeterii czy wizazach 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

tu i myślałam że jesteś dziewczyną

a to spoko jakos musialem zle zinterptetowac ten wywiad :D zapomniaelm ze wiele osob uwaza ze pisze jak baba albo gej :D 

jak juz to ustalilismy to w razie czego moge doradzic ktore buty lepiej zalozyc do tej technobudy :D 

a co ma avek do bycia baba przeciez nie wstawilem kawiatów czy cycków ? 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Spytałam żeby być miła. Nie ogarnąłeś że tam napisałam wcześniej, A później tu i was sobie narzekam i tylko wspomniałam o tym. Nie żeby coś nie czytałam Cię tu i myślałam że jesteś dziewczyną :D po avku. I tak się zdziwiłam że faceci siedzą na kafeterii czy wizazach 

Ja tez sie najpierw zdziwilam, ale okazuje sie, ze tam pelno facetow, moze nawet wiecej niz kobiet. Niestety niezbyt kulturalnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

A na jakiej temperaturze? Moze byla za wysoka?

moze robil to w jakim airfrajerze to wtedy to normalne ze ten nawiew wysusza trzeba by je opiec najpierw. polecam np. ziola prowabsalskie w misce wymieszac z oliwa z oliwek i zamiast piec ziemniaki w calosci to zrobić łodki. ta oliwa powoduje ze te ziola sie przyklejaja i tak nie wysychaja szybciej sie robia bo sa mniejsze i nawet z air fraiera sa dobre

jak mozesz to napisz jeszcze raz ten przepis na ramen pamietam ze raz pisalas kupilem produkty ale zapomnialem do jakiej zakaldki to dodalem pamietam ze podpiekasz wczesniej warzywa polewajac chyba sosem sojowym ale jak ci sie kiedys bedzie chcialo to napisz calosc bo mi sie ta pasta miso przeterminuje :D a kupielm 3 bo nie wiedzialem ktora bedzie dobra jedna jasna druga ciemna itd. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, libed napisał(a):

moze robil to w jakim airfrajerze to wtedy to normalne ze ten nawiew wysusza trzeba by je opiec najpierw. polecam np. ziola prowabsalskie w misce wymieszac z oliwa z oliwek i zamiast piec ziemniaki w calosci to zrobić łodki. ta oliwa powoduje ze te ziola sie przyklejaja i tak nie wysychaja szybciej sie robia bo sa mniejsze i nawet z air fraiera sa dobre

jak mozesz to napisz jeszcze raz ten przepis na ramen pamietam ze raz pisalas kupilem produkty ale zapomnialem do jakiej zakaldki to dodalem pamietam ze podpiekasz wczesniej warzywa polewajac chyba sosem sojowym ale jak ci sie kiedys bedzie chcialo to napisz calosc bo mi sie ta pasta miso przeterminuje :D a kupielm 3 bo nie wiedzialem ktora bedzie dobra jedna jasna druga ciemna itd. 

Ale ja juz nie pamietam tego przepisu. Jakis kiedys znalazlam i zrobilam, rozne robilam, znajdz sobie jakis w internecie, a warzywa do wywaru rzeczywiscie zwykle pieke najpierw. Nie wiem czy to pomaga czy nie, troche brazowego koloru dodaje, bo zwykle cos sie przypiecze, a ja te podpieczone soki tez daje do zupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi