Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Kobiety walczące o aborcję głosowały na konkretne partie, które są teraz u władzy. Naprawdę trzeba mieć 18 lat, żeby nie wiedzieć co oznaczają rządy platformy. Jakoś trudno wyobrazić mi sobie, że pisiory zamykają tyle porodówek naraz jednocześnie mówiąc o poprawianiu dzietności. Pewnie ileś by zlikwidowano jak w poprzednich latach, ale bez tworzenia wielkich obszarów bez dostępu do opieki specjalistycznej. Mam wrażenie, że niektóre kobiety podczas wyborów obchodzi jedynie skrobanie a poza tym świat niech się wali.

jestes opetana propaganda dla niezbyt lotnych ludzi, myslisz ze pis wyczarowywal pieniadze i na wszystko bylo. tak samo na nic nie bylo zadluzal sie ile mogl.do tego placil kolegom krolika wg klucza tam nas popieraja to im dotujemy szpital w duzym miescie nas nie popieraja to im nie damy, 

jak ktos mieszka w bieszczadach to powinien byc swiadomy ze nie bedzie nikt utrzymywal porodowki na ktorej sie rodzi 5 dzieci na rok. chcesz mieszkac w gluszy miej swiadomosc ze tam nie tylko nie ma ludzi ale tez najblizszy szpital bedzie 80km. 

ty popierasz system w ktorym wybrali posla z bieszczad to on wybuduje szpital bo on wszystko moze i zaplaci za wozy strazackie szpitale etc. 

kasa powinna isc za pacjentem gdzies sie ludzie nie chca leczyc bo szpital ujowy to niech bankrutuje. kasy chorych to bym swietny pomysl jak zwykle pis go zlikwidowal argumentujac ze ludzie na sciane wschodniej nie moga miec gorszej opieki zdrowotnej niz na slasku, a dlaczego nie ? jak sa tam gorsze spzitale gorsze oddzialy i ludzie ze sciany wschodniej przyjezdzaja na slask np. okulistyczni to dlaczego by jedne i drugie szpitale mialy miec tyle samo kasy skoro jeden leczy ludzi z calej polski a drugi swieci pustkami 

komuchy pisowskie zawsze beda narzekaly jak sie ich oderwie od koryta dlatego teraz taki wiekli kwik. kasy jak nie bylo tak nie ma za morawieckiego tez bylo 200miliardow deficytu tylko byl on ukryty w polskiej fundacji narodowej. 

budzet sklada sie z 4 duzych czesci:

- obrona 

- swiadczenia emerytalne

swiadczenia socjalne rozdawane beneficiarzom

- odsetki od dlugu

wiec jak nie chesz miec deficytu to jednej czescie musisz sie pozbyc wiec wskaz ktorej sie pis pozbedzie i "beda pieniadze" przestane splacac dług albo wypłacać emerytury ? moze zabierze to rozdawnictwo ktore sam wymyslil :D ? wydatki na obrone to by bylo sensowne nie wydawac ale tez pewnie nie wiec skad wezmie kase ? tylko nie pisz mi bzdur o jakisj luce w vat bo ona raz ze zawsze bedzie bo szara strefa zawsze bedzie np. taki lezak ktory sprzeda jakas gre i vatu nie naliczy i ona wynbosi 20miliardow a nie 200

Dlatego trzeba rodzić nowych robotników 😎

juz masz napisane ze bogactwo panstw nie bierze sie z rozmnazania bo inaczej afryka by byla najbogatsza ale z pracy chcesz miec lepiej top wygon bezroboli do pracy i zabierz im zasilki

dotowanie rodzenia dzieci tylko powoduje patologie i biednienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, mała_mi123 napisał(a):

Nigdy nie było kasy na NFZ. Ale jakoś ta przepaść się robi coraz większa. A tak lekką ręką dajemy kaske na tamtą wojnę.

a skad ma byc kasa jak polowa ludzi w ogole skladek nie placi np. rolnik placi 1zl miesiecznie od hektara skladki zdrowotnej a drugi placi 10k. jak wszyscy beda placic albo nie bedzie sie leczyc tych ktorzy nie placa to kolejki beda krotsze poza tym 20% ludzi zuzywa 80% budżetu powinno sie zrobic jakies limity bez sensu wydawac kilka milionow na leczenie czegos co i tak daje rokowania na poziomie kilku % albo przedluza zycie o 2 lata. szpitali jest za duzo leczy sie za drogo lekarze za duzo zarabiaja itd. tego sie nie da latwo naprawic a na pewno nie zrobi tego politycy bo oni nigdy nie powiedza ze trzeba czesci nie leczyc albo pozbawic opieki jak nie placa. w stanach ludzie placa 10razy tyle do tego do wszystkiego doplacaja i tez narzekaja. zawsze beda narzekania na sluzbe zdrowia.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednocześnie nie przeszkadza ci napływ muzułmanów, którzy mówią wprost, że chcą przejąć władzę i wprowadzić szariat.

to pokazuje jak jestes odklejona :D pytam po raz kolejny gdzie ci muzulmanie i szariat ? i czym sie rozni obecny szariat katolicki od tego ktorym straszysz ? przypominam ze mamy teoretycznie swieckie panstwo i w koncu to panstwo powinno wziac za gebe te religie wszystkie i sprowadzic je tam gdzie ich miejsce czyli wyprowadzic ze szkol i urzedow oraz szpitali i niech siedza w kosciolach wtedy nie ebdziesz sie musiala bac szariatu. 

wariaci religijny powinni byc lapani w siatke i na obserwacje psychiatryczne jak jakies modly odprawiaja na ulicy czy jak w ikei cytuja stary testament. moim zdaniem duze prawdopodobienstwo ze to jakas jednostka chorobowa jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rosja to se może wejść z buta przez Białoruś jeśli tylko będzie miała taki kaprys.

jak by mogla to by weszla :D zaraz pewnie zaliczysz kolejna odklejke i powiesz ze ratuje nas przed tym tylko niezrownowazony swir wysmarowany pomaranczowym samoopalaczem :D

on by nas sprzedal za pare komplementow od razu  ci podpowiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale cyfryzację dobrze ogarnęli, tego nie możesz im odmówić. Cywilizacyjnie pod względem dróg itp.też ok.

6 godzin temu, Żaba Monika napisał(a):

co ty bredzisz pieprz ? jakich znowu drog przeciez oni sie szczycili tym ze nie buduja drog typu autostrada bo drogie tylko drogi w gminach na podkarpaciu i podlasiu gdzie rzadza ich kolesie. 

Bardzo skorumpowany naród. Pojawiają się wątki handlu dziećmi... Coraz głośniej się o tym mówi, co sami Ukraińcy z tymi dziećmi robili. Poszukaj trochę w necie to ci się oczy otworzą. Mów za siebie. To nie jest moja wojna. 

Ale żeby tak na żywca kroić dzieci i wycinać im organy ...

o kolejny widze szur jakis :D pieprz tu bedzie miala wsparcie :D tak ukraincy krzyzuja dzieci :D 

O wyspie Epsteina też mówili, że to bajki wariatów więc teraz każdy taki temat wydaje się być prawdopodobny.

ale co mas zna mysli ? chlop mial wyspe zapraszial prostytutki i gosci i co cie w tym tak dziwi ? wiele takich rezydencji ludzie maja i wiele modelek sie trudni prostytucja nie wiem co ludzie tak przezywaja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten niewdzięczny ćpun chodzi na ich pasku. Ale przecież Niemiaszkom, którzy zapewniają bogaty socjal imigrantom i przez to ubożeją, o to chodzi by PL gospodarka nie była konkurencyjna. 

Pewne osoby i firmy związane z obecnym obozem władzy kręcą już lody na Ukrainie, także wszystko się zgadza.

co za bzdury :D polska gospodarka w 30% eksportuje do niemiec :D czego pewnie nie wiesz czyli 1/3 dochodow z eksportu mamy z niemiec. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Melodiaa napisał(a):

Tutaj 8 na priv? Przez ponad 10 lat nie otrzymałam ani jednej 😂

widocznie nie sprawiasz wrazenie chorej łani spragnionej penisa :D 

5 godzin temu, Krejzi1 napisał(a):

Ale czemu? Co to za szok? Ja chyba już z 8 na priv dostałam 🧐

dlatego tak ci sie tu podoba :D

5 godzin temu, Melodiaa napisał(a):

Jaka normalna dziewczyna umówi się z kimś kto wysyła jej na dzień dobry takie fotki? Albo w ogóle?

ci ktorzy wysylaja normalnej nie szukaja raczej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi