Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A Szalone to ja 😅

Tak żem wykminila na chłopski rozum 😅 ale Elcia pewnie zaraz naprostuje, ze naprawdę zamienił Pruszków na Mexico City 😅

Właściwie to może tam zostać na zawsze, na braku jego obecności kontent forumowy zyskuje  

5 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Pokrako, rozdziewiczasz plik notatek na nowym telefonie ze złotymi myślami z forum 😂

A nie prawda? 😄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@libed zrobiłabym cię dyrektorem naszej szkoły. Mamy tam gagatka, który na koniec wycieczki uciekł do lasu i wszyscy musieli czekać na powrót pół godziny zanim nauczyciele go znaleźli. Były też incydenty pobicia dwóch nauczycielek (ale nie pamiętam czy to ten sam koleś). Kiedy w tv ministry opowiadają o tym, że będą rozwijać edukację włączającą, to Żaba i krejzi widzą oczami wyobraźni biedne dzieci z niepełnosprawnościami, a ja i libed małych bandziorów terrorystów.

6 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Dzwonie do Ciebie bo niestety nie moge z Toba rozmawiac.

Miś się nigdy nie znudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Właściwie to może tam zostać na zawsze, na braku jego obecności kontent forumowy zyskuje  

A nie prawda? 😄 

Co to z tymi chłopami się dzieje. Wyjeżdżają do cywilizowanych państw i nagle internetu nie mają. Nawet misjonarze w Afryce są w kontakcie a oni nas olali 🤧

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

@libed zrobiłabym cię dyrektorem naszej szkoły. Mamy tam gagatka, który na koniec wycieczki uciekł do lasu i wszyscy musieli czekać na powrót pół godziny zanim nauczyciele go znaleźli. Były też incydenty pobicia dwóch nauczycielek (ale nie pamiętam czy to ten sam koleś). Kiedy w tv ministry opowiadają o tym, że będą rozwijać edukację włączającą, to Żaba i krejzi widzą oczami wyobraźni biedne dzieci z niepełnosprawnościami, a ja i libed małych bandziorów terrorystów.

Twoje dzieci tez by chyba wyrzucil ze swojej szkoly, bo juz stwierdzil, ze sa tepe przez geny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

No wlasnie ostatnio gdy pisal to sie wybieral, ciekawe co tam u niego.

Tez chce tam jechac, ale na wakacje tylko, bo nasi przyjaciele tam mieszkaja. Ale ta odleglosc mnie odstrasza, trzeba leciec 3 samolotami i kazdy dlugo leci, plus przynajmniej z 3 tygodnie urlopu, w tym jeden na podroz 🤣

se zrob jakiegos stop np. w singapurze na pare dni szybciej zleci :D

chinol lata teraz krotko bo on nad rosja nadal lata widzialem jakies bilety z budapesztu w dobrej cenie

w lutym masz promocje air arabia mozesz do szardzy doleciec za jakies 700zl z londynu autobusem do dubaju i tam juz musisz szukac emirates na innej promocji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoiler

Szczury zjadły internet. Telekom bankrutuje przez… ekologię!

Brytyjski operator internetowy G.Network rozpoczął procedurę upadłości po tym, jak jego nowoczesna sieć światłowodowa okazała się podatna na… ataki gryzoni. Bezpośrednią przyczyną problemów były biodegradowalne osłony kabli wykonane z materiałów roślinnych, które przyciągnęły szczury i doprowadziły do masowych uszkodzeń infrastruktury.

Spółka była zadłużona na około 300 mln funtów i obsługiwała jedynie 25 tys. klientów, co w realiach jednego z najdroższych miast Europy okazało się modelem nie do utrzymania. Ostatnią szansą miało być przejęcie aktywów przez konkurencyjnego operatora Community Fibre. Do transakcji jednak nie doszło po wstępnej analizie technicznej.

Jak ujawnił brytyjski dziennik The Telegraph, potencjalny nabywca zrezygnował po odkryciu, że światłowody http://G.Network są systematycznie niszczone przez szczury. Osłony kabli, zaprojektowane zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju i oparte na komponentach z soi lub kukurydzy, stały się dla gryzoni atrakcyjnym źródłem pożywienia.

Cała „ekologiczna” infrastruktura potrzebowałaby wymiany. Problem okazał się tym poważniejszy, że kable prowadzono głównie pod jezdniami, a nie pod chodnikami. Każda naprawa oznaczała zamykanie ulic, utrudnienia w ruchu i wysokie koszty administracyjne. W efekcie firma jest nic niewarta.

Przypadek londyńskiego operatora pokazuje, że ideologiczne podejście do ekologii, oderwane od realnych warunków środowiskowych, może prowadzić katastrofy gospodarczej, bo tak należy odczytywać z perspektywy inwestorów upadek całej firmy.

@Żaba Monika słyszałaś o tym? 😂

@eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

zostawic w lesie i zadzwonic po rodzicow niech sobie bachora szukaja i po klopocie jakby wrocil to zostawic mu kartke zeby czekal na starych 

na nastepna wycieczke na smyczy go prowadzac albo niech ze starymy zawsze jezdzi. 

a ci ktorzy bija nauczycieli to do poprawczaka nie wiem po co ich w szkole trzymac i tak edukacja im zbedna w poprawczaku sie naucza zawodu od razy np. jak pod oslona nocy wyciac katalizator albo napasc na sklep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Twoje dzieci tez by chyba wyrzucil ze swojej szkoly, bo juz stwierdzil, ze sa tepe przez geny.

dlaczego wyrzucal jak sa spokojne to niech sobie siedza jak nie zdadza to do specjalnej ale jak maja braki to zawsze rodzice im moga pomoc nadrobic albo korepetycje przeciez cala klasa nie bedzie czekala np. 4 lekcje az sie jedna czy dwie osoby czegos naucza. 

braki sie nadrabia w domu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, libed napisał(a):

se zrob jakiegos stop np. w singapurze na pare dni szybciej zleci :D

chinol lata teraz krotko bo on nad rosja nadal lata widzialem jakies bilety z budapesztu w dobrej cenie

w lutym masz promocje air arabia mozesz do szardzy doleciec za jakies 700zl z londynu autobusem do dubaju i tam juz musisz szukac emirates na innej promocji

Myslalam, zeby zrobic przerwe gdzies po drodze i z powrotem, ale musialabym wtedy wziac jeszcze wiecej wolnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):
  Ukryj zawartość

Brytyjski operator internetowy G.Network rozpoczął procedurę upadłości po tym, jak jego nowoczesna sieć światłowodowa okazała się podatna na… ataki gryzoni. Bezpośrednią przyczyną problemów były biodegradowalne osłony kabli wykonane z materiałów roślinnych, które przyciągnęły szczury i doprowadziły do masowych uszkodzeń infrastruktury.

Spółka była zadłużona na około 300 mln funtów i obsługiwała jedynie 25 tys. klientów, co w realiach jednego z najdroższych miast Europy okazało się modelem nie do utrzymania. Ostatnią szansą miało być przejęcie aktywów przez konkurencyjnego operatora Community Fibre. Do transakcji jednak nie doszło po wstępnej analizie technicznej.

Jak ujawnił brytyjski dziennik The Telegraph, potencjalny nabywca zrezygnował po odkryciu, że światłowody http://G.Network są systematycznie niszczone przez szczury. Osłony kabli, zaprojektowane zgodnie z zasadami zrównoważonego rozwoju i oparte na komponentach z soi lub kukurydzy, stały się dla gryzoni atrakcyjnym źródłem pożywienia.

Cała „ekologiczna” infrastruktura potrzebowałaby wymiany. Problem okazał się tym poważniejszy, że kable prowadzono głównie pod jezdniami, a nie pod chodnikami. Każda naprawa oznaczała zamykanie ulic, utrudnienia w ruchu i wysokie koszty administracyjne. W efekcie firma jest nic niewarta.

Przypadek londyńskiego operatora pokazuje, że ideologiczne podejście do ekologii, oderwane od realnych warunków środowiskowych, może prowadzić katastrofy gospodarczej, bo tak należy odczytywać z perspektywy inwestorów upadek całej firmy.

@eRCe

ale ze szczury roslinozerne to nie wierze :D

to musi byc fejk szczur nie je roslin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):
  Ukryj zawartość

@eRCe

Nie slyszalam o tym, nawet nie znam tej firmy. Za to znam The Telegraph i nie rozumiem tego straszenia ekologia, serio ludzie chca zyc w smieciach i w smierdzacym powietrzu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Myslalam, zeby zrobic przerwe gdzies po drodze i z powrotem, ale musialabym wtedy wziac jeszcze wiecej wolnego.

bilety np. emirates jak wezmiesz najdluzsza przesiadke to ci oplaca hotel w qatarze tez tak jest tylko ze tam nie ma co robic ale stopa na dobe mozna wziac odpocznie sie w 5 gwiazdkowym mariocie. przez dobe sobie przejdziesz cale panstwo jak nie bylas. chjyba musi byc przesiadka ponad 8 czy 10h

w jedna strone emirates i w dubaiu dzien czy dwa (tez nudno strasznie) w druga w katarze i do przezycia

w singapurze mozna siedziec i 3 dni tam jest lepiej moim zdaniem i powinny byc loty BA ale tam promki sa jakos w czerwcu chyba albo lipcu. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, libed napisał(a):

pisze z autopsji wiec lepiej wiem niz jakis diagnosta czy mialem problem z nauka czytania i pisania. nie nie mialem. jak pisze kazdy widzi a czytam swietnie od poczatku. 

Ostatnio czytanie ze zrozumieniem coś niedomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, libed napisał(a):

bilety np. emirates jak wezmiesz najdluzsza przesiadke to ci oplaca hotel w qatarze tez tak jest tylko ze tam nie ma co robic ale stopa na dobe mozna wziac odpocznie sie w 5 gwiazdkowym mariocie. przez dobe sobie przejdziesz cale panstwo jak nie bylas. chjyba musi byc przesiadka ponad 8 czy 10h

w jedna strone emirates i w dubaiu dzien czy dwa (tez nudno strasznie) w druga w katarze i do przezycia

w singapurze mozna siedziec i 3 dni tam jest lepiej moim zdaniem i powinny byc loty BA ale tam promki sa jakos w czerwcu chyba albo lipcu. 

Dzieki, dobrze wiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Elciaa napisał(a):

Ostatnio czytanie ze zrozumieniem coś niedomaga.

konkretnie co masz na mysli ? to ze cos napiszesz a ja to neguje to nie znaczy ze ja nie umiem czytac tylko np. nie wierze w te kity ktore ci opowiada lex mysle ze w tym moze byc problem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, libed napisał(a):

konkretnie co masz na mysli ? to ze cos napiszesz a ja to neguje to nie znaczy ze ja nie umiem czytac tylko np. nie wierze w te kity ktore ci opowiada lex mysle ze w tym moze byc problem. 

A ja nie mam na myśli tego że negujesz moje slowa, tylko już któryś raz odpisujesz komuś na post tak jakbyś nie do końca zrozumiał co dana osoba chciała przekazać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Nie slyszalam o tym, nawet nie znam tej firmy. Za to znam The Telegraph i nie rozumiem tego straszenia ekologia, serio ludzie chca zyc w smieciach i w smierdzacym powietrzu?

Nikt nie jest przeciw czystości i porządkowi tylko przeciw ideologicznym debilizmom. 

10 minut temu, libed napisał(a):

ale ze szczury roslinozerne to nie wierze :D

to musi byc fejk szczur nie je roslin

Co ty za androny piszesz. Jest wszystkożerny a zboża to najlepsza pasza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nikt nie jest przeciw czystości i porządkowi tylko przeciw ideologicznym debilizmom. 

Kable fibre to ideologiczny debilizm?

Tutaj masz artykul z portalu technicznego, bez ideologicznych dopowiedzen.

https://www.datacenterdynamics.com/en/news/rodents-scupper-potential-rescue-deal-of-london-based-fiber-provider-gnetwork/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Elciaa napisał(a):

A ja nie mam na myśli tego że negujesz moje slowa, tylko już któryś raz odpisujesz komuś na post tak jakbyś nie do końca zrozumiał co dana osoba chciała przekazać.

Nie wiem do czego konkretnie się odnosisz, ale u libeda to nic nowego że czyta tylko tyle ile mu wygodnie, a resztę sobie dopowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi