Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, eRCe napisał(a):

Na warszawskim Targówku 49 latek zamordował swoją matkę i ojca, oraz ich psy. Sąsiedzi słysząc awanturę wezwali policję. Mężczyzna zabarykadował się na piętrze, musieli interweniować antyterroryści. Morderca został ujęty.

Grubo. 😕 

Poprzednie dni - funkcjonariusz SOP zadźgał swoją 4 letnią córkę (żona, teściowie i syn przeżyli), niemowlę zamarzło w domu mimo grubego ubioru (dorośli trzeźwi, szron na ścianach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Co to są te brain roty, bo ja tego nie rozumiem.

Włoski brainrot (ang. Italian brainrot) – seria surrealistycznych memów internetowych, która pojawiła się na początku 2025 roku. Charakteryzuje się absurdalnymi zdjęciami wygenerowanych przez sztuczną inteligencję postaci o quasi-włoskich nazwach. Zjawisko to szybko rozprzestrzeniło się w mediach społecznościowych, takich jak TikTok i Instagram, dzięki połączeniu syntetyzowanych „włoskich” lektorskich głosów, groteskowego i zabawnego wyglądu oraz bezsensownej narracji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Elciaa napisał(a):

Włoski brainrot (ang. Italian brainrot) – seria surrealistycznych memów internetowych, która pojawiła się na początku 2025 roku. Charakteryzuje się absurdalnymi zdjęciami wygenerowanych przez sztuczną inteligencję postaci o quasi-włoskich nazwach. Zjawisko to szybko rozprzestrzeniło się w mediach społecznościowych, takich jak TikTok i Instagram, dzięki połączeniu syntetyzowanych „włoskich” lektorskich głosów, groteskowego i zabawnego wyglądu oraz bezsensownej narracji

Aaa. Balerina kapuczina coś mi kołacze po głowie, ale nigdy z tym styczności nie miałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Poprzednie dni - funkcjonariusz SOP zadźgał swoją 4 letnią córkę (żona, teściowie i syn przeżyli), niemowlę zamarzło w domu mimo grubego ubioru (dorośli trzeźwi, szron na ścianach).

Też słyszałem w radio... Jakaś czarna seria ostatnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, eRCe napisał(a):

Daleko od Ciebie?

Pół długości Warszawy bo ja mieszkam na granicy woli ze śródmieściem a targówek jest prawie na obrzeżach.

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nie mogę czytać takich rzeczy. ;/

Edytowane przez Elciaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, eRCe napisał(a):

Aha, czyli bliżej masz do Leżaka 😆 😆 

Lezak nie jest z Warszawy, specjalnie mu kiedyś pisałam o spotkaniu i nie dlatego że autentycznie chciałam się z nim spotkać, tylko po to żeby sprawdzić czy się zgodzi czy będzie się wykręcał.

No i resztę już znacie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Tak, brak ruchu i za duzo ekranu, plus przesladowanie w internecie, zle wzorce itd. to realne problemy. Ale z drugiej strony to kazde pokolenie ma inne problemy, na przyklad problemem mojego pokolenia byla fizyczna przemoc ze strony rodzicow, brak jakiejkolwiek edukacji seksualnej itd. Nie mam na celu wartosciowania, ktore czasy byly lepsze lub gorsze, wskazuje tylko na to, ze jestesmy przyzwyczajeni do tego, co znamy.

Ja w sumie nie wartościuje czasow tylko ten konkretny wycinek, bo generalnie uwazam, ze teraz żyjemy w lepszych.

5 minut temu, eRCe napisał(a):

Aha, czyli bliżej masz do Leżaka 😆 😆 

Rym cym jak coś to wyzwanie kończy sie jutro o północy:p bo pisales coś o sobocie 😛 ale jak chcesz to dla ciebie może być do soboty 😀

Elcia a ty certyfikatu ukończenia wyzwania nie otrzymasz 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Rym cym jak coś to wyzwanie kończy sie jutro o północy:p bo pisales coś o sobocie 😛 ale jak chcesz to dla ciebie może być do soboty 😀

No, mi się coś dni pomieszały.  U mnie jutro o 22:30 mija równo tydzień niepisania na kowbo. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, eRCe napisał(a):

No, mi się coś dni pomieszały.  U mnie jutro o 22:30 mija równo tydzień niepisania na kowbo. ;) 

Tydzień czy rok?😛 to jeszcze istnieje?

ale to swietnie ze ci sie pomieszały, jak dla mnie spokojnie możemy wydłużyć do soboty 😛 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

😛

Nawet jakbyście nie wiedzieli że tam cos pisalam i bym dostała to i tak bym oddala, nie lubie zaklamanej rywalizacji.

Chyba na kafe. 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Elciaa napisał(a):

Nawet jakbyście nie wiedzieli że tam cos pisalam i bym dostała to i tak bym oddala, nie lubie zaklamanej rywalizacji.

Chyba na kafe. 😄

To nie rywalizacja to wspólne działanie dla dobra mozgu 😛

1 minutę temu, Elciaa napisał(a):

Chyba na kafe. 😄

No właśnie tez sie pogubiłam. 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Freudowska pomyłka... Już nie pamiętam kiedy skasowali nawet to forum... 2017 chyba, ale zgaduję teraz ;) Muszę na waybacku sprawdzić.

Właśnie kojarzę, ze wrzucaliście glownie jakies wehikuły czasu, żeby coś stamtad pokazac i miałam lekki mind fuck czemu po prostu nie wrzucić linka skoro to nadal istnieje 😛

2 minuty temu, Elciaa napisał(a):

No tak, źle to ujęłam, bardziej chodzi o walkę z samym sobą żeby tam nie pisać.

No to trochę ja przegrałaś, dość szybko nawet 😛 ale rozumiem, ze z powodu malowanego 😛 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41 minut temu, shadow_no napisał(a):

Z tym pierwszym to patrząc na historie opisywane na tym forum nadal nie jest najlepiej. A co do edukacji to to też nie do końca chyba idzie w dobrym kierunku, skoro "bez edukacji" jakoś powstaliśmy a "z edukacją" jest nas coraz mniej (wiem, wiem - jest wiele przyczyn i zmiennych)

No niestety przemoc w rodzinach nadal istnieje, ale jednak ludzie staja sie bardziej swiadomi.

Celem edukacji seksualnej nie jest ziwekszanie przyrostu natuiralnego przeciez. Dzieci mozna robic i bez edukacji, nawet liczniej. Ale taki przyklad, gdy mnie zaatakowal pedofil jako dziecko to nic nie powiedzialam nikomu, bo sie wstydzilam. Dopiero jako dorosla kobieta rozmawialam o tym z siostra i ona mowi, ze ja tez zaatakowal i ze tez wstydzila sie powiedziec. Seks byl traktowany jako cos wstydliwego o czym dzieci i dorosli nie rozmawiali ze soba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Właśnie kojarzę, ze wrzucaliście glownie jakies wehikuły czasu, żeby coś stamtad pokazac i miałam lekki mind fuck czemu po prostu nie wrzucić linka skoro to nadal istnieje 😛

No, wpisy Leżaka i Bycznika 😆 Kwiecień 2018 zdechł forumek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, mnie jest łatwiej, bo każde moje konto ma jakaś blokade 😛 żeby było śmieszniej, każde inna 😛 jedno jest uśpione do nie wiem kiedy, drugie dostało bana permanentnego a 3 ma

blokade moderatorska która nie wygaśnie nigdy 😛Twoja zawartość musi zostać zatwierdzona przez moderatora.  
brakuje tylko frytek do tego wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

No niestety przemoc w rodzinach nadal istnieje, ale jednak ludzie staja sie bardziej swiadomi.

Celem edukacji seksualnej nie jest ziwekszanie przyrostu natuiralnego przeciez. Dzieci mozna robic i bez edukacji, nawet liczniej. Ale taki przyklad, gdy mnie zaatakowal pedofil jako dziecko to nic nie powiedzialam nikomu, bo sie wstydzilam. Dopiero jako dorosla kobieta rozmawialam o tym z siostra i ona mowi, ze ja tez zaatakowal i ze tez wstydzila sie powiedziec. Seks byl traktowany jako cos wstydliwego o czym dzieci i dorosli nie rozmawiali ze soba.

Tak, to w tym aspekcie poszliśmy do przodu zdecydowanie. Chociaż jeszcze dużo lekcji do odrobienia. Chyba w tym wątku @eRCe (?) wrzucał link do wypowiedzi Don Wasyla i ichniejszej tradycji porywania dziewcząt 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi