Skocz do zawartości
Nerwica.com

Autyzm i dodatkowe schorzenia

Rekomendowane odpowiedzi

Mam autyzm i uszkodzenia mózgu spowodowane niedtolenieniem mózgu ,oraz zaburzony intelekt mam 75 IQ .Nie radzę sobie w życiu w okolicy jestem wyśmiewany z powodu autyzmu ,która uniemożliwia mi samodzielne funkcjonowanie.Funkcjonuje jak zjeb genetyczny mam już 29 lat i nie mam żadnych kolegów ani znajomych .Pracuje w zakładzie aktywności zawodowej i nie mam tam żadnych znajomych ani kolegów nikt nie ma podobnych problemów jak ja . Wiele lat łaziłem po psychologach i psychiatrach i leczenie nic nie dało.Psycholog powiedział odtwórz się do ludzi ale widać od razu ,że jestem niepełnosprawny i coś ze mną jest nie tak po rozmowie to widać .Zadałem mu pytanie   czy kto się chciał z kaleką umysłową zadawać jak ja skoro jestem wykluczony z życia i społeczeństwa.
Facet zamilkł i nie wiedział co powiedzieć .
Co parę lat muszę udowadniać swoją niepełnosprawność potraktowali mnie jak śmiecia na komisji zadawając mi pytanie ,czy umiem robić zakupy czy umiem robić sobie kanapeczkę,czy iść do sklepu.
Rozmowa na komisji u psychiatry trwała kilka minut u psychologa tak samo.Czuje się jakby mnie olano i nie traktowano mnie na poważnie .Nie umiem się utrzymać i za to mieszkam u rodziców nie wiem co będzie dalej jak kiedyś odejdą mi rodzice .W okolicy traktują mnie jak debila i półgłówka.Ludzie mnie źle odbierają po mimince twarzy .Kiedyś w szkole byłem gnębiony i prześladowany przez to ,że jestem niepełnosprawny.
Nie udało mi się zdobyć zawodu bo mam do dziś problemy z pamięcią oraz zrozumieniem poleceń.
Czuje się bardzo poszkodowany przez los .Mam wielką awersję do psychiatrów i psychologów .Nie rozumieją kompletnie ludzi z niepełnosprawnościami takimi jak autyzm czy niepełnosprawnosc intelektualna.
Nie obchodziło ich to ,że jestem dyskryminowany oraz wykluczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi