Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nerwica przez pracę.

chcezyc1526946757

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Miałem sobie spokojne stanowisko, pod sobą kilka osób i średnia odpowiedzialność.

Zmieniłem miejsce pracy ale nie firmę na dużą odpowiedzialność, dojazd 100 km w jedną stronę, pod sobą kilka osób więcej i dużo więcej obowiązków. Kierownik i brygadzista w jednym. Branża automotive.

Brakuje mi już sił, w pracy coraz więcej problemów. Raz już byłem na zwolnieniu, bo mózg mi się zagotował, codziennie bóle głowy, w kółko te same myśli , paraliż po prostu.

Czuję że znów czeka mnie to samo niebawem, jest weekend ja myślę o pracy i czy nie wyjąć laptopa i nie nadrobić roboty, bo w pracy pewnie coś zaburzy spokój i znów pewne tematy pójdą na bok , a wszystko pod presją czasu. 

Już czuję brak sił i straszny opór do tej pracy, zaczynam nienawidzić osób z którymi muszę współpracować.

Przychodząc do pracy czuje się jak tarcza, bo jestem odpowiedzialny za czynności każdej osoby, a do tego nie nadążam ze swoimi. Niby mam osobę do pomocy, ale i tak czuję ogromną presję.

Mam wrażenie że tracę nad wszystkim panowanie, popełniam proste błędy i mam problemy z podejmowaniem decyzji.

Generalnie to gdybym wiedział, że tak tamten oddział będzie wyglądał to bym nigdy tam nie pojechał. Miał być spokój i miałem tylko ogarnąć papierkowa robotę, a okazało się że trafiłem do miejsca które mnie wykańcza psychicznie.

Niby mam możliwość wrócić w poprzednie miejsce, ale kierownik regionalna nie będzie chciała mnie puścić. 

A najgorsze jest to że do pewnego momentu było tam całkiem dobrze...

Jak żyć? W sumie nie wiem po co to piszę, ale chociaż się chwilowo oczyściłem z myśli 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@chcezyc1526946757 Jak zna się przyczynę nerwicy, to jesteś w bardzo dobrej sytuacji, bo wystarczy wtedy usunąć przyczynę, w twoim wypadku zmienić pracę. Wiem że szukanie pracy nie jest łatwe, ale innego wyjścia nie ma, trzeba po prostu szukać 🤷🏻‍♂️ Chyba że chcesz tkwić w toksycznym środowisku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi