Skocz do zawartości
Nerwica.com

Cześć

Ann1

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Ann1 napisał(a):

Hej, również pozdrawiam

Dobrze, że wykluczyłaś choroby badaniami. Życzę Tobie aby terapia przyniosła takie skutki jakie chcesz❤️

A na terapię chodzisz, że tak powiem stacjonarnie czy online? 

Dziękuję bardzo ♥️ jeszcze czeka mnie konsultacja z gastrologiem i dalsze konsultacje z neurologiem, bo mam duże problemy z kręgosłupem i niestety dolegliwości bólowe są u mnie częste. (A te wywołują u mnie napady lęku).

Chodzę stacjonarnie na terapię poznawczo-behawioralną, jestem po drugim spotkaniu i jak na razie jestem pozytywnej myśli. Pan psycholog jest

naprawdę zaangażowany, pokazuje mi z czym dokładnie mam problem. To pomaga☺️

A ty chodzisz na jakąś terapię? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Ann1 napisał(a):

@Aglie na chwilę obecną nie chodzę, bo nie mam nikogo sprawdzonego. Muszę poszukać, bo bardzo bym chciała zacząć. 

Ja też długo szukałam dobrej osoby. 
Przeszłam już przez 4 terapeutów i rezygnowałam po czasie. Teraz jestem bardzo zmotywowana i po spotkaniu wychodzę z uśmiechem na ustach, to jest nowość. Więc nie zrażaj się, jak trafisz na kogoś kto po kilku spotkaniach nic nie wnosi do twojej sytuacji, szukaj dalej ♥️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Aglie Może uda mi się dostać na NFZ na terapię. Będę dzwonić w poniedziałek. W innym mieście jest ta przychodnia, ale warto spróbować,  zadzwonić i pojechać kilka kilometrów dalej wyjdzie na to samo albo trochę taniej niż prywatnie. 
Jak wygląda Twoja terapia? Czy Pan/Pani dają jakieś wskazówki jak się uspokoić albo co robić w jakiejś stresującej sytuacji? 

Edytowane przez Ann1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Ann1 napisał(a):

@Aglie Może uda mi się dostać na NFZ na terapię. Będę dzwonić w poniedziałek. W innym mieście jest ta przychodnia, ale warto spróbować,  zadzwonić i pojechać kilka kilometrów dalej wyjdzie na to samo albo trochę taniej niż prywatnie. 
Jak wygląda Twoja terapia? Czy Pan/Pani dają jakieś wskazówki jak się uspokoić albo co robić w jakiejś stresującej sytuacji? 

Warto próbować 😊

Ta terapia nie daje gotowych rozwiązań, wymaga pewnej aktywności i realizacji  poleceń. Np ja mam zakaz sprawdzania objawów w internecie, wyszukiwania danych o chorobach itd. mam też zmuszać się do patrzenia na moje lęki z takim zainteresowaniem, może kryją za sobą coś głębszego? Próbować wyłapać. Mam też zapisywać swoje epizody paniki lub leków. Na razie to drugie spotkanie więc nie wiem jak będzie dalej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Aglie napisał(a):

Warto próbować 😊

Ta terapia nie daje gotowych rozwiązań, wymaga pewnej aktywności i realizacji  poleceń. Np ja mam zakaz sprawdzania objawów w internecie, wyszukiwania danych o chorobach itd. mam też zmuszać się do patrzenia na moje lęki z takim zainteresowaniem, może kryją za sobą coś głębszego? Próbować wyłapać. Mam też zapisywać swoje epizody paniki lub leków. Na razie to drugie spotkanie więc nie wiem jak będzie dalej..

A starasz się stosować do tego? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi