Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój sen, twoja interpretacja

Dalja

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję nowa zabawę, zainspirował mnie powtarzający się sen.

Polecenie: zinterpretuj sen poprzednika i napisz swój ostatni sen do interpretacji Cel: Zabawa, skłonienie siebie do refleksji

Uwaga:

1. Nie opisujemy całego snu jak ciągu wydarzeń. Opisujemy charakterystyczną rzecz ze snu, np. Jakiś przedmiot lub wykonywaną czynność (jeden element snu)

2. Nie dyskutujemy w tym wątku o naszych snach i propozycjach interpretacji od użytkowników. Wątek ma wyglądać: interpretacja + mój sen; interpretacja + mój sen,.......

3. Piszemy z czym nam się kojarzy sen, jakie uczucia w nas wywołuje, co to mogłoby wg nas oznaczać. 

4. Nie rozpisujemy się, krótkie odpowiedzi.

5. Jeśli nie pamiętamy ostatniego snu, może być to nasz sen z przeszłości jaki nam się przypomina.

5. Nie sugerujemy się interpretacjami użytkowników, to tylko w celu zabawy (użytkownicy nie są w wiekszosci kwalifikowanymi wróżkami czy psychoanalitykami)

Zaczynam moim snem:

Ostatnio kilka razy śniła mi się szafa z dzieciństwa, w pokoju z dziecinstwa. Otwierałam szafę, była pełna ubrań, ciasno ale złożonych. Szukam jakiegoś konkretnego ubrania, ale nie mogę znaleźć, przeglądam ciuchy, z górnej półki wypadają aż dżinsy.......

Teraz ktoś napisze co wg niego moja psychika mi chce przekazać tym snem i pisze swój sen :D

bawimy się ludzie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interpretacja: w dzieciństwie byłaś bardziej sobą, czułaś swobodę. Dzisiaj nie wiesz jak się zachować,  masz teraz już wiele stylów na każdą okazję i zastanawiasz się co by było najlepsze. Okazuje się że prostota wygrywa.

mój sen: Kiedyś miałem taki sen jaki jedyny teraz sobie przypominam. Telefon: dzwonię do dziewczyny z internetu która była kiedyś opętana przez demona. Słyszę jej głos i nie potrafię niczego z siebie wykrztusić, milczę. Ona jest bardzo przyjazna, miła ale w pewnym momencie zauważa że to jest głuchy telefon, i podając swój mail zaprasza mnie bym do niej napisał: dlaczego nie warto niepokoić młodych ludzi.

Na koniec mówi, że jest ciekawa odpowiedzi i chętnie przeczyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi