Skocz do zawartości
Nerwica.com

DULOKSETYNA (AuroDulox, Depratal, Dulofor, Duloxetine Mylan/ +pharm/ Sandoz/ Zentiva, Dulsevia, Duloxetenon, Dutilox)

suzak29

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Angelaanna napisał(a):

Ja wczoraj dzień pierwszy i chyba podziękuję 🤣 otępienie, podkręcony lęk, derealizacja w nocy prawie nie spałam. Podejrzewam że im dalej w las tym byłoby ciekawiej 

No takie swoiste otepienie,zmeczenie ,ospalosc to normalne sa na poczatku.Sama sie dziwilam ,ze z takim lekiem to przypał,jak ma to mi dodac energi?ale to minęło.Nauczylam sie dzieki temu, żeby nie oceniac leki,po pierwszych doznaniach.tzn ze czasami pierwsze dni zmuly,nie zawsze sa wyznacznikiem.Zmula z  czasem mija i wylania sie inne dzialanie.Ale to tez nie zawsze tak jest.A ty nie masz nic na spanko?,dlatego ciężej w nocy na Duloksetynie spac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Lucy32 napisał(a):

No takie swoiste otepienie,zmeczenie ,ospalosc to normalne sa na poczatku.Sama sie dziwilam ,ze z takim lekiem to przypał,jak ma to mi dodac energi?ale to minęło.Nauczylam sie dzieki temu, żeby nie oceniac leki,po pierwszych doznaniach.tzn ze czasami pierwsze dni zmuly,nie zawsze sa wyznacznikiem.Zmula z  czasem mija i wylania sie inne dzialanie.Ale to tez nie zawsze tak jest.A ty nie masz nic na spanko?,dlatego ciężej w nocy na Duloksetynie spac.

Nie spałam przez lęk tak to chętnie spalabym. Ale ja nie mam zamuly tylko jakby mózgu się zacinał 🤣poszłam z domu wracam telewizor włączony dzwi nie zamknęłam taka rozkojarzona. Ale to możliwe że w pierwszy dzień już takie akcje ? Myślałam że pierwszy dzień to bardziej taka rozgrzewka. Wzięłam dzisiaj mam nadzieję że nie będzie gorzej niż wczoraj 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Angelaanna napisał(a):

Nie spałam przez lęk tak to chętnie spalabym. Ale ja nie mam zamuly tylko jakby mózgu się zacinał 🤣poszłam z domu wracam telewizor włączony dzwi nie zamknęłam taka rozkojarzona. Ale to możliwe że w pierwszy dzień już takie akcje ? Myślałam że pierwszy dzień to bardziej taka rozgrzewka. Wzięłam dzisiaj mam nadzieję że nie będzie gorzej niż wczoraj 

Wez jeszcze kilka dni ,jak dajesz rade,te zacinki tez sa normalne .Dzisiaj mysle ze to tak na poczatku ,brak koncentracji i zapominalstwo,rozkojarzenie....ale potem z tego wyjdzie odwrotnosc...jak lek zacznie dzialac to wszystko minie,i podniesie sie wszystko ..czyli te funkcje kognitywne.Mi tylko na Sertralinie nie odchodzil ten stan ,a wręcz sie pogarszal.😇😜Wiesz o czym mowie prawda?Najgorsze ze nie mozesz nic dostac na noc,zeby cie wyciszylo i zebys dobrze spala.Ja mialam Mirte co mnie ratowala.Zawsze po niej zasypialam dobrze.Wieczor to byly jedyne momenty najlepsze,wyciszala mnie.Trzymam kciuki,nie poddawaj sie jeszcze.Ja tez dzis wieczorem biore pierwsza Ami.Rano nie wzielam Duloksetyny juz.

Wiec juz nie mam odwrotu,a moj doktorek na urlopie .Szajse😯😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Wez jeszcze kilka dni ,jak dajesz rade,te zacinki tez sa normalne .Dzisiaj mysle ze to tak na poczatku ,brak koncentracji i zapominalstwo,rozkojarzenie....ale potem z tego wyjdzie odwrotnosc...jak lek zacznie dzialac to wszystko minie,i podniesie sie wszystko ..czyli te funkcje kognitywne.Mi tylko na Sertralinie nie odchodzil ten stan ,a wręcz sie pogarszal.😇😜Wiesz o czym mowie prawda?Najgorsze ze nie mozesz nic dostac na noc,zeby cie wyciszylo i zebys dobrze spala.Ja mialam Mirte co mnie ratowala.Zawsze po niej zasypialam dobrze.Wieczor to byly jedyne momenty najlepsze,wyciszala mnie.Trzymam kciuki,nie poddawaj sie jeszcze.Ja tez dzis wieczorem biore pierwsza Ami.Rano nie wzielam Duloksetyny juz.

Wiec juz nie mam odwrotu,a moj doktorek na urlopie .Szajse😯😜

To już na noc nowy bierzesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Angelaanna napisał(a):

A jak się czujesz po odstawieniu ? 

Dzis na razie jeszcze ok,to zawsze jest taka mala luka,jutro bedzie pewnie gorzej.Ale malo brakowalo a rano bym te dulke wziela,tak sie balam,ze bede miec dzien do dupy.Ale oby do wieczora przetrwac.Od paru dni jak zmniejszalam dawke mialam lekkie wachania nastroju ,poty,lekka drazliwosc i tak naprzemiennie ale zawsze tylko dwa dni po zmniejszeniu ,trwalo krotko.Dlatego moglam dalej schodzic.Oby tylko taki skutki odstawienne byly to by bylo ok.🤣lekiutkie.No zobaczymy👍

No i tez czuje sie taka bez energi,nic mi sie nie chce.Zmuszam sie do kazdej drobnej czynnosci.Taki spadek zapalu i chęci.

36 minut temu, Tentyplebs napisał(a):

Nie wolno, nie wolno leku oceniać po jednym dniu. Na mnie mianseryna pierwsze kilka dni, a 2tygodnie po starcie, to niebo a ziemia. 

Pewnie cie mulila w dzien?A potem wystrzelila ,zgadza sie?Ponoc te leki jak Mianseryna,Mirta tak na poczatku ,,moga"mulic.Masz racje po jednym dniu,dopiero sie karuzela rozkręca.🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i bym mogla,ale skoro mialam odstawic oby dwa leki to dulke  chcialam juz rano odstawic.Tak niesprecyzowal lekarz.A ja nie dopytalam.Teraz nie mam mozliwosci ,bo jest na urlopie.Ale patrzac na jego plan medykamentacji to tak to widze.

Ze razem ich brac nie mam.

W sumie jest to przejscie z dwoch na jeden.Dzis zamiast Mirtywezme te Ami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi