Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 5.12.2025 o 23:51, Olek5567 napisał(a):

Jakiś pisk/szumienie

Ja to miałem brałem paro 40 mg 1.5 roku

odkąd się pojawiło właśnie przy tej dawce nie zniknęło do dziś masakra z tym jest możliwe że dość znacznie osłabło i się do tego przyzwyczaiłem ale jednak. O ile się nie mylę wspomniałem o tym na forum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, przechodzę z Escitalopramu 20 mg na Paroxetyne. To jest silniejszy lek wg was? U mnie lekarka uważa że bardziej wyciszą obsesje, ja mam zaburzenia lękowe policzone z obsesjami, mam też dużo stresu tata jest bardzo chory-rozsiany rak płuc, zginął we wtorek nasz ukochany kot. Generalnie escitil był ok ale nie miałam na nim za bardzo koncentracji ani takiej chęci do działania. Śmierć tego kota mnie dobiła i zaczęły mnie gnębić obsesje połączone z paranoją, że moje życie już nie ma sensu, mój mózg cały czas przypominał tego ukochanego kota a przecież tato też potrzebuje wsparcia! dlatego ta zmiana. Obecnie jestem na 1 tabletce Escitilu 10 mg i 10 mg paroxetyny, później docelowo będzie tylko paroxetyna. Oby mnie bardziej nie zamulił niż Escitil ale na mnie leki nie działają standardowo więc to co innych wycisza mnie pobudza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 godziny temu, Abyssus napisał(a):

Ja podobnie miałem na sertralinie - lęków nie wyciszyła, ale samopoczucie i koncentracja dużo lepsze.

Czyli na paroxetynie  jesteś cały czas? Ja już jestem zniechęcona po 1 tabletce…nie wiem jakie ten lek ma plusy względem Escitalopramu. Moje obsesje to jest temat nie do ogarnięcia chyba…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 godzin temu, Zawieszony napisał(a):

Ja to miałem brałem paro 40 mg 1.5 roku

odkąd się pojawiło właśnie przy tej dawce nie zniknęło do dziś masakra z tym jest możliwe że dość znacznie osłabło i się do tego przyzwyczaiłem ale jednak. O ile się nie mylę wspomniałem o tym na forum. 

Były jakieś określone czasy kiedy to się pojawiało? W ciągu dnia np 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi