Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Kalebx3,

a czego Ty nie brales?

aminopropyl benzofuran , 4,4 DMAR , MDAI 5,6-Methylenedioxy-2-aminoindane 6,7-dihydro-5H-cyclopenta[f][1,3]benzodioxol-6-amine,Brefedron ,,, te 4 rzeczy

ten ostatni jest szczególnie ciekawy :

4-Bromomethcathinone ( 4-BMC , Brephedrone ) jest psychoaktywną i badania chemiczne z fenyloetyloamina , amfetaminy i Katynon chemicznych klas . Działa jako serotoniny i noradrenaliny inhibitory wychwytu zwrotnego , [ 1 ] [ 2 ] , ale działa bardziej jak lek przeciwdepresyjny niż pobudzający

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowiek się modli na tabletką ,a Ty takie tam ,ze jedno i drugie .

no tak bo przez jakis czas bedzie je bral rownoczesnie, schodzil z paro i wchodzil na wenle :yeah: i potrzebuje kogos kto go zapewni, ze go nie wyrwie z butow ;> takze albo zrobisz tak jak zalecil lekarz, albo poprostu przestaniesz brac paro i zaczniesz lykac lek nr 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze sam juz nie wiem co robic zadzwonie jutro do mojej lekarki że boje sie takiego miksa

boje sie wogole schodzic z paro bo juz kiedys schodzilem i byl super nawrot lękow , a juz paro biore kilka lat i przestaje byc efektywny jak kiedys coraz czesciej pojawiaja sie leki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po 4 pierwszych dniach jest OK, choć może po dawce 5 mg nie ma co spodziewać się zbyt wiele (jutro wchodzę na 10 mg i trochę mam cykora). Natrętne myśli i lęki z nimi związane pojawiają się z taką samą częstotliwością jak przed rozpoczęciem leczenia - i tu wspomagam się tekstami G. Szaffera, choć wiem, że propaguje on raczej samoleczenie, no i bez leków. Natomiast mam wrażenie, że mam większą motywację i niechęć do czekolady - sądzę, że to podświadomość, aniżeli leki, bo za wcześnie.

Chciałam jeszcze ponowić pytanie o fizjoterapię. Jutro mam zabiegi - prądy Tensa. Szukałam trochę w sieci i znalazłam info, że w przypadku chorób psychicznych i stanów emocjonalnych o wykonaniu zabiegu powinien zdecydować lekarz. Zanim zaczęłam brać paro, chodziłam na te prądy (nie mówiłam ortopedzie o moich problemach) i było OK, czy w związku z tym i jutro mogę iść, czy lepiej odpuścić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amandia

Ćwierć tabletki to mysia dawka bez znaczenia leczniczego.

Nie ma co analizować swojego stanu na czynniki pierwsze, a tym bardziej przejmować się co będzie, gdy dawkę się zwiększy.

Co do tych prądów to najlepiej poradzić się lekarza, bo wątpię żeby ktoś tu mógł poradzić coś mądrego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luki ja po prostu mam chyba silna potrzebe kontroli mojego organizmu dlatego wszystko obserwuje i zapisuje, ale rownie dobrze moge zapisywac w notesie ;)

Z tymi pradami nie wiadomo, nawet na recepcji w przychodni nie byli do konca pewni.

A mozecie podpowiedziec czy w przypadku przeziebienia moge brac takie leki jak do tej pory (czyli bez recepty jakies gripexy, tantum verde czy inne) czy czegos mam unikac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozecie podpowiedziec czy w przypadku przeziebienia moge brac takie leki jak do tej pory (czyli bez recepty jakies gripexy, tantum verde czy inne) czy czegos mam unikac?

Najbezpieczniej w razie przeziębienia brać zwykły paracetamol, np. Apap. Wieloskładnikowe leki, jak Gripexy odpadają. Nawet Aspiryna odpada, bo rozrzedza krew, a podobne działanie ma też paroksetyna i mogą wystąpić krwawienia. Chociaż to takie dmuchanie na zimne, ale lepiej dmuchać, niż się później zdziwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem Cię Freda , ale ja muszę , mam taka potrzebę . Teraz Avatar jest pod mój podpis w związku z tym co sie dzieje w moim życiu . Ale sorry . Ja bardzo znowu nie lubię jak ktoś zmienia Nicki . Byc może dla wzrokowców jest to denerwujące ,,, ale co ja mam zrobic jak "zużytym" Avatarem rzygać mi sie juz chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dark Knight,

Za bardzo na mnie sedatywnie dziala,jest na niej lepiej jakbym nic nie bral,ale brakuje mi energii i checi do czegokolwiek,mam nadzieje ze fluo to poprawi o ile mi ja da lekarz,ale chyba da bo kiedys mial dac ale w ostatecznosci dal Wellbutrin,ktory mnie tylko w ataki paniki wpedzil

-- 24 mar 2014, 13:52 --

Co do tego mixu z tianeptyna to szczerze mowiac malo co poprawil jej dodatek,byla chwilowa poprawa,wieksza energia ale to nie trwalo dlugo,z czasem bylo gorzej niz na samej paro,takie oszolomienie jakbym niezle czegos pocpal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dark Knight,

W watku o tianeptynie jest osoba ktora chwali sobie takie polaczenie,ciezko jednoznacznie stwierdzic czy jest dobre czy nie

-- 24 mar 2014, 16:43 --

A po co w ogole teraz sie nad tym zastanawiasz jak nie wiesz jak zadziala sama fluo a moze na tyle dobrze ze nic nie bedzie dodatkowo potrzebne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi