Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam koszmarnie spięte mięśnie i bez leków. Szczególnie szyja, kark, ramiona. Są tak twarde, że masażystka nie jest w stanie ich rozmasować - już kilka zwróciło mi na to uwagę, że jestem bardzo spięta.

Mięśnie brzucha też mam często napięte, czuję bo nagle sobie przypominam i rozluźniam. Do tego skurcze łydek, ale to pewnie niedobór magnezu lub potasu.

Luki, ja sama z dzieciakami na basen nie pójdę. Upilnowanie dwóch trzylatków, tym bardziej w wodzie nie jest prostą sprawą. Mąż na basen nie chodzi bo twierdzi że mu wstyd, bo ma spory mięsień piwny - namówić udaje mi się go 3 razy w doku. Kiedyś chodziłam na aqua-aerobic, ale to były czasy kiedy mąż jeszcze sporo pracował stacjonarnie i udawało się to jakoś zgrać.

Drugi dzień na paro mija spoko, trochę boli głowa, ale to taki standardowy ból u mnie, jak przy zmianie pogody. No i te wahania nastrojów i analizowanie - ale to też standard. Poza tym nadal brak jakichkolwiek sensacji - może dlatego, że na pierwszy ogień poszły te mniejsze ćwiartki (niestety nie udało mi się równo podzielić leku :/) Zobaczymy co będzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tianeptyna jako dodatek do SSRI jest raczej bez sensu.

dostałem ją jako jedną z trzech opcji na aktywizację do paroksetyny, słabo działało to połączenie

-- 22 mar 2014, o 19:19 --

Nie powinno się już chodzić do lekarza który przepisuje SSRI+tianeptyna bo widać, że nie zna podstawowych mechanizmów tych leków. Źle to świadczy o jego wiedzy, chyba się zaniedbał na studiach albo cierpi na sklerozę - tak czy owak nie warto go już odwiedzać.

-- 22 mar 2014, o 19:21 --

Nie jest to takie jasne w tych badaniach ale nawet jak jest podejrzenie to nie powinno się łączyć bo po co ryzykować kolejne tygodnie niedziałających kombinacji?

a no właśnie, dlatego cieszę się ze w miare szybko z tego zrezygnowałem

wróciłeś do tianeptyny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

magnolia84,

tak, wiem co tu było wcześniej o tym pisane ale w innym wątku Sylvek dał badanie, gdzie tianeptyna ma wpływ na wychwyt serotoniny tylko w początkowych 2 tygodniach, chciałem ją brać samą ale nie da rady bo samopoczucie gwałtownie leci w dół u mnie po niej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie... tym bardziej, że na własnej skórze przekonał się o jego działaniu. Mógł zacząć brać jeden lek.

Nie ogarniam Was z tymi podejrzanymi miksami. :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3,

nic sobie sam nie zapodałem bo tak mialem przepisane, 10mg paro+37,5mg tianeptyny

wiesz jakbym ja miał brac to co " mam / miałem zapisane " miałbym takiego Parkinsona ,że pisanie na klawiaturze byloby ponad moje możliwości .

-- 22 mar 2014, 19:48 --

a jak są dwa to nie wiem teraz który jest winny

wiinne jest złe połączenie . zreszta z czasem sie nauczysz . Ja tam Coaxilu za HU-ja nie tknę !

--

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zejśc z Coaxilu , odczekac i wejśc w co innego . Nie będę Ci tu dawał gotowych recept , ale lekarz , który Ci przepisał ten mix to niezły pojeb .

-- 22 mar 2014, 19:55 --

jest jeszcze jedno takie połaczenie dla naiwnych , masakryczne i równie niszczące co powyższe = Metylofenidat + Moklobemid . 3 razy juz się naciąłem , a wydawało by się ,że taki madry jestem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to tak jakbyś nalał do baku wody i chcial pojechać , albo ugasić benzyna ognisko . Te dwa leki dzialają w różnych odmiennych kierunkach . Ja tam się nie znam na biochemi jak MIko , ale niejeden lekarz ( konkretnie dwóch ) ostrzegali mnie żebym tylko nie łączył SSRI z Tianeptyną.

Jednak raz połaczyłemi żałowałem tego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi