Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Też miałam szczękościsk, ale tylko przez jakiś czas po zwiększeniu dawki.

Unikam uboków jak ognia piekielnego . Nie będę sobie dorzucał do nerwicy dodatkowych " przyjemności " . Jak pojawiaja się uboki po ( podczas kuracji dobrym lekiem ) nadal po 3 tygodniach ( u mnie ) to znaczy ,ze czas zmodyfikować dawkę . Mam to już tak wewnętrznie obczajone ,wsłuchane w organizm ,,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Depas , nie wiem jakie masz zamiary z Paro , ale nie startuj z wiekszej dawki niż 10mg .

Hmmm, dzisiaj zarzuciłem pierwszy raz i zgodnie ze swoim planem od razu 20mg. Wiem że powinno się startować od 10tki, ale raz że nie mam cierpliwości, a dwa że wierzę że jestem na tyle doświadczonym "braczem" leków że mój system wydoli. Rok na wenli, przez pewien czas nawet na dawce 225mg, do tego ufam że topiramat ładnie ochroni mnie przed zbyt mocnym bujaniem paro. Prawdę mówiąc myślałem o zacumowaniu na stałem na dawce 30mg, ale to tylko jeśli nie będzie przeciwskazań (strasznych uboków) i dopiero po 2 tygodniach. No, ale żebym się nie przeliczył. Ja też strasznie nie lubię babrać się z małymi dawkami czegokolwiek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Dla sportu" to nienajlepsze określenie, ale coś w tym jest, przyznaję. Ale też zgodziłabyś się myślę że zawsze można mieć nadzieję że mimo że jest dobrze, na innym leku którego się nie spróbowało, a uchodzi za świetny na moje objawy, może być odrobinę lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w przypadku tego typu leków nie szukałabym w nieskończoność, tylko zostałabym przy takim, który w 100% mi odpowiada. To nie jest szukanie ideału smaku, czy zapachu, to są leki, które działają na nasz mózg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Depas , przygotuj się jeszcze na mega wysokie libido , po tym leku skacze ,że ja pierdoooooolę. ;)

Przed chwilą listonoszka przyniosła mi zamówioną Beta alaninę. Zona zauważyła i pyta się " a to na co ? " . "na korka" odpowiadam , a Ona "Tobie i tak już nic nie pomoże ' . Tak więc Depas , uważaj ,żeby Ci Żonka po tym leku podobnie nie odpowiedziała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3, że tak powiem, my żoną nie rozmawiamy na te tematy od dawna ;) Ale od kiedy biorę Fluanxol zauważyłem znaczną poprawę w tej branży i mniej się nudzę...

-- 21 sty 2014, 18:07 --

magnolia84, czyli masz zdrowe podejście, chociaż nie powinno się przesadzać w żadną stronę. Ale cukierki to nie są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jutro idę do lekarza,na razie przez 2 i pół miesiąca biorę 30mg paro i 200mg Sulpiryd,działanie średnie,za pierwszym razem kiedy brałem paro,wtedy max 40mg dziennie działanie było dużo skuteczniejsze.

Chyba pozbędę się sulpirydu a paro zwiększę do 40 mg,nie wiem czy dobrać do tego jakiś lek czy próbować na samym paro,co radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieee, zresztą nie miałem. To była pierwsza (i zapewne ostatnia) wizyta więc był cały wywiad 1,5h, wymieniłem wszystkie leki które brałem, dawki, rozpoznania, wspomniałem o uzależnieniach. Nie miał powodu mi nie ufać, a że nie prosiłem o nic kontrowersyjnego to tym bardziej. Miły gość zresztą. Jeśli mój stary dr mnie wywali za ten numer to zacznę się u niego stołować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jutra zaczynam brac Xetonar. Psychiatra zalecił 1/4, potem 1/2 i ostatecznie 1 tabletka na dobę rano. Nie powiedział natomiast jak długo mam brac kolejne dawki.

Czy jakis "standard" ? Myslicie ze co tydzien zwiekszac dawkę ? No i ostatnie pytanie. Czy mozna w ogóle ten lek ćwiartować ? Na ulotce jest napisane ze nalezy połykac w całości. Jak wie sie to ma do mojej startowej dawki 1/4 tabletki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kokon20, paro ma to do siebie że za drugim podejściem często rokręca się dużo dłużej, ale bywa i tak że nigdy nie daje już takiego efektu jak za pierwszym razem. Na wszelki wypadek skonsultuj się z lekarzem, ja osobiście uważam że bez podniesienia dawki paro do poprzedniego poziomu się nie obejdzie. Ale niech doktor zdecyduje.

Antaro, tabletki możesz śmiało dzielić na pół i ćwiartkę, mnóstwo osób tak robi. Standardem jest podnoszenie co tydzień o 10mg, więc w twoim wypadku może o to mu chodziło mimo wszystko? A kiedy masz następną wizytę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieee, zresztą nie miałem. To była pierwsza (i zapewne ostatnia) wizyta więc był cały wywiad 1,5h, wymieniłem wszystkie leki które brałem, dawki, rozpoznania, wspomniałem o uzależnieniach. Nie miał powodu mi nie ufać, a że nie prosiłem o nic kontrowersyjnego to tym bardziej. Miły gość zresztą. Jeśli mój stary dr mnie wywali za ten numer to zacznę się u niego stołować ;)

"stołować" pięknie to ująłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie wiem jak szybko może zadziałać na takie rozpoznanie, ale generalnie przyjmuje się że nie ma co spodziewać się jakichkolwiek pozytywnych efektów po mniej niż dwóch tygodniach, ale to absolutne minimum, z reguły 4 tygodnie to czas po którym powinno zaczynać coś ruszać w dobrym kierunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi