Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, co by tu napisał(a):

Higiena, ciepło pod kołderką, jedzenie tylko te potrzeby mam

Ale np. pojechać w góry to już nie, iść na dyskotekę to już nie,

Ale przeszkadza Ci to? czy jesteś domatorem. Niektórzy są i mają prawo 

5 godzin temu, co by tu napisał(a):

Życie błędów mi nie wybaczy, i uczucie jakby z moim mentalnym podejściem do życia było tylko gorzej 

Dlatego trzeba sobie tłumaczyć mózgowi inne podejście. Da się to zrobić siła woli 

😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiepsko.

Ale przynajmniej już nie płaczę.

Edytowane przez Heledore

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Wam że wczoraj o dziwo miałem bardzo spokojny dzień a wczoraj był 7 dzień nowego leku, lekkie jazdy tylko, dziś 8 dzień piję herbatę i jak narazie spokój 

ps i kolejny dzień jak przespałem do rana i z łóżka wstałem grubo po 7, śmiesznie bo pobudziliśmy się o 3:33 wstałem na siku i poszedłem dalej spac 

Edytowane przez Franzprzygidnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czułam się dobrze i czuję się dobrze, gdy nikt mi nie włazi na głowę gadając o tym, że znowu coś jest ze mną nie tak. Nie jestem codziennie idealna, nie da sie. Też mam swoje dni i czasem jestem taka, czasem taka. Nie robię niczego złego, nie jestem agresywna. Ale co... "Masz chore oczy, masz psychozę". COOO. Jaką psychozę? Nie mam ani jednego urojenia. Od dawna nie mam żadnych paranoi, więc psychoza odpada. Śpię dobrze i długo, zatem hipomania odpada. Mam oczy mętne. Ale o co w tym chodzi? Czuję się jak pod kamerą. Obserwowana przez własną rodzinę. Komentarze na temat mojego zachowania są na porządku dziennym. Jedyną nadzieją jest na początkuy 2027r. przeprowadzka. Samotność. To to, czego mi trzeba...

Obecnie czuję się zła. Zawiedziona. 

W nastroju była zawsze szampańskim albo podłym. Same skrajności, nic pośredniego. Niektórzy mówili, że jest stuknięta. Drętwusy tak mówiły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Wam że kolejny dzień mija w miarę spokojnie, czuję Jeszcze takie uczucie ciepła w klatce albo ręce albo placu ale na pewno nie jest już tak nasilone i nie wywołuje tak silnego wyrzutu adrenaliny ale ogólnie to jest taki chillout lekkie zmęczenie i brak mocy ale akurat tego oczekiwałem spokoju 

Wiadomo że objawy somatyczne nie miną z dnia na dzień mogą się pojawiać Jescze aż w końcu całkowicie wygasną 

możecie się ze mnie śmiać ale ja np jestem wierzący i codziennie zacząłem się modlić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 12.05.2026 o 04:16, co by tu napisał(a):

Higiena, ciepło pod kołderką, jedzenie tylko te potrzeby mam

Ale np. pojechać w góry to już nie, iść na dyskotekę to już nie,

A masz z kim? Bo samemu to i mnie by się nie chciało. Raz sam pojechałem na wakacje i były to najgorsze wakacje w moim życiu, już lepiej siedzieć w domu i co najwyżej wyjść na rower czy pobiegać. Może jakiś sport zespołowy? Zawsze z kimś raźniej.

Pewnie i tak mieszkamy za daleko od siebie, by coś razem porobić.

Klik i robisz, co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ok. Poranek był ciezki, bo trudno było mi wstać z łóżka (powinnam wczesniej chodzić spać), ale jak już wstałam to poszło.

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi