Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

mój dzień też się zaczął kiepsko... od rana nic mi nie działa, słaby zasięg

do tego głowa eksploduje mi zaraz od myśli o wykreowanej symulacji, a chciałabym brać ten świat na poważnie... :hide:

niekiedy walę się głową w ścianę... :sad:  mam kilka guzów

ech, jedzenie mnie dzisiaj obrzydza! nie wiem, co zjeść na śniadanie

może owoce... muszę dzisiaj poćwiczyć, zejść na ziemię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Maat napisał(a):

Właściwie tak jak w piosence "Boli mnie głowa i nie mogę spać".

Od dwóch godzin powiedzmy .

Tak więc piję kawę i rozwiązuję krzyżówki.

Codziennie ostatnio słucham tej nuty. 

Nie mogę leżeć, a nie mogę wstać.

No... ciężko wczoraj było mi zasnąć. Dostałam e receptę na xanax, i w nocy pojechałam do całodobowej apteki. Po 40 minutach od wzięcia 1mg zasnęłam. Ostatnio często panika, lęk i pobudzenie nieprzyjemne. I rozkminiłam, że to może być zbyt pobudzająca mieszanka Abilify i Wenlafaksyna 225mg. Zmniejszam wenlę 75mg, tak jak mi radziła lekarka. Potem niby weszłyśmy na 150mg, a ja sama sobie wziększyłam do 225mg. Wiem, że to nieodpowiedzialne i nie można tak robić. Ale przyznaję, zrobiłam to i byłam na tej dużej dawce przez miesiąc. Jeszcze odstawienie zamulacz pt. Solian pobudziło mój organizm. Moje hormony buzują. Czekam na okres, którego nie mam od pół roku.

Muszę się słuchać lekarza, bo to nieodpowiedzialne i zawsze na tym wychodzę ŹlE.

Nie róbcie tego, lekarz wie lepiej. 

Wcale nie było dobrze na tym 225mg. Byłam po prostu bardziej nabuzowana, ale bez konkretnego celu i jakiejś ciekawej aktywności. Bardziej zagubienie i włączył się niepokój po wprowadzeniu arypriprazolu. Nie polecam więc zwiększać nic na własną rękę. Nie róbcie tego. Ja żałuję.

Dziś schodzę już na 75 mg tak jak miało być od początku i myślę, że pozbędę się tego niepokoju wkrótce.

Jeszcze trochę wpsomogę się xanaxem, aby przejść to całe przemeblowanie w lekach.

W tej chwili czuję się dobrze. Ja tak zwykle z rana czuję się najlepiej. Wieczorami już mam lekki zjazd. Ostatnie dni były takie bezsensowne. NIe wiedziałam w co mogę pożytecznego włożyć ręce.

Wszystko zdawało się być pozbawione sensu. Czytałam książkę. To było fajne. Szklany klosz mnie wciągnął. Bardzo lubię Sylvię Plath. Ona miała dwubiegunówkę, tak jak ja. Świetna pisarka. Mam na kompie jej dzienniki, które mają ponad tysiąc stron. Dość dużo przeczytałam, bardzo lubię jej styl.

Teraz staram się ciągnąć czytanie książek od początku do końca, zamiast robić sobie chaos i czytać ileś ksiąg naraz.

Piję kawę, oglądam Gonciarza. Świeżo po prysznicu, dziś będzie dobry dzień. Mam wolne, ale trochę  fizycznej roboty mnie czeka. Trzeba jeszcze się wziąć za kurs i zdać kolejny moduł. 

Jeszcze parę dni ciepłych przed nami. A może by tak na rower?

We will see ❤️

Zrobiłam Wam dzban kawy. Częstujcie się ☕🫖

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi