Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

A co samej aborcji to nie jestem jej zwolennikiem, wolałbym żeby było jej jak najmniej, ale nie można tego zakazywać np ze względu na zdrowie, życie matki i dziecka, no i nie oszukujmy się to że wprowadzimy zakaz aborcji nie znaczy że będą jej dokonywać. Lepiej jak będzie dokonywania legalnie niż w podziemiu.

Przykro mi, ale proliferzy nie potrafią wyabstrahować informacji ani używać logiki i dla nich implikacja "nie popieram całkowitego zakazu aborcji" => "(potencjalny) morderca nienarodzonych" jest oczywistą oczywistością.

Ty do nich o zupie, a oni do Ciebie o pupie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co samej aborcji to nie jestem jej zwolennikiem, wolałbym żeby było jej jak najmniej, ale nie można tego zakazywać np ze względu na zdrowie, życie matki i dziecka, no i nie oszukujmy się to że wprowadzimy zakaz aborcji nie znaczy że będą jej dokonywać. Lepiej jak będzie dokonywania legalnie niż w podziemiu.

Przykro mi, ale proliferzy nie potrafią wyabstrahować informacji ani używać logiki i dla nich implikacja "nie popieram całkowitego zakazu aborcji" => "(potencjalny) morderca nienarodzonych" jest oczywistą oczywistością.

Ty do nich o zupie, a oni do Ciebie o pupie.

Ząb zupa zębowa, dąb..... :mrgreen:

....Abstrahując od psychopatii i prymitywizmu tego człowieka oraz tematów okołodupnych, którymi kler i papież Terlikowski się rajcują, generalnie w Polsce samotne matki są piętnowane jako dziwki (kiedyś w kancerogennej części jutuba widziałem określenie "brzuchate kobyły" i jego autorem bynajmniej nie był Tuwim :105: ), które się nie szanują, zwodząc na pokuszenie porządnych mężczyzn.

.....

Mamusia utuli biedne męskie cebulki. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego napisałem "wasz lewacka", chodziło mi o ogół lewactwa ale tutaj masz pogląd czysto lewicowy więc można uznać, że uwaga trafiona.

main-qimg-3ce98d13bfba337e20d2e676c921e081?convert_to_webp=true

Kto nie z nami, ten jest lewak, hop, hop, hop

A propos tego artykułu, który ktoś zamieścił:

http://www.wprost.pl/ar/535231/Posel-PiS-W-wyniku-wojennych-gwaltow-Niemcow-urodzilo-sie-wielu-dobrych-Polakow/

Abstrahując od psychopatii i prymitywizmu tego człowieka oraz tematów okołodupnych, którymi kler i papież Terlikowski się rajcują, generalnie w Polsce samotne matki są piętnowane jako dziwki (kiedyś w kancerogennej części jutuba widziałem określenie "brzuchate kobyły" i jego autorem bynajmniej nie był Tuwim :105: ), które się nie szanują, zwodząc na pokuszenie porządnych mężczyzn.

Już widzę tę miłość pospólstwa - zwłaszcza w zadupiach pokroju Sosnowca czy Radomia - wobec niepełnych rodzin, gdzie tatuś jest nieznany.

Czyli popieranie "chorej wolności" czyli bezkarnego mordowania dzieci, bo nazywajmy rzeczy po imieniu, aborcja to morderstwo, a nie jak to ładnie ubieracie w słowa "wolność" to wg. Ciebie pogląd typowo prawicowy czy lewicowy? Lewicowy więc to jest lewacka logika. Nie przekręcaj faktów. Jeśli nie kojarzysz popierania aborcji z lewicowymi poglądami to z jakimi? Z prawicowymi? Błagam....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tam od polroku jade na eutanazolu

Najlepiej będzie jak go odstawisz - nie działa na 9/10, na opakowaniu wyraźnie pisze, że to lek dla 2/10, nie ma sensu dalej brać.

wracajac jeszcze czy ktos wie jakie uboki moga wystapic po consolatynie? dycha to wchuj hajsu dla biednego rencisty i nie chce jej przepierdolic na cos co nie dziala

Osoby głęboko wierzące są zadowolone, odczuwają dzięki niemu ulgę, ukojenie itd. :D, zero efektów ubocznych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli popieranie "chorej wolności" czyli bezkarnego mordowania dzieci, bo nazywajmy rzeczy po imieniu, aborcja to morderstwo, a nie jak to ładnie ubieracie w słowa "wolność" to wg. Ciebie pogląd typowo prawicowy czy lewicowy? Lewicowy więc to jest lewacka logika. Nie przekręcaj faktów. Jeśli nie kojarzysz popierania aborcji z lewicowymi poglądami to z jakimi? Z prawicowymi? Błagam....

Rozumiem, że wg ciebie każdy, kto nie popiera wymysłów kleru, jest lewakiem?

Lecz się na nogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lecz się na nogi.

Chciałabym zauważyć. że przykazania Nie Zabijaj, nie wymyślił, jak to nazywasz, kler. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lecz się na nogi.

Przestań już z tym klerem. Jak już wspominałem kiedyś nie trzeba wierzyć w Boga żeby szanować prawo do życia. Sam znam ateistów, którzy rozumieją, że aborcja to zwykłe zabójstwo. Uspraeiedliwiacie to tym, że ma ono miejsce w początkowym stadium rozwoju biologicznego człowieka? Moje poglądy na ten temat nie są ukierunkowane żadnym klerem, który tak atakujesz. I sam się lecz, bo jak chcesz dawać przyzwolenie na zabijanie to chyba z tobą coś powaznie nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aborcja to nie jest zabijanie.Ciekawe katolicy chcą kary śmieci, co słychać w wielu dyskusjach.Jak,ktoś nie rozróżnia zabiegu,który może uratować życie kobiecie.A poświęcić zarodek (zygotę).Ten nie rozumie słowa medycyna.

:shock:

Juz nie wiem z czym teraz tą religię pomieszałeś, ale tak mi wygląda, że z polityką albo subiektywną opinią katolików nie praktykujących i interpretujących wiarę po swojemu. Albo co gorsza robiąc to mając znajomość powierzchowną własnego wyznania. :bezradny:

Tak się właśnie tworzą etykiety, w ktorych wszystkich wrzuca się do kednego wora a między katolikiem a katolikiem jest jednak różnica. No ale tak najłatwiej jest dac sobie pretektst do gadania głupot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym się dowiedział, że miałem zostać usunięty będąc płodem, ale jakieś bydle z instytucji prolife czy innego adonai temu przeszkodziło, to bym to bydle odszukał, kazał mu bezboleśnie mnie uśmiercić i oddać wszystkie koszty, które poszły na moje utrzymanie, or else... a to i tak by nie było zwróceniem krzywdy, bo nic nie jest lepsze niż nieistnienie, a ja jednak troche już żyje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głos typowego katolika,który w imię swej wiary poświecił by życie kobiety.A z drugiej strony wymierzał by wyroki.Dobrze,że ta wiara katolicka jest mi obca.

Głupoty to Ty Rosa gadasz,jesteś młoda i nawiedzona.Zakaz aborcji to nowy holokaust,w imieniu chorej religii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Poswiecił zycie kobiety... " przede wszystkim mowa o aborcji na zyczenie, o aborcji z nieuzasadnionych przyczyn. O ile mi wiadomo jest uregulowane prawnie kiedy aborcja jest w Polsce dopuszczalna. Kobieta moze ale nie musi z tego korzystac. Nie powinno sie nikogo zmuszac do meczenstwa na sile... zadnych korzysci z tego. pomimo, że fakt zabicia dziecka jest nadal faktem. Mowisz o płodzie... zobacz sobie jak wyglada 5 tyg. dziecko, ktore urodzilo sie za szybko... moze z tej perspektywy bedzie Ci łatwiej dojrzec czlowieka.

Jesli mowa o aborcji na zyczenie, to sorry, ale było myslec wczesniej a potem biadolic, że życie sie skonczylo bo trzeba poniesc konsekwencje swej nieodpowiedzialnosci i siedziec w pieluchach.

Poza tym nie bez powodu wiele kobiet, ktore aborcji dokonaly lądują na terapii, poniewaz nie mogą sobie poradzic z poczuciem winy, ze zabiły kogos, kto juz w nich zyl... niezaleznie czy ma tydzien czy pięć. I to są akurat fakty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciekawe argumenty,w ustach fanatyczki.Podajesz pseudo katolickie zety.Każdy człowiek,jest kowalem własnego losu.A nie grupa kleru,czy dziewuch,które cnotę zamykają na klucz.Bo im religia kazała.

Aborcja jest prawem kobiety,ale rozumiem,że Ty najpierw jesteś katoliczką.A potem kobietą.

Co do traumy,jak czytasz tylko katolickie strony.Masz taki obraz,świata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciekawe argumenty,w ustach fanatyczki.Podajesz pseudo katolickie zety.Każdy człowiek,jest kowalem własnego losu.A nie grupa kleru,czy dziewuch,które cnotę zamykają na klucz.Bo im religia kazała.

Aborcja jest prawem kobiety,ale rozumiem,że Ty najpierw jesteś katoliczką.A potem kobietą.

Ale bredzisz. Praktykuję bardzo krotko. Aby wiedziec i kobietach po aborcji wystarczyło mi pare lat grzebania w psychologii z powodow wlasnych. Po drodze sie czlowiek uczy i dowiaduje roznych rzeczy.

No tak. To teraz dziewczyna czekajaca a nie dawająca kazdemu to dziewucha a ta, co idzie z pierwszym lepszym, to pewnie kobieta wyzwolona :lol::hide:

Juz nie wiem czy coraz bardziej mnie smieszy czy przeraza ten "postep". Nie wydaje mi sie bym nyla fanatyczka. Natomiast zakladajac nawet, ze nia jestem to przy Twoim zaslepieniu moj "fanatyzm" to naly pikus. Bo to jakie Ty tworzysz teorie nie wiem skad wytrzasniete i nie trzymajace sie zadnej logiki, to juz taki absurd, że chyba z uczniem szkoły podstawowej mozna by bardziej sensownie porozmawiac o wierze i by sie do czegos doszlo, bo dzieciak nie schodzilby w kolko na temat ksiezy i polityki a trzymalby się Boga, czyli tak na prawde sedna wiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy człowiek,jest kowalem własnego losu.

Więc dlaczego jesteś za aborcją? Bo przecież nie sprzeciwiasz się aborcji wyłącznie w wypadkach zagrożenia życia matki ale w ogóle jesteś za aborcją gdyż, jak twierdzisz, uśmercenie "zarodka/zygoty" to nie zabijanie - więc usunąłbyś "zarodek" także z innych powodów. A przecież ten zarodek ma już w sobie zapis tego kim będzie w przyszłości, więc przerywasz jego los, jesteś kowalem losu tego małego człowieka.

Aborcja jest prawem kobiety

Nie, sam pisałeś że jesteśmy kowalami własnego losu, a nie czyjegoś. Więc skąd nagle to "prawo"?

Ty najpierw jesteś katoliczką.A potem kobietą.

Ty najpierw jesteś ateistą a potem mężczyzną czy ateistą i mężczyzną jednocześnie? A usuwając dziecko które spłodziłeś jesteś w ogóle mężczyzną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi