Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to, że Peca za zasługi w jebaniu dzieci w Łomży przesunęli do Poznania, a w Poznaniu chyba będą uroczystości rocznicy chrztu, także dużo dzieci wówczas, więc Pecu jest idealny do tej roli

ben rei, ustawiam na Ciebie funkcję "ignoruj".

Ha! Zwycięstwo szatana nad bogiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ben rei,

Chodzi o to, że Peca za zasługi w jebaniu dzieci w Łomży przesunęli do Poznania, a w Poznaniu chyba będą uroczystości rocznicy chrztu, także dużo dzieci wówczas, więc Pecu jest idealny do tej roli

cooo? chcesz powiedzieć, że kościół katolicki po tych wszystkich aferach dalej dopuszcza do takich rzeczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, Takie wasze samodzielne myślenie jest niczym nie poparte, każdy może sobie interpretować np. Pismo Św. po swojemu, tak żeby im pasowało, jak np. świadkowie Jehowy, oni jeszcze chodzą i nauczają. Może też zaczniecie chodzić po ludziach i nauczać o wielkim wybuchu, kometach i czym tam jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazimierz61,

to przedstaw mi kryteria wg których uznałeś, że interpretacja jaką Ty uznajesz za słuszną jest bardziej uzasadniona niż interpretacja Korata.

no wiesz, uzasadnij dlaczego Kościół ma monopol na prawdę?

skoro też piszesz, że nasze (nie wiem czemu postawiłeś tu mianownik należałoby to wyjaśnić dlaczego zakładasz, że nasze myślenie jest takie samo?) myślenie jest niczym nie podparte, to również wypadałoby czymś podeprzeć ten zarzut i pokazać przykład tego braku podparcia, jakieś cytaty z wypowiedzi Korata czy mojej (bo do nas tu się odniosłeś).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, Moimi kryteriami jest Pismo Święte, Nowy Testament. Kościołem są wszyscy wierzący w Jezusa Chrystusa. Pismo Święte nie jest byle sobie pismem żeby go sobie interpretować jak się chce, jak to robią świadkowie Jehowy. Kk nie ma monopolu na prawdę, prawda jest tylko jedna, ja ją wyznaję jako katolik. Jeśli kiedyś tam okazało by się że prawda jest inna i były by na to niezbite dowody i ich inrerpetacja, i wyznawała by ją inna wiara, to poszedłbym za nią. Narazie dla mnie prawdą jest interpretacja kościoła katolickiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kanawkin,
Przecież pokazał :

"o wielkim wybuchu, kometach i czym tam jeszcze"

w jaki sposób tekst, który zacytowałeś jest podparciem dla zarzutu o tym, że czyjeś myślenie jest arbitralne?

co to ma do rzeczy co wstawiłeś?

http://sjp.pwn.pl/slowniki/arbitralny.html

arbitralny

1. «narzucany komuś w sposób niedopuszczający sprzeciwu»

2. «bezwzględnie narzucający komuś swoje zdanie»

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kanawkin,

on napisał zarzut, że nasz myślenie jest niepodparte niczym, jak spytałem czym ten jego zarzut jest uzasadniony, to jako uzasadnienie wskazałeś jego słowa: "o wielkim wybuchu, kometach i czym tam jeszcze".

ja się pytam co to ma do rzeczy?

walisz absurdy w stylu:

- w jakiej cenie jest ten komputer?

- zielony sweter bardziej pasuje do białych butów niż ten niebieski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kanawkin,

on napisał zarzut, że nasz myślenie jest niepodparte niczym, jak spytałem czym ten jego zarzut jest uzasadniony, to jako uzasadnienie wskazałeś jego słowa: "o wielkim wybuchu, kometach i czym tam jeszcze".

walisz absurdy w stylu:

- w jakiej cenie jest ten komputer?

- zielony sweter bardziej pasuje do białych butów niż ten niebieski.

Chodziło mi o to, że słowo "arbitralny" nie znaczy "nie niepodparty na niczym"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wypadałoby czymś podeprzeć ten zarzut i pokazać przykład tego braku podparcia

Przecież pokazał :

"o wielkim wybuchu, kometach i czym tam jeszcze"

jeszcze raz pytam, co ma jedno z drugim?

Twoje czepnięcie słówka pomijam, zwłaszcza, że arbitralny ma wiele znaczeń i owszem znaczy również niczym nie podparty, założony z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytałem: czym jest podparta wiara w daleki kosmos? Na pewno nie rzetelną nauką. Czy może ta wiara czyni lepszym? Na pewno nie. Więc ile jest warta taka wiara?

Podaj jakiś link słownika, który potwierdza Twoje znaczenie słowa "arbitralny".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi