Skocz do zawartości
Nerwica.com

SERTRALINA (ApoSerta, Asentra, Asertin, Miravil, Sastium, Sertagen, Sertralina Krka, Sertranorm, Seraloft, Stimuloton, Zoloft, Zotral)

shadow_no

Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

128 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      76
    • Nie
      32
    • Zaszkodziła
      20

Rekomendowane odpowiedzi

Masz nasilenie początkowych efektów ubocznych, które powinny minąć wkrótce. Nie ma potrzeby robić tomografu bo nie ma do niego wskazań, na takie badanie kieruje lekarz jak widzi potrzebę.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miko84 marzę o tym żeby to minęlo

-- 10 wrz 2013, 15:36 --

Czyli psychiatra jakby widział potrzebę to by skierował mnie na takie badanie ????może sama powinnam podsunąć ten pomysł ? Ale pewnie znów mi powie ze niepotrzebnie się nakręcam i dostane zyebki....................... Ale chciałabym sprawdzić czy wszystko z głową mam w porządku pod tym kątem

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do podejrzeń CHAD to jak jednemu lekarzowi powiedziałem, że nie mam stanów hipomanii to powiedział, że mogą się ujawnić nawet za 5 lat. Tak więc czekam na to z utęsknieniem :mrgreen: A tak na serio to myślę, że CHAD bez drugiego biegunu (sama nazwa - choroba afektywna dwubiegunowa) czyli stanów podwyższonego nastroju i manii to zwykła depresja a dorabianie do tego teorii CHADu jest wygodne dla lekarzy którzy nie potrafią trafić z odpowiednim lekiem. Poza tym gdy ktoś ma CHAD to wysokie dawki leków przeciwdepresyjnych powinny wywołać jakąś reakcję organizmu.

zgadzam się w zupełności; są tu ludzie z diagnozą lub podejrzeniem ChAD skarżący się na duże wahania nastroju, których opis odpowiada stanowi mieszanemu i którzy twierdzą, że nie mieli epizodów maniakalnych - tymczasem stan mieszany występuje obok epizodów manii i depresji, do diagnozy nadal potrzebne jest stwierdzenie przynajmniej jednego epizodu manii lub hipomanii

czasem się zastanawiam, czy BPD u mężczyzn nie jest rozpoznawane jako właśnie ChAD

Not poppy, nor mandragora,

Nor all the drowsy syrups of the world,

Shall ever medicine thee to that sweet sleep

Which thou ow'dst yesterday.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

barsinister, mnie drugi lekarz podejrzewa tą chorobę, ale stanów manii nigdy nie miałam.

Festiwal psiego mięsa? Tak. Podpisując petycję wzrasta szansa na zaprzestanie tego mordu https://secure.avaaz.org/pl/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bZXMgjb&signup=1&cl=10010551052&v=76652

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem, czy takie akcje jak rozwalanie pieniędzy o jednej godzinie a potem mega depresja z tego powodu kilka godzin później, to podchodzi pod chad czy pod pierdzielnięty charakter :mrgreen: Jak mam kasę, a nie mogę jej wydać tego samego dnia, to nie mogę usiedzieć w miejscu, jestem nakręcony, niespokojny i tylko myślę, jak całą kasę rozwalić :P Samemu ze sobą jest ciężko ;) Tak samo przypadkowe nieprzemyślane kontakty seksualne, przez które potem się dostaje depresji. To nie jest miejsce na osobiste wywody, ale i takie akcje mi się zdarzały w tym roku, mimo że sam jestem przeciwnikiem tego i w kwestiach damsko-męskich jestem trochę staroświecki, taki mamut ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dżejmson, dlatego ja mam mieszane uczucia co do CHAD u siebie, bo nie miałam takich przygód seksulanych, nie ciągło mnie do tego.

Festiwal psiego mięsa? Tak. Podpisując petycję wzrasta szansa na zaprzestanie tego mordu https://secure.avaaz.org/pl/stop_the_puppy_slaughter_loc/?bZXMgjb&signup=1&cl=10010551052&v=76652

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramanujan, raczej tu płakać a nie cieszyc się ;)

Dżejmson, Twój lekarz lamotrygine przepisuje Ci ze zniżką?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladywind, a mnie ciągnie jak mam takie skoki super nastroju. Teraz mam jednakowy, cały czas dobry, ale momentami to kosmos ;) Wtedy mnie mocno ciągnie do takich przygód. A jak kosmos mija, to sobie myślę "jak ja mogłem chcieć takich przygód".

Wiesz, ja mam ChAD, więc dostaję z refundacją... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramanujan, ranting.gif Ty tutaj nie wygaduj Nerwicowcowi natręctw jego faz!

"Zajmij się życiem albo umieraniem"

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Jest cechą głupo­ty dos­trze­gać błędy in­nych, a za­pomi­nać o swoich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramanujan, a Ty nie wiesz, że ja sobie jaja robię ? hahaha.gif

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramanujan, terapia poznawczo behawioralna zrobiła tyle ile była w stanie ja mam NN endogenne cięzko się pozbyć pewnych zachować takich jak kasowanie postów ale to Ty odpowiadasz za szybko :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramanujan, ja pierdziele jaka agresja? Przecież ja sobie jaja robię tą emotką ? Chyba mnie zwyczajnie nie znasz po prostu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramanujan, jeśli przypisujesz sobie sobie coś i sam o tym piszesz to bardzo łatwo wysnuc taki wniosek. Człowieku luz. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba to Ty nie masz dystansu do siebie i agresja występuje u Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramanujan, ale ja jestem najmniej z agresywnych osób. Ok mam niewyparzony język ale to nie jest agresja. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi