Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jak radzicie sobie ze złościä/agresją?

Anamaja

Rekomendowane odpowiedzi

Nie 🙂 myślę, że mało kto tak potrafi, to nie jest normalne 😀

Nuże, wszyscy, którzy macie pragnienie, pójdźcie do wód, a którzy nie macie pieniędzy, pójdźcie, kupujcie i jedzcie! Pójdźcie, kupujcie bez pieniędzy i bez płacenia wino i mleko! (...) Nakłońcie swojego ucha i pójdźcie do mnie, słuchajcie, a ożyje wasza dusza, bo ja chcę zawrzeć z wami wieczne przymierze, z niezłomnymi dowodami łaski okazanej niegdyś Dawidowi! Jak jego ustanowiłem świadkiem dla narodów, księciem i rozkazodawcą ludów, Tak ty wezwiesz naród, którego nie znasz, a narody, które nie znały ciebie, będą śpiesznie podążać do ciebie przez wzgląd na Pana, twojego Boga, i przez wzgląd na Świętego Izraelskiego, gdyż cię wsławił. Szukajcie Pana, dopóki można Go znaleźć, wzywajcie go, dopóki jest blisko! (...) Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi PanLecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze.

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Abigail_1Sm25 napisał:

Nie 🙂 myślę, że mało kto tak potrafi, to nie jest normalne 😀

Ja potrafię, co za kłopot? Jeden z moich kolegów również.

Tylko czy to jest zdrowe? Przy wyrażaniu emocji lepiej ją w ten sposób izolować, czy wypowiedzieć się w sposób emocjonalny?

Takie "izolowane" wyrażanie nie przynosi mi prawdziwej ulgi. Ulgę przynosi mi dopiero, gdy pozwolę sobie pofolgować tej emocji, aby to co mówię wynikało z emocji, miało zabarwienie emocjonalne.

Edytowane przez nvm

Od tej chwili...wchodzisz w zen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem - co znaczy: lepiej? Jesteśmy różni. Lepiej dla kogo? Tu nie ma takich zasad jak w logice, jeśli A to B 🙂 poza tym Ty chyba masz schizo, nie? To te emocje u Ciebie inaczej wyglądają

Nuże, wszyscy, którzy macie pragnienie, pójdźcie do wód, a którzy nie macie pieniędzy, pójdźcie, kupujcie i jedzcie! Pójdźcie, kupujcie bez pieniędzy i bez płacenia wino i mleko! (...) Nakłońcie swojego ucha i pójdźcie do mnie, słuchajcie, a ożyje wasza dusza, bo ja chcę zawrzeć z wami wieczne przymierze, z niezłomnymi dowodami łaski okazanej niegdyś Dawidowi! Jak jego ustanowiłem świadkiem dla narodów, księciem i rozkazodawcą ludów, Tak ty wezwiesz naród, którego nie znasz, a narody, które nie znały ciebie, będą śpiesznie podążać do ciebie przez wzgląd na Pana, twojego Boga, i przez wzgląd na Świętego Izraelskiego, gdyż cię wsławił. Szukajcie Pana, dopóki można Go znaleźć, wzywajcie go, dopóki jest blisko! (...) Bo myśli moje, to nie myśli wasze, a drogi wasze, to nie drogi moje - mówi PanLecz jak niebiosa są wyższe niż ziemia, tak moje drogi są wyższe niż drogi wasze i myśli moje niż myśli wasze.

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba umieć, trzeba to lubić, żeby pomagało 🙂 

Księga Izajasza 55, 1-9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 godzin temu, Abigail_1Sm25 napisał:

poza tym Ty chyba masz schizo, nie?

Ja mam schizo? Skąd taki wniosek? Ja mam bardziej coś w stylu ZOK 🙂 

16 godzin temu, KotJaroslawa napisał:

idę na***ć sąsiadowi na wycieraczkę xD zawsze rozładowuje napięcie :D 

Napluć? Po co ta cenzura? :lol: 

Edytowane przez nvm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj w ramach ataku złości położyłem się w kuchni na podłodze przed rodzicami i tak leżałem, nie wiem po co.

Sertralina 150mg

Arypiprazol 30mg

Pregabalina 375mg

Kwetiapina 450mg

Klonazepam/Alprazolam/Lorazepam - doraźnie

F.20 - schizofrenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 22.09.2018 o 10:58, Elme napisał:

Wczoraj w ramach ataku złości położyłem się w kuchni na podłodze przed rodzicami i tak leżałem, nie wiem po co.

W przedszkolu za "niegrzeczność" pani przedszkolanka zamknęła mnie w łazience (za karę). W ramach buntu położyłem się na podłodze i udawałem martwego (widziałem to chyba w jakiejś kreskówce).

W bardziej dojrzałych latach zdarzało mi się natomiast kłasć na podłodze z rozpaczy i/lub czegoś w rodzaju żałoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi