Skocz do zawartości
Nerwica.com

wraca przymusowa służba wojskowa

nieboszczyk

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Chongyun napisał(a):

@Dalila_ przestań z tymi kobietami rodzącymi dzieci. Ile tych kobiet teraz rodzi dzieci. Ja mówie o słuzbie wojskowej a nie o stanie wojny. W Norwegii czy w Danii jest służba też dla kobiet. Kobiety też powinny byc uczone jak sie zachować i bronić siebie i kraju, żeby nie trzeba bylo marnowac zasobów na bronienie ich.

Zresztą moja niechęć do zsw wynika z tego, co znam z polskich realiów. Służba w takiej Norwegii to może być ciekawa przygoda bez poczucia bycia w obozie karnym. Zresztą wiem, że tam jest to na zasadzie, że niby obowiązkowa ale chętnych nigdy nie brakuje i jak nie chcesz to nikt na siłę cię tam nie wysyła.

No jak mówisz o służbie no to ja jestem żeby kobiety miały też przeszkolenie. Przecież wiesz o tym. A rodzi tyle kobiet ile rodzi skąd wiesz jak by się zachowywały kobiety gdyby połowa mężczyzn wyjechała ileś tam zginęło I w efekcie minus 10 mln osób żyjących w kraju, a do zniszczonego i biednego kraju po wojnie nie kwapilby się nikt wracac 

3 godziny temu, Hurricaner27 napisał(a):

Czyli faceci nie mają uczuć, nie chcą żyć być szcześliwymi itd.

What gdzie ja coś takiego napisałam?

3 godziny temu, Hurricaner27 napisał(a):

Czyli już mi nie życzysz dobrze ?? 

Wtf

3 godziny temu, Doktor Indor napisał(a):

No bo tak jest. Śmierć faceta to po prostu śmierć, a śmierć kobiety to tragedia, metafizyka.

W jakim świecie tak jest? Lol

3 godziny temu, Doktor Indor napisał(a):

Dla wielu jesteśmy po prostu mięsem, nic nie wartym materiałem eksploatacyjnym.

Na szczęście nie wszystkie.

Haha no, na pewno tak gdzieś napisalam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Chongyun i wszyscy budzący się, nie wiecie że można wybrać alternatywę i np odbyć pracę społeczną czy jak to się nazywa, np być opiekunem społecznym czy sprzątać szpital czy coś takiego.  Nie pamiętam dobrze ale jest alternatywą znaczy była i nikt na chama do koszar nie zaciagnal

Burzacy*

Myślę też że w tych czasach jeśli wróci służba to dla obu płci. Za duże zagrożenie wojna 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi