Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co w ludziach zmienilo się na lepsze?

Korat

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem coprawda z ktorego roku sa, ale mam wrazenie ze z poczatkow lub polowy 20 wieku. Tam duzo sie zmienilo. Kastracja kobiet .. hmmm... nie wiem dlaczego ja z islamem laczysz... coprawda nie mam pojecia jaka wiare wyznaja zacofane szczepy murzynskie ktore to jeszcze praktykuja i o innych przypadkach nie slyszalem.
Z końca wieku lub początku tego, przecież obrzezanie kobiet jest do dziś powszechnie praktykowane w Afryce północnej i wschodniej co prawda nie jest to bezpośrednio związane z koranem ale ludzie z tamtych stron oraz imamowie do tego namawiają, również tysiące dziewczynek z Europy jest temu poddawane bo tak nakazuje tradycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzę młodzież to mnie szlag trafia czasami...nie szanują starszych. Swojego czasu jak jeździłam autobusem do pracy...często obserwowałam, że 17 latek nie umie zejść z siedzenia starszej osobie. W pociągu widziałam, jak matka karmiła na stojąco malutkie dziecko a obok siedziała w podobnym wieku młodzież, miałam nerwy. Dla mnie to nie do pomyślenia. Aby ustąpić miejsca kobiecie w ciąży to nawet nie ma mowy. Jak się odezwiesz to Cię zjadą. My też nie byliśmy lepsi bo chodziliśmy do sadu sąsiada na paskudy a jak nas upilnował to ganiał laską ale pewne rzeczy nam wpojono za młodu. Jak obserwuje ludzi w mojej miejscowości to widzę powszechna obłudę i dwulicowość..teraz to już zwyczajnie mnie śmieszy jak jeden na drugiego nagaduje a później zachowują się jak najlepsi znajomi. Wszystko jest na pokaz...widzą wszystko u innych a u siebie nic. Żyja plotkami..na dzień dobry pierwsze co możesz usłyszeć to co dzieje się u sąsiada. Nie są życzliwi tylko zazdrośni i nie mogą ścierpieć, że komuś lepiej się powodzi. Nie widzę drugiej strony medalu.
Przecież co najmniej połowa tego co piszesz jest wieczne; plotki, zawiść, hipokryzja były są i pewnie będą w Polsce i nie tylko w Polsce. A co do tego że młodzi nie ustępują starszych i ogólnie ich nie szanują jeżeli to prawda to może być pokłosie tego że w dzisiejszej kulturze to młodzi są najważniejsi, to starsi chcą się upodobnić do młodszych czyli tzw kultura prefiguratywna a kiedyś było odwrotnie. No i proporcje się zmieniły kiedyś było multum dzieciarni i garstka starszych, a dziś idziemy w przeciwnym kierunku i już w tej chwili 60 latków jest dużo więcej niż nastolatków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iwwa nigdy nie bylam w fitness clubie..ale moze sie wybiore skoro jest mniej krepujaco. Jesli juz probowalam to podczas wizytu w aqua parku bo lubie poplywac. Poza tym babeczki mi nie przeszkadzaja :)

Klub swingersow, kiedys przypadkowo trafilam na program w tv...i na pewno szokuje ale skoro popyt jest to tez powstaja takie kluby.

atic czyzbys rozmyslal o skorzystaniu z klubu swingersow? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

salir,

atic czyzbys rozmyslal o skorzystaniu z klubu swingersow?

a żebyś wiedziała, że pójdę, tylko, że dla singli ile tam wjazd? ponad stówke pewno i płatny barek, ale raz w miesiącu po wypłacie można zaszaleć. oczywiście jak wrócę to zdam szczegółową relację dla iiwyy bo na pewno jest ciekawa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iiwaa, bez złośliwości prosze, miałem dziś ciężki dzień, postanowiłem się zapisać na sporty walki i poszedłem na to co zawodnicy walczący w klatkach trenują, pierwszy trening myślałem, że będzie lajtowy, a tam od razu sparingi z doświadczonymi zawodnikami, no nie ukrywam, że dosyć mocno poobijany jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież co najmniej połowa tego co piszesz jest wieczne; plotki, zawiść, hipokryzja były są i pewnie będą w Polsce i nie tylko w Polsce. A co do tego że młodzi nie ustępują starszych i ogólnie ich nie szanują jeżeli to prawda to może być pokłosie tego że w dzisiejszej kulturze to młodzi są najważniejsi, to starsi chcą się upodobnić do młodszych czyli tzw kultura prefiguratywna a kiedyś było odwrotnie. No i proporcje się zmieniły kiedyś było multum dzieciarni i garstka starszych, a dziś idziemy w przeciwnym kierunku i już w tej chwili 60 latków jest dużo więcej niż nastolatków.

U mnie w miejscowości zwyczajnie nawet się z tym nie kryją...a pisze pod tym kątem. Natomiast w pracy doświadczam klientów z bardzo miłym usposobieniem i życzliwym...dwa światy. A co do młodzieży i szacunku to bardziej mi się wydaje, że wynika to z braku wychowania. Mam wrażenie, że jest takich zachowań coraz więcej albo ja mieszkam na jakimś końcu świata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi