Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mam fioła na punkcie zwierząt !!!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Ona miała pajaki i węże. Pająki, żeby wyleczyć arachnofobię a węże, bo są urocze, mało jedzą i nie potrzebują atencji. Gdzie przeniesiesz, tam się wije, a nie jak kot – to mu nie pasuje, tamto mu nie pasuje, tu miauczy, tu podrapie, karmić trzeba ciągle, kuwetę sprzątać…

Jak kiedyś wyjechała na tydzień to węże (i myszy jeszcze, bo kupiła żywe na karmówkę i nie była w stanie dać, więc zostawiła sobie) poszły do mnie. Kochane stworzonka.

Jak dla mnie urocze to zupełnie coś innego, poza tym najfajniejsze te które potrzebują atencji.

Koty faktycznie mają swoje charakterki, dlatego najbardziej ze wszystkich uwielbiam szczury.

W ogóle to ciekawe podejście mieć pająki żeby wyleczyć arachnofobię, mogła spać w nocy? ;pp 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Elciaa napisał(a):

Jak dla mnie urocze to zupełnie coś innego, poza tym najfajniejsze te które potrzebują atencji.

Koty faktycznie mają swoje charakterki, dlatego najbardziej ze wszystkich uwielbiam szczury.

W ogóle to ciekawe podejście mieć pająki żeby wyleczyć arachnofobię, mogła spać w nocy? ;pp 

Pojebana jakaś, ja się boję pająków ohyd. Ale węża też chciałam mieć. Super słodki kotek ojjjjjej

😍😍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Elciaa napisał(a):

Mogła. Tylko raz słyszała w pokoju zgniataną butelkę. Myślała że jej się wydawało. Okazało się że wąż wydostał się z pudełka, owinął wokół butelki po napoju i zaczął ją dusić.

24 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Pojebana jakaś

Oj, znalazłybyście sporo wspólnych tematów…

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Mogła. Tylko raz słyszała w pokoju zgniataną butelkę. Myślała że jej się wydawało. Okazało się że wąż wydostał się z pudełka, owinął wokół butelki po napoju i zaczął ją dusić.

Czy ten wąż miał widzenie termiczne?

Wtedy raczej owinął by się wokół czegoś ciepłego. ;pp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja mama by padła na zawał jakbym miała szczura kiedykolwiek w domu:p ona nie jest w stanie nawet słuchać tych slow mysz i szczur 😛

A ja sie z kotami raczej nie polubuje, mój były (uwielbiający koty) miał teorie, ze mam zbyt kocia nature i wychodzi jakaś walka o wpływy:p

to zdj shadowa sierści wyglada jak jakies dzieło sztuki:p

Szczur brzydki taki jakby nie domowy a wyciągnięty z kanałów Woli:p sorki Elcia 😛 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, shadow_no napisał(a):

@Elciaa i jak rozumiem odkąd jest kot to już szczura nie ma? xd

Kot piękny, szczur paskudny, Lessie wróć

Oczywiście, kot i szczury jednocześnie to gorsze niż strzał w kolano.

Tylko przy owczarku szkockim collie mogły być szczury bo to rasa pasterska i ona się opiekowała szczczurkami, czasami nawet je myla, bardziej musialam pilnować żeby żaden ze szczurków jej nie kąsnął a miałam ich w pewnym momencie 16. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczury z wyglądu są ładne mają tylko bardzo brzydkie zęby. Często muszę grzebać rozne żywych też mamy na wsi kiedyś była plaga a kiedyś to nam się w ziemniakach rozmnozyly gniazda porobily potem się udusily i pełno szczurkow po porodzie takich łysych pozdychalo  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Szczury z wyglądu są ładne mają tylko bardzo brzydkie zęby. Często muszę grzebać rozne żywych też mamy na wsi kiedyś była plaga a kiedyś to nam się w ziemniakach rozmnozyly gniazda porobily potem się udusily i pełno szczurkow po porodzie takich łysych pozdychalo  

Ja to po mamusi mam taki uraz do tych gryzoni myszowatych, ze jak tylko jest podejrzenie, ze w jakims domu starym jest mysz itd. to nie mogę tam wytrzymać. I strasznie mnie dziwiło, jak ludzie czasem podchodzą tak lekko -

o myszka? 
ale to na bank mi mama sprzedała:p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Szczur wędrowny to zupełnie coś innego niż hodowlany, nie ma nawet porównania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Pasujesz do indora on ma 20 kotow:D

Z tymi 16 szczurami?

To pasuje coś mniej więcej jak morderca pasuje do ofiary. 🤣

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Porozmnazaly sie czy nabyłaś droga kupna?

Moja szczurzyca bawila się ze szczczurem mojej koleżanki, reszty pewnie się domyslasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Doktor Indor napisał(a):

Kochany wąż mógł przecież udusić ją. Ale to było o pająkach - arachnofobia to przed pajakami. Ale zgrzalam się to czytając bo myślałam że pojebana ohydna tarantula zaczęła zagniatać butelkę kurwa

Godzinę temu, Doktor Indor napisał(a):

Oj, znalazłybyście sporo wspólnych tematów…

No bo ja też mam adhd

A co do szczurów no te hodowane pewnie są bardziej jak myszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi