Skocz do zawartości
Nerwica.com

Imigranci - za czy przeciw?

kliku

Rekomendowane odpowiedzi

Rasizm kulturowy zakładał istnienie pomiędzy ludźmi różnic natury biologicznej i wynikał z chęci ochrony tradycji, zwyczajów i pewnego stylu życia charakterystycznego dla wybranych społeczności. Poglądy te, chociaż podkreślały, iż "obcy" (ludzie odmienni kulturowo) nie są gorsi, z racji ich przynależności do obcej kultury odmawiały im przyznania identycznych praw i przywilejów, jakie posiadały kultury rodzime.

Rasizm kulturowy cechowały brak akceptacji dla niedostosowania innych grup kulturowych do kultury rodzimej, jednak bez podkreślania jej supremacji, i nacisk na asymilację przy jednoczesnej zgodzie na autonomiczny rozwój - jednak w ramach własnej, rodzimej kultury. Rasiści kulturowi twierdzili, iż jednostka ludzka jest nierozerwalnie związana ze swoją kulturą i nie może się rozwijać bez zaakceptowania jej zasad i poza nią. Różnica pomiędzy "nowym rasizmem" a rasizmem tradycyjnym polegała na tym, iż zasadniczym jego kryterium była kultura, natomiast w rasizmie klasycznym wyłącznie rasa. Współcześnie "nowy rasizm" istnieje w społecznościach, w których elementy obce kulturowo nie wykazują chęci do asymilacji i przyjęcia wzorców kultury rodzimej

Definicja z wiki, ale niestety nic nie rozumiem. Dla mnie wiele sformułowań sobie przeczy.

Cały ten rasizm kulturowy postmodernistyczna nowomowa której za bardzo zrozumieć się nie da. No ale w myśl tego pewien starszy Brytyjczyk który skrytykował to że w koranie Mahomet współżył z małoletnią został nazwany rasistą i skazany na roboty publiczne podobnie jak to że zgwałcona Skandynawka ośmieliła się powiedzieć że została zgwałcona przez muzułmańskiego uchodźce, podobnie jak dziennikarz który ośmielił się o tym napisać a to przecież skrajny objaw rasizmu bo tzw "obcy kulturowo" nie mogą zrobić niczego złego z same swej natury bo to zarezerwowane jest dla białych o poglądach prawicowych.

Kim są złe charaktery w filmach a nie są oni czarni ani obcy kulturowo, co najwyżej Latynosi ale oni to Chrześcijanie ale zwykle są nimi biali często o faszyzujących poglądach. A kim są czarni w Amerykańskich filmach a zwykle piastują wysokie stanowiska w policji, rządzie itd co raczej mija się z rzeczywistością w której to połowa więźniów to murzyni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież islamiści wejdą w Europę jak przysłowiowy, gorący nóż w ciepłe masło.

KTO im się ma przeciwstawić? No kto?

.

SOKiści którzy kopią po żebrach śpiących na fotelu pasażerów i jebią mandaty za "zanieczyszczanie wagonu",sanitariusze z karkami grubszymi niż głowy składający się z byłych milicjantów lub pracowników służby więziennej którzy okładają pięściami po brzuchu,kopią,podduszają pacjentów w zakładach psychiatrycznych i ośrodkach odwykowych,ordynatorki zakładów psychiatrii sądowej które każą zapinać w pasy lub zamykają w izolatkach pacjentów,dające zastrzyki placebo "na złe zachowanie" za pierdoły.straż pożarna,straż miejska jebiąca mandaty za używanie wulgarnych słów w miejscu publicznym,pielęgniarki pracujące w hospicjach i oddziałach geriatrycznych dające starym dziadkom psychotropy kiedy ci proszą o szklanke wody,wyją z bólu i przeszkadzają tym pielęgniarkom w piciu kawki.prokuratorzy i sędziowie sądów opiekuńczych którzy lekką ręką bezsilnych i niemajętnych robią "niepoczytalnymi" i ubezwłasnowolniają.dentyści z NFZu,więzienni i psychiatryczni którzy leczą zęby tylko kombinerkami.służba więzienna przymykająca oko na przemyt narkotyków do więzień.niech ci "kozacy" do słabszych pacyfikują tak samo brudasów islamistów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, ciekawe co piszesz, wczoraj oglądałam wywiad z dziennikarzem niem, któremu zadano pytanie, czy w Niemczech panuje cenzura odnośnie "obcych kuturowo". Odpowiedział, że nie, ale dziennikarze unikają tego tematu, bo jest zbyt kontrowersyjny i przynosi mnóstwo kłótni, agresji i oskarzeń. Sami się cenzurują / imo u nas podobnie jest z tematem "aborcja"/ Poruszanie tematu niczego nie daje, oprócz nieprzyjemności i ataków oszołomów. Kolejna ciekawa rzecz, ten dziennikarz przyznał, ze z powodu swoistej autocenzury ludzie odchodża od mediów głównego nurtu, przestają np. kupować gazety, rezygnują z abonamentów, bo widza ze nie jest w nich przedstawiana cała rzeczywistość. Media "głównego ścieku" przestają być wiarygodne, tak jak u nas. Z tego powodu dużo dziennikarzy traci prace, co zawdzięczają własnemu kunktatorstwu.

[videoyoutube=fN_ii2LDA98][/videoyoutube]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wdawanie się w dyskusje z takimi jak achino jest całkowicie pozbawione sensu. Jednakże jako element szkodliwy, jednostki takie nie mogą być ignorowane. Należy ich wszystkich wyłapać i wydalić, najlepiej na Ukrainę, bo do Państwa Islamskiego to za daleko i zbyt duże koszty pociągnęłaby za sobą taka operacja.

Twój awatar mówi o tobie wszystko.

Definicja z wiki, ale niestety nic nie rozumiem.

To mnie w ogóle nie dziwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Media "głównego ścieku" przestają być wiarygodne, tak jak u nas
dobre że jest chociaż internet bo tak prano by ludziom mózgi tak jak za komuny. Niemcy się starzeją, potrzebują młodej siły roboczej wiadomo to nie od dziś ale przecież wiadomo jak "pracowici" i asymilujący są ludzie z bliskiego wschodu i północnej Afryki. Lepiej by było jak to kiedyś powiedział jeden dziennikarz przywieźć samolotami na koszt Niemiec ileś tam tysięcy Wietnamczyków czy ludzi innych z dalekiego wschodu o wysokiej kulturze pracy i z natury posłusznych, oni chętnie by do Niemiec przyjechali omamieni wizją niemieckich zarobków i ciężko by na to pracowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobre że jest chociaż internet bo tak prano by ludziom mózgi tak jak za komuny. Niemcy się starzeją, potrzebują młodej siły roboczej wiadomo to nie od dziś ale przecież wiadomo jak "pracowici" i asymilujący są ludzie z bliskiego wschodu i północnej Afryki. Lepiej by było jak to kiedyś powiedział jeden dziennikarz przywieźć samolotami na koszt Niemiec ileś tam tysięcy Wietnamczyków czy ludzi innych z dalekiego wschodu o wysokiej kulturze pracy i z natury posłusznych, oni chętnie by do Niemiec przyjechali omamieni wizją niemieckich zarobków i ciężko by na to pracowali.
@carlosie, Niemcy sami mówią, ze ta cała kasa gdyby poszła na dofinansowanie rozrodczości niemieckich rodzin, to nie trzeba by było żadnych rak do pracy sciągać. Kiedys donosili na Polaków pracujących na czarno, teraz będą te czasy wspominać ze łzami w oczach....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szwedzki rząd ma dość imigrantów „załatwcie sobie mieszkania, albo wracajcie do Niemiec”

Zima coraz bliżej, a imigranci w Szwecji mogą mieć poważne kłopoty. Albo sami załatwicie sobie mieszkanie, albo wracajcie do Niemiec lub Danii – oświadczył szwedzki minister do spraw migracji Morgan Johansson.

Szwecja wyczerpała swoje możliwości i nie jest w stanie zagwarantować mieszkania dla wszystkich nowo przybyłych migrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu. Istnieje jednak ryzyko, że Szwedzki rząd weźmie przykład od Niemiec, i zacznie konfiskować mieszkania swoich obywateli.

Szwecja jest w czołówce krajów przyjmujących największą liczbę tzw. uchodźców. Rząd chce zahamować ich napływ Premier Stefan Löfven prosi Unie Europejska o pomoc, od wielu imigrantów i uchodźców, którzy przybyli do Szwecji, miał premier Szwecji, Stefan prosić o pomoc do UE, wysłał w tej sprawie wniosek do Komisji Europejskiej o pomoc w rozmieszczeniu proszących o azyl w Szwecji w innych krajach Unii Europejskiej.

Nie powinien dziwić tak desperacki krok rządu w Sztokholmie. Jeżeli fala migrantów utrzyma się na obecnym poziomie, za 10-15 lat, Szwedzi będą stanowili mniejszość we własnym kraju. W chwili obecnej Szwedzi są zmuszeni pożyczać pieniądze za granicą, aby móc opłacać imigrację, co podoba się bankierom. Szwedzki Związek Władz Lokalnych i Regionów (SKL) ostrzegł, że gminy muszą zwiększyć stopę podatkową o 2%. Średni gminny podatek od dochodów wynosi już 32%, do tego wielu Szwedów płaci jeszcze państwowy podatek dochodowy. Dwuprocentowe podniesienie stopy podatkowej oznaczałoby, że przeciętne gospodarstwo domowe musiałoby płacić każdego roku dodatkowe 15 tysięcy koron (1825 dolarów) podatku.

Minister Spraw Wewnętrznych, Anders Ygeman, oświadczył, że obecna fala imigrantów doprowadzi Szwecję do stanu „olbrzymiej presji gospodarczej”, zaś kilka dni później dyrektor Służby Imigracyjnej, generał Anders Danielsson, stwierdził iż „w ramach systemu, który znamy, zbliżamy się do końca drogi.” Nikt wcześniej nie słyszał takich wypowiedzi w Szwecji, zwłaszcza w odniesieniu do „świętej” kwestii migracji. Do tej pory wciąż powtarzano Szwedom, że mieszkamy w bogatym kraju, który daje sobie radę ze wszystkimi azylantami, którzy chcą tutaj przyjechać.

— W tym roku Szwecja może przyjąć 190 000 uchodźców, przy czym jest to kraj o liczbie mieszkańców nie przekraczającej 10 milionów. Jest to dowód ofiarności i solidarności narodu szwedzkiego. Ale oznacza to też poważne wyzwania. Zasłużyliście na pomoc innych, w tym instytucji europejskich – powiedział Tusk na konferencji prasowej po spotkaniu.

http://ndie.pl/szwedzki-rzad-ma-dosc-imigrantow-zalatwcie-sobie-mieszkania-albo-wracajcie-do-niemiec/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

achino, jeszcze raz nazwiesz Carlosa rasistą i polecisz z tego forum, nie mam żadnych konszachtów z moderatorami, ale gwarantuje, że polecisz.

Rucha cie, ze tak go bronisz? To jest rasista, bo rasiści wygłaszają tezy o niskim poziomie inteligencji z uwagi na przynależność do danego narodu czy rasy. Jeżeli pojedziesz do Londynu na zmywak i twój niedoszły szef powie ci, ze cie nie zatrudni, bo mieszkańcy Europy Wschodniej to złodzieje samochodów i alkoholicy, to również będzie rasizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

achino, jeszcze raz nazwiesz Carlosa rasistą i polecisz z tego forum, nie mam żadnych konszachtów z moderatorami, ale gwarantuje, że polecisz.

Rucha cie, ze tak go bronisz? To jest rasista, bo rasiści wygłaszają tezy o niskim poziomie inteligencji z uwagi na przynależność do danego narodu czy rasy. Jeżeli pojedziesz do Londynu na zmywak i twój niedoszły szef powie ci, ze cie nie zatrudni, bo mieszkańcy Europy Wschodniej to złodzieje samochodów i alkoholicy, to również będzie rasizm.

akurat Polacy są zwykle chętnie zatrudniani bo są pracowici i zwykle sporo rzeczy potrafią i nie przeszkadza im opinia że dużo piją bo na wyspach pija się często więcej niż w Polsce. Ja tam mogę być rasistą, lepsze to niż ślepo popierać multikulti. A tak poza tym to ja głównie krytykuje islam a nie konkretne rasy czy narody co to ma do rasizmu, przecież ta niezmiennie średniowieczna w swych dogmatach ideologia polityczno-religijna łączy wiele ras i narodów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poza tym to ja głównie krytykuje islam a nie konkretne rasy czy narody co to ma do rasizmu, przecież ta niezmiennie średniowieczna w swych dogmatach ideologia polityczno-religijna łączy wiele ras i narodów.

To jest zwyczajny wybieg, podobnie jak w wypadku antysemitow, którzy przekonują, ze nie krytykują Żydów, ale syjonistów, albo przypadek Kurwina, który "nie ma nic przeciwko -homosiom - ale tępi gejów", czy nawet casus patola ks. Oko, prowadzącego krucjatę przeciwko "seks-narkomanom gejowskim", jednocześnie twierdząc, ze ma przyjaciół wśród homoseksualistów.

Wszyscy wiedza, co kryje się za ta retoryka (a kryje się obrzydliwy smród ksenofobii), wiec po co mydlić oczy - tylko człowiek naiwny nabierze się na te niuanse.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Rucha cie, ze tak go bronisz? To jest rasista, bo rasiści wygłaszają tezy o niskim poziomie inteligencji z uwagi na przynależność do danego narodu czy rasy. Jeżeli pojedziesz do Londynu na zmywak i twój niedoszły szef powie ci, ze cie nie zatrudni, bo mieszkańcy Europy Wschodniej to złodzieje samochodów i alkoholicy, to również będzie rasizm".

achino nie przypisuj mi tu swoich własnych skłonności, tu nie chodzi o niego, tylko ty mnie po prostu wkurviasz kiedy rasizmem nazywasz sprzeciw wobec rosnącej w siłę ideologii nienawiści, będacej przyczyną niezliczonych zbrodni - na filmiku przykład, co robią ludzie, zgodnie z tą ideologią nienawiści, której bronisz w ten sposoób, że sprzeciwiających się jej nazywasz rasistami i straszysz paragrafami.

wciśnij swój podły pysk w monitor i się przypatrz czego bronisz (dla pozostałych uwaga drastyczne) +18 lat

[videoyoutube=GEJOiodGZhk][/videoyoutube]

co trzeba mieć we łbie zeby sprzeciwiających się takiemu barbarzyństwu wpisanemu w omawianą ideologię nienawiści, nazywać rasistami.

albo achino jest trolem albo już nawet najlepsze leki mu nie pomogą.

i jak napisałem, ze polecisz z forum (czyli ujawnie pewne twoje teksty w administracji) to ludzie zaczeli mi pisać, żebym nie podejmował swoich działań bo dostarczasz im rozrywki, więc jeszcze się zastanowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy rząd powinien wycofać się z umowy o przyjęciu 7 tys. imigrantów. Polska nie powinna przyjąć ani jednego jawnego lub zamaskowanego muzułmanina! Niech politycy PiS nie "stchórzą" przed społecznością międzynarodową i naprawią błąd poprzedniej władzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poza tym to ja głównie krytykuje islam a nie konkretne rasy czy narody co to ma do rasizmu, przecież ta niezmiennie średniowieczna w swych dogmatach ideologia polityczno-religijna łączy wiele ras i narodów.

To jest zwyczajny wybieg, podobnie jak w wypadku antysemitow, którzy przekonują, ze nie krytykują Żydów, ale syjonistów, albo przypadek Kurwina, który "nie ma nic przeciwko -homosiom - ale tępi gejów", czy nawet casus patola ks. Oko, prowadzącego krucjatę przeciwko "seks-narkomanom gejowskim", jednocześnie twierdząc, ze ma przyjaciół wśród homoseksualistów.

Wszyscy wiedza, co kryje się za ta retoryka (a kryje się obrzydliwy smród ksenofobii), wiec po co mydlić oczy - tylko człowiek naiwny nabierze się na te niuanse.

masz już tak wyprany mózg przez lewacka ideologie że nic Ci nie pomoże. Polecam lekturę tego blogu http://www.listyznaszegosadu.pl/ którego autorem jest zaciekły antyrasista który równie zaciekle krytykuje islam i patologie multi kulti.

O to co powiedziała działaczka na rzecz praw kobiet Toni Bugle

"Wysyłałam e-maile do kilku organizacji ‘feministycznych’, prosząc, by wypowiedziały się przeciwko prawu szariatu i nigdy nawet nie odpowiedziały. Kiedy szukasz feministek przeciwstawiających się prawu szariatu lub gwałtom głównie niemuzułmańskich dziewcząt, zawsze powiedzą ci, że nie ma to nic wspólnego z islamem. Niezależnie od tego, jak próbujesz tłumaczyć, że chcemy sprzeciwiać się wszystkim postaciom mizoginii, one nie chcą zaakceptować faktów. Odmawiają zajęcia się problemem. Mówią: „nie możesz obwiniać całej społeczności’. Nie obwiniam całej społeczności i nie myślę, że wszyscy muzułmanie są gwałcicielami i terrorystami, ale uważam, że milczenie społeczności oznacza jej zgodę na to co się dzieje. Aby porządnie zająć się problemem, trzeba najpierw uznać i zaakceptować istnienie problemu”.

a to cały artykuł

http://www.listyznaszegosadu.pl/notatki/niewolnictwo-seksualne-nic-wspolnego-z-islamem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlos, grasowałeś z jetodikiem w Poznaniu?

- Otoczyli mnie i zaczęli wyzywać. Nie miałem jak uciec. Błagałem ludzi o pomoc, ale nikt nie reagował, a oni mnie bili. Tak mocno, aż w końcu upadłem na ziemię. Pamiętam człowieka w garniturze. Krzyczał do napastników: "Dobijcie go". Kiedy uciekli, a ja leżałem cały we krwi, jakieś dziewczyny podały mi chusteczki.

z19151162Q,Syryjczyk-George-Mamlook-w-szpitalu-przy-ul--Lutyc.jpg

http://poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,19151856,syryjczyk-pobity-w-poznaniu-mezczyzna-w-garniturze-krzyczal.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy rząd powinien wycofać się z umowy o przyjęciu 7 tys. imigrantów. Polska nie powinna przyjąć ani jednego jawnego lub zamaskowanego muzułmanina! Niech politycy PiS nie "stchórzą" przed społecznością międzynarodową i naprawią błąd poprzedniej władzy.

chill out,antoni już granic dopilnuje,miny przeciwpiechotne się wreszcie do czego przydadzą :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że PiS nie zabierze siedzenia w troki i wypowie umowę zawartą przez Kopacz. Przez akcję łączenia rodzin to do Polski może przybyć nie 7 tys. imigrantów (niestety, zapewne muzułmańskich), a ok. 100 tys. :( Niech nowy rząd nie stchórzy przed ogłupionym ideologią multi-kulti Zachodem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlos, grasowałeś z jetodikiem w Poznaniu?

- Otoczyli mnie i zaczęli wyzywać. Nie miałem jak uciec. Błagałem ludzi o pomoc, ale nikt nie reagował, a oni mnie bili. Tak mocno, aż w końcu upadłem na ziemię. Pamiętam człowieka w garniturze. Krzyczał do napastników: "Dobijcie go". Kiedy uciekli, a ja leżałem cały we krwi, jakieś dziewczyny podały mi chusteczki.

z19151162Q,Syryjczyk-George-Mamlook-w-szpitalu-przy-ul--Lutyc.jpg

http://poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,19151856,syryjczyk-pobity-w-poznaniu-mezczyzna-w-garniturze-krzyczal.html

On nawet nie był muzułmaninem. A czy ja gdzieś nawoływałem do bicia Syryjczyków. Ale do takich napaści może czasem dochodzić bo muzułmańscy uchodźcy swym zachowaniem w Niemczech i innych krajach rozwścieczyli wielu ludzi i przy okazji może się dostać bogu winnym syryjskim Chrześcijanom. Do takich rzeczy prowadzi właśnie polityka Merkel i UE gdy nie słucha się głosu ludu. Takie napaści są bardzo medialne i od razu o nich głośno i przy okazji dostają wszyscy krytycy islamu i wielokulturowości choć większość z nich nie jest rasistami i nie nawołuje do żadnej przemocy. Natomiast media milczą o tym np że w Arabii Saudyjskiej wykonuje się masowo wyroki śmierci na konwertytach, apostatach, gejach czy gwałconych kobietach. Nie słyszałem też żeby w mediach głównego ścieku powiedziano coś o tym że w Rochester na przestrzeni wielu lat zgwałcono 1400 dzieci i motywowano to religijnie. Właśnie takie milczenie skutkuje nienawiścią do osób o innym kolorze skóry choć winna temu jest religia a nie rasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi