Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę) - cz. 2

Lord Cappuccino

Rekomendowane odpowiedzi

@Lilith słusznie! Bo jak moja babcia zwykła mowić: "jestem piękny z definicji"!

Ja właśnie wracam po tygodniowej wycieczce po Chorwacji. W życiu nie byłem na wakacjach za granicą i chciałem sprawdzić jak to jest opuszczać kraj nie w celach zarobkowych. Fajna sprawa 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Pragi to faktycznie rzut beretem masz :D . Praga też za mną chodzi ale nie zamierzam z żadnym biurem jechać. W tym roku planuję prawko zrobić i auto kupić. Jak będę we Wrocku u siostry to może własnym transportem ruszymy na dzień czy dwa. 

Chorwacja bardzo mi się podobała,.Nigdy nie lubiłem morza, zawsze kojarzyło mi się z ujowymi wyjzdami kolonijnymi których nie lubiłem, w dodatku daleko od gór. A tu szok! Góry i morze w jednym miejscu!😅

W pracy poznałem taką parę "etatowych" podróżników którzy jeżdżą po świecie z psem i zaproponowali mi wspólny wypad. Autko, airbnb, troche żarcia i ciuchów i pojechaliśmy. Łącznie w tydzień udało się zwiedzić prawie wszystkie zaplanowane miasteczka w Istrii i nieco na północ (łącznie ok 25 starówek). No i ogromny plus zwiedzania Chorwacji w zimie: praktycznie brak innych turystów, w większych miastach takich jak Porec czy Pula niby ktoś tam się szwęda, ale w takich małych dziurach gdzie mieszka co najwyżej 2000 ludzi nie widać nikogo, nawet miejscowych. Ogólnie to jestem zachwycony ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lilith do 4 lutego siedzę w Polsce. A potem tradycyjnie: całoroczna kampania kwiatkowa. Mam nadzieję że do tego czasu uda mi się zdać ten cholerny egzamin na prawko bo potem z czasem może być krucho.

A Ty dalej stacjonujesz w swojej górskiej twierdzy?

3 minuty temu, exodus! napisał:

@na_leśnik a witam! :D ty zawsze mi się kojarzyłeś z czymś pozytywnym, nie wiem dlaczego!

Prawidłowo! 😎😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lilith bałwan fajny, pokrywa śniegowa nie za wielka.

Patrzcie na to -> click
Przed domem mam 1 metr, momentami jest 2 metry. Ogólnie wiele miejsc i zabudowań jest tu odciętych, na stronce puszczają propagandę, nie jest "jak z bajki" jak nie można z domu wyjść ;/

W wyższych partiach jeszcze gorzej, napadało tak, że zrównało z dachami i piszą o tym media. Turyści debile utknęli w schroniskach :classic_smile:

Nie robiłem dziś nic ciekawego, nie odśnieżałem, nie ma to sensu na chwilę obecną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lilith, nie, pewnie dostanę na początku przyszłego tygodnia. Mało napisałam, mocno kombinowalam...nie wiem. Czasem chciałabym mieć jeszcze jeden rok przerwy na ogarnięcie życia, a dopiero potem zdawać te egzaminy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lilith, powtarzałam rok studiów i ta przerwa dużo mi dała, tyle że poświęciłam ja w dużej mierze pracy naukowej, więc przerwy "dydaktycznej" jako takiej nie miałam ;) serio, chciałabym jeszcze trochę odpocząć, ale z wielu względów nie mogę sobie na to pozwolić. A co studiowałaś?

Rozumiem, że w obliczu pracującego weekendu, poniedziałek masz wolny? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przywitam szanowną administrację i moderację również ;) Dobrze Was widzieć 🙂 

Kawa razy dwa się zanosi. Mogłabym ja pić bez ograniczeń...ale nie przekraczam trzech sztuk dziennie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

54 minuty temu, exodus! napisał:

Jakieś większe plany na tą leniwą w moim przypadku niedzielę?

Przygotować jedną rzecz do wysłania artykułu i opracować część zagadnień do kolejnego egzaminu. Reszta czasu wciąż do rozdysponowania - pewnie jak zwykle Forum, spacer z psem, jakaś książka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.