Skocz do zawartości
Nerwica.com

WENLAFAKSYNA (Alventa, Exyven, Efectin ER, Efevelon SR, Faxigen XL, Faxolet ER, Lafactin, Oriven, Prefaxine, Symfaxin ER, Velaxin ER, Venlafaxine Aurovitas/ Bluefish XL, Venlectine)

Miss Worldwide

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, Robinmario napisał(a):

Ja miałem przez telefon raz w tygodniu przez dwa lata , szybko ten czas zleciał 

Okaże się czy pomoże, ale dzięki za wszystkie informacje. U mnie 3ci dzień wenlafaksyny narazie zobaczyłam że pocę się nad ranem, sucho mi w buzi. Czy to przechodzi czy będzie już tak ciągle..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 8.04.2025 o 18:35, Marzec napisał(a):

To ja pytanie jeszcze do was. Jeśli jest lepiej ale nie idealnie (w sobote 4 tyg na 150) to jeszcze czekać czy podbić troche dawke? Ma to szanse jeszcze sie bardziej rozbujac na tej dawce? Jak było u was?

Mam wrażenie że nie działa noradrenalina bo mam mniejsza depresje ale nadal brak checi do czegoolowiek
A chyba już powinna

Przy tym podbijaniu zawsze ma się problemy ? 

Ja jestem na 37 mg

To może żeby zmniejszyć skutki uboczne to do kapsułki dodać dodatkową kapsułkę z innej tabletki ? Ja mam np.w swojej 3 krążki więc dodałabym np. Kolejne 2 na początek 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 8.04.2025 o 18:35, Marzec napisał(a):

To ja pytanie jeszcze do was. Jeśli jest lepiej ale nie idealnie (w sobote 4 tyg na 150) to jeszcze czekać czy podbić troche dawke? Ma to szanse jeszcze sie bardziej rozbujac na tej dawce? Jak było u was?

Mam wrażenie że nie działa noradrenalina bo mam mniejsza depresje ale nadal brak checi do czegoolowiek
A chyba już powinna

Cześć, jak już miesiąc jesteś na 150 to już możesz spokojnie na 225 mg wejść, a coś bierzesz do tego jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, mat86 napisał(a):

Cześć, jak już miesiąc jesteś na 150 to już możesz spokojnie na 225 mg wejść, a coś bierzesz do tego jeszcze?

Nie
Dotychczas wystarczała sama wenlafaksyna
Co do 225 pewnie nie będzie wyjścia bo dalej średnio... Boje się tylko znowu 3 tygodni efektów ubocznych...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, zburzony napisał(a):

Brał ktoś 525 mg? Jestem na 450 mg i zastanawiam się nad podniesieniem o oczko.

Loo matko czemu az tyle?

Ja bym jednak się bala. Moze lepiej dodać cos do wenli? 

Ja po 4 tyg na 75mg oceniam efekty na 0. Chyba nawet paro jak przestała działać to i tak działała lepiej niż te 75mg teraz. Myślicie, że to możliwe że te 75 mnie wogole nie rusza a 150 może pomóc? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mili89zdecydowanie 150 mg może pomóc, dla mnie kiedyś to była optymalna dawka. Wenlafaksyna ma bardzo szerokie dawkowanie, do 600 mg. Mi brakuje energii i motywacji stąd pomysł na 525 mg, w tak wysokiej dawce silniej działa na noradrenalinę więc powinna pobudzać w teorii, chociaż niekoniecznie bo silnie działa też na serotoninę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, zburzony napisał(a):

@Mili89zdecydowanie 150 mg może pomóc, dla mnie kiedyś to była optymalna dawka. Wenlafaksyna ma bardzo szerokie dawkowanie, do 600 mg. Mi brakuje energii i motywacji stąd pomysł na 525 mg, w tak wysokiej dawce silniej działa na noradrenalinę więc powinna pobudzać w teorii, chociaż niekoniecznie bo silnie działa też na serotoninę.

Od kiedy ma 600 mg????;o 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że dawka max to 375mg ?

@Daljawedług ulotki max to 375 mg ale łatwo znaleźć po angielsku teksty i wyniki badań które dowodzą że nawet 600 mg można brać bezpiecznie.

Czat gpt nie był w stanie znaleźć takich badan ani przypadków gdzie ktos zażywa taka dawke więc moze jednak lepiej dodaj cos albo może zejdź z dawki i to zadziala?

A jak brales te 150mg to byłeś wczesniej na 75mg? 

Te 75mg po odpuszczeniu ubokow nie daje mi zupelnie nic i trochę zaczynam świrować.

2 minuty temu, Justyna1980 napisał(a):

Czy są już zmiany przy 75 mg wenlafaksyny? Po ilu dniach ? 

Brałam 37,5 mg - 5 dni i od 2 dni 75 mg.

A brałaś coś wczesniej? Jakiś inny lek?

Na niektórych dawka 75mg działa, ale potrzeba 2-3-4 tyg na tej dawce zeby określić. 

Pierwsze 2 tyg mozesz czuc się gorzej, ale to powinno szybko minac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Daljawedług ulotki max to 375 mg ale łatwo znaleźć po angielsku teksty i wyniki badań które dowodzą że nawet 600 mg można brać bezpiecznie.

O to ja sobie zwiększam. Ale wiesz, niektórzy mają mocne łby i biorą maxy przy większości lękow. Ale jednak większość jJest dużo bardziej wrażliwa. Poza tym warto zostawić sobie jakiś zapas, bo tolerka urośnie i będziemy mogli dłużej się tym leczyć:D

A Ty już nie masz co zostawiać. Dobra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mili89zwykłe szukanie w google "venlafaxine 600 mg" daje artykuły na ten temat.

Tak, przed 150 mg brałem krótko 75 mg i też czułem pozytywne efekty, uboków nie miałem praktycznie żadnych.

@Daljakiedyś jak pierwszy raz wszedłem na 225 mg to czułem że jest za mocno i wróciłem do 150 mg. Ale później 300 i 375 mg nie zrobiły na mnie wrażenia. Przy 450 mg było całkiem dobrze, niestety zepsułem to skokiem w bok i substancją odurzającą. Zapewne wróciłbym do formy z czasem ale brakuje mi cierpliwości stąd te 525 mg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Mili89zwykłe szukanie w google "venlafaxine 600 mg" daje artykuły na ten temat.

Tak, przed 150 mg brałem krótko 75 mg i też czułem pozytywne efekty, uboków nie miałem praktycznie żadnych.

@Daljak

No a ja właśnie na 75mg nic. Po 2 tyg bylo jakby lepiej i 3,4 tydz dalej lipa...

Moze zamiast zwiekszac zmniejsz dawke jeśli chodzi tylko o energię?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

55 minut temu, Mili89 napisał(a):

Wydaje mi się, że dawka max to 375mg ?

Czat gpt nie był w stanie znaleźć takich badan ani przypadków gdzie ktos zażywa taka dawke więc moze jednak lepiej dodaj cos albo może zejdź z dawki i to zadziala?

A jak brales te 150mg to byłeś wczesniej na 75mg? 

Te 75mg po odpuszczeniu ubokow nie daje mi zupelnie nic i trochę zaczynam świrować.

A brałaś coś wczesniej? Jakiś inny lek?

Na niektórych dawka 75mg działa, ale potrzeba 2-3-4 tyg na tej dawce zeby określić. 

Pierwsze 2 tyg mozesz czuc się gorzej, ale to powinno szybko minac.

Narazie nie czuje nic pozatym jak niepokój, suchość w buzi , brak apetytu, uczucie kluski w gardle , i już ten apetyt mnie dobija i ta kluska.  

29 minut temu, zburzony napisał(a):

@Daljakiedyś jak pierwszy raz wszedłem na 225 mg to czułem że jest za mocno i wróciłem do 150 mg. Ale później 300 i 375 mg nie zrobiły na mnie wrażenia. Przy 450 mg było całkiem dobrze, niestety zepsułem to skokiem w bok i substancją odurzającą. Zapewne wróciłbym do formy z czasem ale brakuje mi cierpliwości stąd te 525 mg.

@Mili89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, zburzony napisał(a):

Narazie nie czuje nic pozatym jak niepokój, suchość w buzi , brak apetytu, uczucie kluski w gardle , i już ten apetyt mnie dobija i ta kluska.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi