Skocz do zawartości
Nerwica.com

Komentarze do zdjęć w "Ludzie z forum"

gusia

Rekomendowane odpowiedzi

sunset, od zawsze mam długie. Podcinam tylko. Teraz mam równe, po pas. Zmieniałam kolory tylko. Przeważnie pasemka, ale teraz mam czekoladę bo swoje mam ciemne i chcę wrócić do swojego koloru.

A fakt jest taki,że łamią się po utlenianiu, zwłaszcza po wszelakich blondach.

Dziękuję. Właśnie wybieram sie,żeby je umyć. Nie pytaj ile mi zajmuje ich pielęgnacja ;) bo siedzę w łazience ho ho ho .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monika1974, ale zazdroszczę Ci takich włosów. Ja właśnie farbuje blondami i to jasnymi blondami i mam siano na głowie a nie włosy. Myślę, żeby zrezygnować z farbowania, bo nigdy mi nie urosną, łamią się masakrycznie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sunset, Tak, dlatego zrezygnowałam z blondu. Pod spodem mam blond wlaśnie, a na to położony kolor.Odżyły.Są lśniące i błyszczą się, łuska wlosa nabrała barwnika i się zamknęła. Ale po umyciu nie suszę suszarką , czekam aż wyschną same, dlatego myję je zawsze wieczorem. POtem rozczesuję szczotką z ostrymi końcówkami. Przeczytałam ,że trzeba masować głowę i to mocno,żeby pobudzać cebulki, ich ukrwienie. Po rozczesaniu daję serum, potem odżywkę, a na koniec piankę. I tak wysychają. W zależności czy chcę mieć proste czy pofalowane-to ugniatam je, albo nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monika1974,

.., ale wypracowanie na temat włosa. Niby włos a tyle znaczy. zadziwiające, o. :smile:

Moja łuska włosa tez jest zamknięta, ha. Stosuje duże ilości żelu, bardzo duże, ale za to nie masuje włosów.

Jak spojrzałem na Twoje zdjęcie to faktycznie pierw rzuciły mi się te długie włosy, bombowe są. Takie retro styl. Podoba mi sie, .. Widać, że są zadbane i dobrze konserwowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monika1974, ja też nie suszę włosów suszarką, ale prostuję :/ to też niszczy włosy. Ale definitywnie rezygnuję z blondu! Trudno, najwyżej będą mi mówić, że mam zje.bane włosy. Chcę mieć długie i ładnie a nie straszne, ale blond!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sunset, O Qrde.Nie prostuj ich. To gorsze od suszarki!

A specyfiki do prostowania rzekomo mają chronić włosy przed wysoką temperaturą, a jest to mitem. Poprostu.....reklama, jej siła.

Myj włosy wieczorem, nie susz ich, nałóż piankę, albo odżywkę i prostuj w dłoniachPrzeciągaj dlonie odnasady po same konce. Rano będą sztywne, ale potrzepiesz nimi. Ja tak robię i są proste. Nie rozczesuję ich. Czeszę po każdym myciu.Spróbuj, co masz o stracenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monika1974,

Ja się znam na dziewczynach to dziewczyny nie poznały się na mnie .. jeszcze. :pirate:,

Ja to bym nawet i masował, ale nigdy nie mogę wygospodarować czasu. .. facet to jest facet - najwyżej bede łysy jak pingwin.

pardon paznokci nie widziałem, więc się nie wypowiadam (:

.., ale tak poważnie mówiąc to ładna dziewczyna Jestes. Zresztą jak każda kobieta na świecie.

sunset,

Jestem za prostowaniem włosów okazyjnie np. do Kościoła. o.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do włosów jeszcze- mnie tak ostrzegano przed blondem że mi zniszczy włosy a nic takiego się nie stało. Włosy prostuję prawie codziennie od 8 lat i są gładkie, zdrowe i lśniące, a teraz jak sporo ich ścięłam to jeszcze zgęstniały. Może to zależy od włosów po prostu ?

p.s. U mnie masowanie skóry głowy odpada, mam przetłuszczające się włosy a masaż jeszcze pogarsza sprawę :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi