Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

mirunia, ja lubię wiatr, aczkolwiek niekoniecznie o tej porze roku...Ale może jak będzie sztorm to bursztynów nawyrzuca. Z psem i tak wyjśc będzie trzeba, najwyżej połazimy krócej.

tosia_j, kochana, ja co wieczór sobie mówię - jutro będzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alooo Ludziki:********* :papa::papa::papa:

U mnie zimno brrr , tez zapowadali snieg , nie chce go :why::why:

Bylam dzis pilnowac Madzi , juz chyba zaczyna sie ze mna oswjac , bawilysmy sie w sklep , pozniej do domku obiadek zrobilam (klopsiki z miesa mielonego w sosie pomidorowym doprawione czubrzyca czerwona i lubczykiem) a to podane z kasza perlowa i ogorkiem konserwowym po zydowsku.

A pozniej bylam na chokoladzie ze znajomym , i wlasnie wrocilam, praktycznie caly dzien poza domem. :mrgreen:

kosmostrada co do uszek ja mroze juz ugotowane tylko tak luzno je ukladam we woreczkach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja teraz poskakałam trochę jak małpa w zoo, pozdejmowałam z szafek kuchennych różne pierdółki, pomyłam, umyłam szafki i znowu poskakałam, żeby poustawiać... to chyba już nie na moje kości :hide: ale już jest błysk w tym miejscu i świeży zapach :yeah: i tak co dzień po trochu...

-- 10 gru 2014, 20:45 --

platek rozy, hej :****** buziaki

obiadek miałaś pyszny :great:

fajnie, że znalazłaś to zajęcie z Madzią, dni wtedy fajnie są spędzone i grosik wpadnie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płatku :-******** :papa:

Super sprawa z tą Madzią :great: Cieszę się, ze jesteś zadowolona i grosz Ci wpadnie :mrgreen:

Zaciekawiłaś mnie tym ogórkiem po żydowsku? To konserwowy, czy jeszcze coś innego?

-- 10 gru 2014, 20:51 --

mirunia wpędziłaś mnie w kompleksy... Też powinnam pomałpować :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fizli, no to dzionek miałeś z atrakcjami, a kapci z mikołajem zazdroszczę... :105:

mirunia, strasznie mnie zawstydzasz, mi już wieczorem nic się nie chce. Będę latała ze szmatą dopiero w weekend, no i będę piekła pierniki i robiła uszka.:yeah:

platek rozy, hej Kochana! taki spokojny, dobry dzień miałaś. Dzięki za radę z uszkami, tak zrobię, może tylko na wszelki wypadek ciut grubsze ciasto ulepię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalatana23, kosmostrada, no nie wygłupiajcie się Dziewczynki... :oops::oops: jakie kompleksy, jakie zawstydzanie? Po prostu naszła mnie taka chwila - moment do roboty, to ją wykorzystałam. Wy się kochane jeszcze narobicie w kuchni, bo "słyszę" uszka, pierniki i jeszcze będzie tego co niemiara. A ja w kuchni mało co będę robiła, bo idę w święta do Brata, więc jedzonka robię mało, tyle co dla siebie małe co nieco... jakaś sałatka, karczek pieczony, może rosół na 2 dzień świąt, no i obowiązkowo sernik wiedeński i ..... tyle!

Ale wystrój w domku musi być świąteczny, więc z tym będę miała trochę "dziergania" - trochę złotych orzechów na stole, jakieś małe choineczki z kolorowych papierów/ takie pseudo-origami, świeczuszki i takie tam :D

-- 10 gru 2014, 21:29 --

Fizli, cześć :papa: dobrą kolacyjkę sobie zafundowałeś, fiu, fiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalatana23, http://www.doradcasmaku.pl/przepis/116756/ogorki-konserwowe-po-zydowsku.html

tutaj masz przepis na te ogoreczki , ja mam od ciotki ale dawniej je takze robilam , teraz nie mialam funduszy zeby zrobic na zime...

mirunia, kosmostrada, tak nawet zadowolona jestem ze pilnuje Madzie , oswajam sie z praca , z ludzmi i jakos nie bylo dzis zle:)

No i pieniazki bede miala ale szukam pracy stalej , jutro mam rozmowe , zobaczymy.

Fizli, Hey Kucharzacy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi