Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że słowianki najurodziwsze ze wszystkich kobiet i to nie podlega dyskusji. Co do wschodnich nam pań to już niejednokrotnie słyszałem, że są lepszym "materiałem" na żonę, niźli nasze krajanki i coraz więcej facetów kieruje wzrok właśnie za wschodnią granicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yo,

wpadłem na kolejny pomysł,który ma na celu wspiercie duch i ciała. hartuje sie, dzisiaj spałem w "drugiej skórze" czyli galoty o koszulina termoaktywna i okno całą noc otwarte. rano mocze nogi w zimnej wodzie, i oczywiscie bede stopniowo wprowadzał zimne kąpiele. ale hartuje sie po to by móc siedzieć komfortowo w chłodne dni w swoim pokoju przy otwartym oknie, i tak spać. mysle ze mam przez te nerwice deficyty tlenu w organizmie. i powiem wam że po tej nocce czuje sie znacznie lepiej :D wiec cos jest na rzeczy, ale narazie nie ferował wyroków i raport zdam gdy już bede pewien co do wyników doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie można, ale porównajmy dwa przykłady. przebywanie 3h na swiezym powietrzu, i 3h w mieszkaniu i gdzie sie lepiej czujem? na zewantrz ponieważ jestesmy lepiej dotlenieni. mysle nawet ci, którzy sa własciwie dotlenieni odczuja profity z takiego podejscia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twierdzisz ze temperatura ma na na nasze samopoczucie wiekszy wpływ niż dostępność tlenu? nie chce mi sie wierzyc w takie teorie. organizm musi przyjmować pokarm, wode, i tlen. bez wody wyzyje 7 dni bez pokarmu nawet miesiąc, a bez tlenu minute, to jest niezbity dowód że tlen ma fundamentalne znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Spamowa!

Obudziło mnie słoneczko, no ale już sobie poszło w .... :bezradny:

Byłam wczoraj w kinie. Już zapomniałam, ile trwają reklamy, prawie cały popcorn zżarliśmy w tym czasie. :roll: No i nie mogłam wstać po seansie, bo mi się kolana zapiekły. :lol: A tak to ok.

mirunia, Jak tam dzisiaj Kochana, zabarykadowałaś się przed lokatorem i pospałaś? :smile: Jak głowa?

Na buzię mam jeszcze trochę tego kremu-maski łagodzącego, co mi ostatnio kosmetyczka ciapnęła do słoiczka. Zaraz będę grzebać w poszukiwaniu wapna, albo będę musiała kupić, zwykle też pomaga.

Ḍryāgan, Też zwykle wiosna przynosi mi pogorszenie, ale jakoś nie mogę pozbyć się zwierzęcego zewu oczekiwania na nią z niecierpliwością. :P

neon, Nie zawiodłam się, Twój zestaw kibica jak zwykle nie rozczarował. ;) Kilogram kiwi, brawo Ty!

A co do czucia się lepiej na dworze - na ile ma znaczenie świeży haust tlenu, ale ile to, że się z chałupy wystawiło nogę i zmieniło obrazki w głowie, plus dawka ruchu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Latem na przykład wszyscy szukamy pomieszczeń z klimatyzacją. Na pewno lepiej się oddycha w sklepie z klimą, niż na świeżym powietrzu w 30 stopniach. To są chyba jakieś bardziej skomplikowane zależności. Może w chłodnym powietrzu jest więcej tlenu z powodu niższej temperatury (jest ono gęściejsze). Trzeba byłoby trochę pogrzebać w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi