Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Purpurowy, Albania jest super i jest naprawdę tanio (byłem niedawno na wakacjach). To nie Francja! Najdrożej wyjdzie dojazd. Tam jest tanio nawet w dobrych hotelach. Tylko sobie paszport wyrób, bo to kraj poza Unią Europejską. Na dowód nie pojedziesz

A to chętnie bym się wybrał w takim razie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś obiadek fit - pieczone w folii zamarynowane piersi z kuraka wiejskiego (wielkie, ale mięsko delikatne), ziemniaczki i surówa z marchewki. Nie wiem jak, ale zebrałam siły na pichcenie, na całe szczęście danie niewymyślne.

Teraz już pozalegam z herbatą zdrowotną.

Nie załapałam się na słońcowatość. :bezradny:

Brał ktoś z Was ten Seronil?

Idziecie jutro patriotycznie na jakieś marsze? :smile:

tosia_j, I co, udało się?

misty-eyed, Dobrze, że mimo wszystko udało się wyjść. :great:

Mam parę przepisów na ciasto dyniowe, ale chętnie zobaczę z jakiego Ty korzystasz, wyślesz? :uklon: Mam dyńkę piżmową i chciałam tą do słodkości zużyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na marsz z łóżka do lodówki i z powrotem. :mrgreen:

To ja podobnie :D:lol:

kosmostrada, prosty obiadek, ale pyszny! :yeah:

A ja upichciłam medaliony z indyka w sosie marchewkowo-śmietanowym z curry +natka pietruchy i makaron. Trafiły mi się w mięsnym, to capnęłam.

W piekarni upolowałam babkę piaskową z metra (ostatni kawałek), kupowałam już ją i jest pyszna, wilgotna. :yeah: Nie będę nic piekła. :bezradny:

A jutro planuję ugotować porządny, tłusty rosół wołowo-kaczy. Dwa szponderki woł. i kaczy spory korpus i.... zimowy rosół rozgrzewający jak znalazł.

Boli mnie łeb, oklapłam na wieczór jak zwykle. Kocyk konieczny i herbata z imbirem. :(

tosia_j, zobaczysz jak będzie jutro, może nie będzie trzeba go łykać. Na krtań świetne są tabletki emskie 3x po 2tabl.

misty-eyed, spacer niezbyt przyjemny, ale ruch i tlen zaliczone. A jak teraz się czujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, To też popichciłaś dobrości! No a ja nie mam planu na jutro na obiad, będzie improwizacja z posiadanych składników. Ale lubię tak czasami.

Ale piękne jabłuszka :105: , masz ciepłą jesienną dekorację, mimo że zimiszcze zza rogu wygląda. :smile:

Też u mnie herbatka z imbirem idzie w ruch. :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :D

mirunia, Posypiam troszkę...jestem w trochę lepszej formie psychicznej.

Mam spięcia mięśniowe, muszę znowu rozgrzewającą kąpiel zrobić sobie.

Ależ śliczny jabłuszkowy bukiecik :D

kosmostrada, ja korzystam z przepisu Agnieszki Maciąg - agnieszkamaciag.pl , chyba kiedyś wspominałam Ci o tej stronce - http://agnieszkamaciag.pl/wspaniale-ciasto-z-dyni-z-pomarancza/ . Kilku składników nie dodaję, np. kardamonu, gałki i goździków. Polecam również omlet z suszonymi pomidorami: http://agnieszkamaciag.pl/omlet-z-suszonymi-pomidorami/ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi