Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Lusesita Dolores, dziękuję :D

"Sugeruję, że religijne skłonności czy wiara nie są niezbędne. Niekoniecznie trzeba być wierzącym. Nawet jeśli jesteś niewierzący, bądź dobrą ludzką istotą, człowiekiem ciepłego serca. Życzliwość i serdeczność stanowią według mnie religię uniwersalną."

Dalajama XIV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Jestem po wizycie na grobach. Na szybko, bez długaśnego spaceru, bo cały dzień leje, albo siąpi.

Bardzo zimno w domu, tzn. teoretycznie nie, ale odczuwalność przez tą wilgoć - okropnie. Mam nastawione ogrzewanie na 20 stopni, co zawsze starczało, a siedzę pod kołdrą i mam dreszcze... :bezradny: Fakt, że słabo dziś się czuję fizycznie.

misty-eyed, Ja idę do pracy, ale np. młody ma jeszcze wolne w szkole.

Też uważam jak Platek, że świetnie sobie radzisz. Świat wirtualny Cię nie przeraża, wręcz z niego korzystasz.

mirunia, To na jutro wzięłaś jeszcze wolne?

JERZY62, Ja też się ostatnio dopytywałam... :bezradny:

cyklopka, To polecam właśnie w malowaniu terapeutycznym - nie odtwarzać rzeczywistość ( często frustrujące), tylko podążać za swoim instynktem i zabawa kolorem, fakturą, figurą itp.

A propos Tosiowej zapobiegawczości dziś ustaliłam z moim synem szczegóły mojego pochówku. :smile: Zastanawialiśmy się jak mnie tu rozsypać w pewnym pięknym miejscu daleko stąd, bo przecież to nielegalne. No więc plan jest taki - odsypuje łyżeczkę mnie z urny, urna idzie do grobu, a tą łyżeczkę miesza z np, herbatą i szmugluje przez granicę. ( może wtedy nawet lecieć samolotem) :great: Czyż to nie genialny plan? 8)

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, :D plan wręcz idealny :mrgreen: Ja nie chę być spalona, a mój Mąż tak...będzie problem :mhm:

cyklopka, niesamowity...przeraża i zachwyca :!:

"Sugeruję, że religijne skłonności czy wiara nie są niezbędne. Niekoniecznie trzeba być wierzącym. Nawet jeśli jesteś niewierzący, bądź dobrą ludzką istotą, człowiekiem ciepłego serca. Życzliwość i serdeczność stanowią według mnie religię uniwersalną."

Dalajama XIV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słucham i oglądam program śpiewający z tekstami Agnieszki Osieckiej - na czasie.

A wcześniej Znachora ze wspaniałym Jerzym Bińczyckim i w ogóle niezapomnianą obsadą.

kosmostrada, tak, mam jutro też urlop, wzięłam 2 dni. Nie byłam ze 3 lata u Dziadków, bo zawsze coś... albo Brat nie mógł jechać, albo ja byłam w złej formie. :bezradny:

Obyś się Kosmuniu nie rozchorowała, wygrzej się pod kołdrą, herbatka z imbirem i miodem powinna Cię porządnie rozgrzać. A ta wilgoć jest przenikająca wszystkie zakamarki. Mnie tak rano lizało... jak wróciłam, to zrobiłam porządny masaż pleców szorstkim ręcznikiem i gorąca kawa z miodem i szczyptą kardamonu.

Plan z łyżeczką przedni :great: - tylko tak jak pyta Tosia, kiedy podkraść tę cenną odrobinę Ciebie? :shock:

misty-eyed, a ja mam mieszane uczucia co do urny - raz chciałabym, innym razem nie. Może dojrzeję.

Dryagan, to już masz w strefie komfortu pełen odpoczynek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mi jest wsyzstko jedno i tak będę martwy. Chyba, że ktoś wierzy w życie pozagrobowe. To wtedy ma to sens, bo na przykład jak umrę to potem będę się denerwował w jakiej chujowej trumnie mnie pochowali, że nie da się na to patrzeć.

cyklopka [\b] fajne to ale straszne też.

Najbardziej na tym portalu gardzę tym, że jak w textboxie nacisnę enter to wyskakuje mi filmik. I tam jest taki starszy psychiatra bez zębów, który coś mówi.

LAHWF

Losing All Hope Was Freedom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karolina66, ja przed chwilą wróciłam ze spaceru w deszczu. Nie jest zimno, odpowiednio ubrana, zabezpieczona, maszerowałam po nowych chodniku wewnątrz osiedla. Jak w parku byłoby, gdyby nie bloki dookoła ;)

mirunia, kiedyś, zupełnie przypadkowo, trafiłam na filmik z kremacji...przerażający był :shock: Decyzja podjęta nieodwołalnie!!!

Dalajama XIV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że moment na podkradzenie się znajdzie. No wiecie coś w stylu - chcę zostać z moją mamę na chwilę sam... ;) Tylko trzeba obcykać, czy taka urna łatwo się odkręca.

Pies przyszedł mnie trochę utulić i podrzemałam wtulona w niego, jak w pluszaka. Atak dreszczy przeszedł.

Mnie dziś na wyjście na dwór już nikt nie namówi.

mirunia, To masz jutro wyprawę. Ja się tak wybieram na grób mojej babci, albo w ten weekend, albo następny, zależnie od pogody.

Będziesz miała krótszy tydzień w pracy, szybciutko minie. :great:

misty-eyed, Mnie też trochę straszno z tym paleniem, ale przecież będzie mi już wszystko jedno. Przemówił do mnie argument znajomej - a jak się obudzisz w trumnie, zakopana pod ziemią? :hide: ( woda na młyn dla nerwicowca... ;) ) Bardziej przerażająca wizja.

Gdyby mnie zakopali w lesie, gdzie wyrosłyby na mnie kwiatki, złączyłabym się z naturą, to by mi odpowiadało najbardziej. No ale tak się nie da... :smile:

cyklopka, Co było na kociej imprezie - kocimiętka? tran? ;)

Karolina66, :papa: To mówisz u Ciebie też koopiasta pogoda? To widzę dziś nie tylko tak u mnie, wszyscy opuszczeni przez słoneczko. :bezradny:

Siarlek, Naprawdę myślisz, że przejmowałbyś się fasonem trumny? :D

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosmostrada , nie mogę napisać Ci , niestety , że jutro będzie lepiej :papa

Byliśmy na cmentarzu . Teraz kolacyjka . Pasta z owocami morza , suszonymi pomidorkami i kaparami plus czarne oliwki . Te dodatki zalane oliwą można kupić w jednym słoiczku . Sprawiłam rodzince radochę , bo b. dobre jedzonko wyszło . :yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi