Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

JERZY62, ja kiedyś przyniosłam na spotkanie fanklubu Gwiezdnych Wojen lizaki MOCY, ale się wszyscy cieszyli.

Na szum w uchu może pomóc ustawienie sobie w tle dźwięków o odpowiednich częstotliwościach.

Wchodzisz sobie na tę stronkę:

https://mynoise.net/noiseMachines.php

wybierasz któryś temat z listy, najlepiej Synthetic Noises, Tonal Drones albo Soundscapes, ale możesz spróbować też innych.

Wtedy uruchamia się dźwięk i masz takie kolorowe suwaki, którymi pogłaśniasz albo ściszasz wybrane częstotliwości, tak żeby ten ton, który masz w uchu się jak najlepiej zagubił w tym tle.

Oprócz szumów o określonych częstotliwościach są też odgłosy przyrody i życia codziennego, i inne takie relaksacyjne tematy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór.

Jesień rozkręca się na całego...

Ostatnio często się zastanawiam dokąd zmierza to moje życie? Od dłuższego czasu znowu towarzyszy mi to nieszczęsne poczucie pustki. Nie są w stanie jej wypełnić praca ani dodatkowe zajęcia. Ulgi nie przynosi też towarzystwo innych osób. Mam nieodparte wrażenie, że wszystko co robię mija się z celem (jeśli w ogóle jakiś mam). To tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry Wszystkim!

U kogo słonecznie, u tego słonecznie... :bezradny:

Kolejny dzień zamulony.

Właśnie wróciłam z dotlenienia i zresetowania, podskoczyliśmy do pobliskiego lasku na spacer. Nie żebym jakąś ekstazę przeżyła w tej burości i wilgoci, ale dobrze trochę pobyć w ciszy i resztkach zieloności. Nie chciało się wystawiać nogi, ale dobrze się zmobilizować.

Teraz dobra kawka i ciasto, w domeczku, nawet się nie chce wychodzić gdzieś na miasto.

Wczoraj, jako że przejeżdżaliśmy obok, młody namówił nas na wpadnięcie do świeżo otwartego centrum handlowego, co by obejrzeć, bo niby miało być jakieś inne. No. Wylecieliśmy stamtąd na granicy paniki, nie tylko ja, cała trójka. :P Miejsce nieciekawe w środku, jakieś tak nieprzyjaźnie zaaranżowane i przede wszystkim potworne tłumy. My jednak nie jesteśmy bestie szoppingowe, uznaliśmy to za doświadczenie traumatyczne... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi