Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

tosia_j, Plateczkowa mi polecała wizaż i fragrantica, ale tam się trzeba zarejestrować.

Carica Milica, To już rzut beretem!

Zaraz mnie chyba głowa rozboli od aromaterapii... Mam smużki olejku arabskiego za uszami, wysmarowana jestem kremem do ciała lawendowym ( dostałam od syna :great: ) i zapaliłam świecę różaną... :smile:

Zapiżamowana oddam się lekturze o uważności. Trzeba się dokształcać. ;)

Przetrwałam ten dzień mimo marnej kondycji, ba, miałam wiele przyjemności. Jestem zadowolona. :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, zdarzyło mi się kiedyś, że od nadmiaru zapachów właśnie - a właściwie od zbyt dużej ilości olejku, który użyłam, dostałam palpitacji serca ;) - kąpiel, ręcznik skropiony olejkiem na kaloryferze - zbyt intensywnie było...

Teraz jestem ostrożniejsza :D

No ale w dzień urodzin nawet trzeba otulić się zapachami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, to i spóźnione ode mnie, wszystkiego najlepszego! Niech Twoje codzienne dni będą kolorowe i słoneczne, a także Twoje sny ^^

Arfour, nick zmieniony, ale koń jest :mrgreen::great:

Kiedyś miałam schizę że skoro jestem taka chuda to może mam tasiemca i nawet badania sobie robiłam.

Ale wszystko było OK. Tasiemca nie ma. Chudość jest 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arfour, nick zmieniony, ale koń jest :mrgreen::great:

Kuń musi być. :mrgreen: Pewnie niedługo wrócę do starego nicku (starego konta właściwie) jak tylko uda mi się odzyskać do niego dostęp. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

detektywmonk, Dziękuję, Żadna okrągła liczba, nie ma co się ekscytować... ;)

Arfour, Ḍryāgan, WolfMan, Carica Milica, Lusesita Dolores, bardzo Wam dziękuję Kochani, aż mi się łezka w oku zakręciła... Bardzo potrzebowałam dziś tulasów urodzinowych! Buziaki dla Was!

Carica Milica, Kochana niezmiennie Ci życzę, żebyś trafiła na idealną kombinację leków i tym razem trzymam kciuki, żeby to było to! Miłego pobytu w domku! Napisz, czy udało Ci się pogadać.

Nie za długo zbieram manatki i idę odebrać moja kurę... :D

Ja za rok kończę 40 lat,też liczba okrągła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

Obchodów ciąg dalszy dzisiaj, jeszcze życzenia od Aurora88, Dziękuję i miło Cię widzieć!!!. :smile: Wieczorem goście. Pichcę właśnie sławetny rosół do jarzynowej. Jeszcze uduszę goloneczki z indyka w warzywach i upiekę ciasto z rabarbarem.

Zaraz wyskoczę tylko do warzywniaka i najbliższego spożywczego po składniki. Bomba hormonalna eksplodowała ;) więc czuję się znacznie lepiej, nawet prawdziwą kawkę sobie zrobiłam. Ale jestem słaba fizycznie, obolała, buja mną, więc powolutku w domku porobię i postoję przy garach. Żadnego łażenia, choć miałam w planach kawkę z koleżanką... :bezradny:

Muszę zrobić listę zakupów, wiele pozycji nie ma, ale mam taki nieogar, że już zapomniałam, co mam kupić. :roll:

Miłego dnia, Ludu Pracujący dziś już piątek! :D

mirunia - Kochana jesteś w pracy? Jak głowa?

detektywmonk, Będzie huczna impreza? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, dzień dobry! ah, od razu mamm motywację do robienia czegoś jak tu wchodzę :D Od kilku dni mam zamiar zrobić ciasto rabarbarowe i ciągle odkładam na jutro, ale wreszcie chyba dzisiaj zrobię. Jaki masz przepis?

I tej kawy zazdroszczę, chyba zaraz też sobie zrobię ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za rok kończę 40 lat,też liczba okrągła.

To młody byczek z Ciebie ;)

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :great:

dzien-piwa-Berlin.jpg

Wszyscy o kawie piszą a co ja przed wczoraj zaparzyłem sobie kawę wypiłem łyka i wylałem... pomyślałem sobie co ja mam się zmuszać do czegoś czego nie lubię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry! :papa:

kosmostrada, jestem w pracy, niestety. Też mną buja dzisiaj, głowa ciężka i półprzytomna. Z rana było ciut lepiej, a im później, tym gorzej. Wypiłam już musujący paracetamol.

Rano obudziłam się po 5, wstałam do łazienki i było całkiem ok. Usnęłam jeszcze do 7 i niestety trza było wstawać do roboty.

Na świecie słonecznie, ale wiatr spory, może przywlecze chmury deszczowe i poczuję się lepiej.

A Ty Kochana pichcisz dzisiaj urodzinowe jedzonko, jakie pyszne! Goloneczki bardzo lubię.

Dobrze, że masz się troszkę lepiej i możesz coś podziałać, zawsze to jakaś aktywność.

Życzę miłego wieczorku z gośćmi i smacznej obiadokolacji. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora88, Chciałam zrobić kruche, ale dziś nie mam nawet mocy na zagniecenie ciasta. Zrobię wg tego przepisu https://smacznapyza.blogspot.com/2011/07/placek-z-rabarbarem.html ze względu na prostotę.

mirunia, Oj tak mi przykro Kochana, że cały czas Ci dokucza ta głowa... :( Na całe szczęście już piątek, jutro odsapniesz, pośpisz... Myślisz, że to od pogody?

Jarzynowa ugotowana, ach ten wiosenny smak i ach ten rosołek :smile:. Tak jak sąsiadka mówiła kurka młoda, nie trzeba było gotować godzinami i mięsko bardzo dobre. Golonki się duszą, za jakiś czas dodać tylko warzywa, zaraz zabieram się za ciasto. Tak naprawdę słaniam się już na nogach... :bezradny: Wszystko zrobię, to odsapnę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, Twój "prosty" przepis jest dla mnie zbyt skomplikowany, trudno go przerobić na wersję bezlaktozową :D Ta maślanka i masło... To chyba jednak zostanę przy swoim pierwotnym planie zrobienia żytniej tarty. Myślę też, żeby obok rabarbaru wrzucić jabłka. Lubię połączenie.

A co do zagniatania ciasta, to ja mam konkretny blender z takim dużym pojemnikiem i specjalnym plastikowym "ostrzem" do zagniatania, wrzucam wszystko i maszyna sama robi ^^

Dobry dzień WolfMan, mirunia, niech Wam słonko grzeje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora88, Marzę o takim urządzeniu... :105: Może kiedyś dostanę na Gwiazdkę... :smile:

No tak, Ty jesteś bezlaktozowa, to musisz trochę pokombinować... Też lubię połączenie jabłek z rabarbarem, zwłaszcza kompot.

WolfMan, Ale to golonka z indyka... ;)

Chyba zasłużyłam na latte na słoneczku, tylko nie wiem, czy mam siłę zejść na ogródek... :bezradny: Strasznie to mi dużo czasu zajęło i złachałam się... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, placek z rabarbarem dodałam do ulubionych - lubię ciasta ucierane/ubijane, wszelkie babki piaskowe.

Nie przepadam za to na kruchych spodach, tym bardziej gnieść. :bezradny:

Kosmuniu, ja myślę, że ta moja głowa to od szyjnego boli, tzw. migrena szyjna. Potrafi 4 dni trzymać. A pogoda - no muszę na coś zwalić. ;)

Odpoczywaj teraz Kochana, bo się narobiłaś nieźle... a Twoja zupka pachnie mi aż tutaj, już czuję smak tego rosołku i tej wiosny w nim. :yeah:

Ja mam dzisiaj w planie pomidorową na żeberkach schabowych, a pomidorki całe z puszki, tylko zmiksuję. Wywar już mam, wczoraj gotowałam, ze świeżą gałązką lubczyku (dostałam od koleżanki). Dodam pomidorki, śmietanę i zupa gotowa, w międzyczasie makaron ugotuję.

Chyba głodna jestem.... :zonk:

Aurora88, witaj po dłuższej przerwie! :papa: A ja mam malakser do zagniatania, też z plastikowym "ostrzem". Najczęściej robię w nim ciasto drożdżowe lub placki ziemniaczane. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku podkreślam nie jestem żadnym benzożerem alkoholikiem czy innym fetyszystą. Jestem prostu czysty, buteleczka piwka mnie kładzie( w cudzysłowiu bo tak naprawdę chodzi mi o to, że mnie po prostu muli).

No i tak załatwiłem se u psych klonika. w dawce 2 mg działa słabo bardziej jak placebo dopiero przy 3 mg coś czuć to normalne pytam się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :papa:

Dzień dobry. Zeszło mi całe opakowanie Essentiale Forte i wątroba już nie boli. :yeah:

Pozażywaj Purpurowy przynajmniej jeszcze jedno opakowanie na tą wątrobę nie zaszkodzi na pewno a wiele pomoże.

Ta wątroba Cię boli od tego chyba denaturatu, tak?

Witaj.

Denaturat swoją drogą, ale też te siarkofruty dzień w dzień pić to też dużo pogorszyło. :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi