Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie też dzisiaj rozum śpi.

Oglądam oferty nadruków z logiem reklamowym, chciałam zamówić koleżance ołówki z imionami i datą ślubu :great: Będzie mogła rozdawać rodzinie i znajomym :great: Bo ja to wiecie, pierwszy ołówkowy krejzol RP.

Dzisiaj jeszcze umyć gufkę i do pani na lekcję. W sumie dużo czasu nie mam...

Ale mi się pierdoły dzisiaj śniły nieziemskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę zacząć stosować jakieś kremy nawilżające czy natłuszczające. Zupełnie się na tym nie znam, do tej pory było mi dobrze, gdy odświeżałem ciało dawką wody bieżącej i mydłem bądź innym żelem. Tymczasem obecne upały powodują, że moczę się 4-5 razy dziennie i jakiś taki suchy się staję, bo paruję masowo. ;( Wrrrrrrr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, mmmmmm, piękne te Twoje bułeczki Kosmuniu!!! :105::105::105:

Zawsze wiedziałam, że "pierwsze razy" wychodzą najlepiej... ponoć ten co się uczy grać w karty, też najczęściej wygrywa. :D

Możesz je polukrować skoro ciasto mało słodkie, a jagódki trochę kwaśne.

Przyznam Ci się, że jeszcze nie robiłam bułeczek drożdżowych, babkę tak.

Zamknęłam balkon, bo żar pakuje się do chałupy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Jestem dumna i blada. :D Wyszło mi 19 bułeczek, to zamrożę, bo tyle nie przejemy.

cyklopka, fajny pomysł z tymi ołówkami!

bonsai, Co by jakiejś alergii nie dostac, jak niczego dotąd nie stosowałeś, kup sobie zwykły tradycyjny krem nivea i nasmaruj ciałko.

Purpurowy, Cześc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ómarłam :P

nawet sobie motywacyjny kubas wzięłam, żebym zaraz Macbooka razem z moją magisterką przez okno nie wyrzuciła

https://drive.google.com/file/d/0B5BA-LxWAXZeMmI1dnpqU0RxNFU/view?usp=sharing

Skończę ten podrozdział i przerwa bo się roztapiam :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, jakie piekne buleczki :105::105: oj zjadlabym jakem fitka ! :mrgreen::105:

bonsai, ja uzywam balsamu z isany takiego bez zapachu w bialej buteleczce a czasami kupuje maselka do ciala z bielendy , lubie to z bawelna :105:

Upal nieziemski , lezalam i troche czytalam ale nawet to meczy bo sie ciezko skupic.

Gacioszki dzinsowe upralam i na jutro bede miala jak znalazl :angel:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

detektywmonk, ja mam biale ;)

Witajcie Kochani:**********

Przez wczorajsze niejedzenie jako ze w upal mi sie kompletnie nie chce , dzis nad ranem spadl mi cukier i dojsc do siebie nie moge.

Uaaaaaaa :why:

Upal nie odpuszcza niestety , mirunia faktycznie ugotujemy sie jak te jajeczka :bezradny::bezradny::bezradny:

Nie chce mi sie isc do sklepu a musze po pieczywko ---dzis moj chlebek ciemny w piekarni maja i musze kupic .

kosmostrada Kochana napisz jak po terapii :********* ja mamz a tydzien.

Ja bym chciał mieć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ludzi pogrzało od tego upału.

W domu awantura, na fesjbuku boruta, bo nie wypaliła wycieczka z ładnymi kolegami, i kolegę-który-się-ma-za-głównego-organizatora szlag trafił, że nic się ostatnio nie udaje, na co jacyś nadgorliwcy z drugiego fanklubu zaczęli nas rozstawiać, co myśmy powinni robić w naszym fanklubie. :roll:

Pogrzało ludzi od tego upału...

Otwieram piwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze kilka dni upalow i nie bede miala sil by wstac z lozka.Juz w ciagu dnia na nim poleguje.Jestem niewyspana i zla.

Nie wiem czy tylko ja sie tak czuje ze musze polegiwac w ciagu dnia????

Witajcie Kochani:*********

Nie mam sil. Niech ten ukrop sie wreszcie skonczy.

JERZY62, :******** jak sie masz?

Ja zaraz do Madzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile ostatnio zwierząt zmieniło nazwę.

Wilk grzywiasty-Pampasowiec grzywiasty.

Margaj-ocelot nadrzewny.

Kot Argentyński-Ocelot Argentyński ?

Pies Leśny-Pakożer Leśny.

Stenpok-Antylopik Zwyczajny.

Kolpeo-Nibylis Andyjski.

Lis siwy-Nibylis drobnozębny.

Lis wyspowy-Urocyjon wyspowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

detektywmonk - nibychłop piersiasty

Dzień dobry Spamowicze!

platek rozy, musimy wytrzymać, wiem, ja też zła już jestem, bo praktycznie przesiedziałam cały urlop w domu, a miałam plany wyjściowe, rowerowe, spacerowe i :bezradny: doopa!

Cały czas tylko wymyślam sposoby chłodzenia się i przeżycia do wieczora. Zdarza mi się, że na pół godziny się położę, ale też mi źle i duszno.

Dobrze, że jakoś sypiam w nocy, chociaż dzisiejszej budziłam się kilka razy.

Wczoraj w ogóle nie wychodziłam z domu. :bezradny: Teraz byłam po pieczywko i mam już dość!

Dobrego dnia wszystkim!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahoj wszystkim!

platek rozy, oj, doskonale Cię rozumiem, też mam już dość. Też dzisiaj wychodzę pracować z jednym dzieckiem, ale mi się nie chce, wrrr. Pozostałe mam odwołane. Już się pogodziłam z tym, że w sierpniu nic nie zarobię. No i ok, więcej czasu na rysowanie.

mirunia, urlop w taki upał to w sumie tak samo jak upał w sezon deszczowy, przez pogodę nie skorzystasz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aurora88, oj chyba nie tak samo. W sezonie deszczowym człowiek nie jest taki osłabiony, ma więcej energii i może coś chociaż w domu zrobić i mieć satysfakcję z pożytecznie wykorzystanego czasu urlopowego.

A w taki skwar, to tylko stać mnie pralkę włączyć... :bezradny: no dooopa na całego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, czyli właściwie deszcz byłby lepszy? no tak, zgadzam się!

Ale jestem zła! Dopiero się wykąpałam, już jestem cała spocona! Mam dosyć upału! Upale, idź sobie, no idź, sio!!! (powinna tu być emotikonka ludzika walącego w ścianę z rozpaczy!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!!!

U mnie dziś niedobra duchota, mam wrażenie jakbym się kleiła... Łeb boli. Niebo zamglone, powietrze stoi. Monsz mi zamontował wentylator, żebym jakoś wyrobiła. Wziął do biura ręcznik, żeby brac prysznice. :roll:

Wczoraj wieczorem wpadłam w jakąś melancholię, jeszcze noc była ciepła, nie można było wywietrzyc sypialni, więc czytałam do drugiej, żeby zasnąc. Dziś jak się obudziłam o 7mej i poszłam do łazienki to tak mną zarzuciło, że myślałam, że się wygracę. Położyłam się więc z powrotem i zalegałam do 9.30.

Jak monsz wróci, mamy jechac za miasto na pierogi z jagodami ( tak sobie wymyśliłam). Nie odczułam wielkiego entuzjazmu w rodzinie na to danie, więc nie będę się urabiac, a ja muszę je zjeśc choc raz w sezonie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo pogoda nie sprzyja jakiejkolwiek aktywności. :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, dzień dobry :) ooo też bym zjadła pierogi z jagodami ale nie umiem robić pierogów ;) fajnie sobie zaplanowałaś wycieczkę z mężem, żebyście tylko nie rozpuścili się w tym upale... a wentylator dobra rzecz, ale strasznie prąd zżera, uważaj na rachunki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi