Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

platek rozy, hej :)

Też uwielbiam hummus! Będę trzymać kciuki, żeby Ci się udało z tą biedrą ;);)

Chodzę chodzę, jutro mam kolejną wizytę.

Nie wiem, jakoś nie stresuję się tym pisaniem szczególnie chyba... Ja po prostu jestem nienormalna, okropny dziś dzień się zapowiada :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie

wyszłam dzis z domu

byłam kupić bilet na wszystkie linie za 29zł dzieki mops

byłam tez w aptece po leki i strasznie duze opakowania kventiaxu dostałam, sa po prostu ogromne

byłam tez w rossmanie po farbe do włosów

pogoda nie sprzyja, temperatura jest fajna ale deszcz pada a to juz nie jest fajne

Yvaine, PannaNatalia, platek rozy, mirunia, takie tam, cześć wam robaczki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lusesita Dolores hej :) jaki kolor farby kupiłaś?

Yvaine-ja też mam ostatnio lęki przed wyjściem z domu ale zmuszam się. Cały dzień w żołądku czuję dziwny niepokój......

Widzę,że w całej Polsce pogoda dziś raczej butelkowa. Musimy jakoś przetrwać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lusesita Dolores, to fajnie, takie drobne przyjemności są bardzo ważne.

platek rozy, życzę żeby z pracą wyszło.

Byłam dzisiaj z koleżanką w kawiarni, miałam jej coś doradzić w sprawie rozmowy kwalifikacyjnej o stypendium do matury międzynarodowej, strasznie mądre rzeczy. Jak będzie duża, chce zostać lekarzem psychiatrą. Gadałyśmy o Freudzie, o pochodzeniu form grzecznościowych w języku japońskim, o rozwoju mózgu u osób leworęcznych i o gitarach basowych. Powiedziała, że nigdy z nikim nie ma tylu wspólnych tematów i chce się ze mną częściej widywać :mhm:

Kokosanki bez jajka są genialne, z tym że nie są wypieczone na sucho, tylko są delikatnie miękkie, bo miód i nieutwardzony tłuszcz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yvaine, oj a czemu okropny????

mirunia, cyklopka dziekuje za kciukasy :):******** wprawdzie nie licze na wiele no ale kto nie probuje ten nic nie osiaga.

Lusesita Dolores, Hey :******** o to pochwal sie nam tutaj pazuraskami :)

cyklopka podziel sie przepisem na te kokosanki :uklon: czy one sa fit?:D

mirunia, Jak sie czujesz? glowa minela????

Hummus bardzo Ci polecam :105: Ogromnie to pyszne jest . Ja kupilam z firmy sante z pomidorami suszonymi (byla promocja w Lewiatanie) I nie moglam przestac jesc , taki dobry.

sama te z keidys zrobilam ale jednak teraz nie mam tyle pieniazkow bo troche on kosztuje :bezradny: ale warto!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór!

Właśnie wyszła moja mama i zaglądam do Was. Pogoda nawet nie czerwcowa, a za rogiem lipiec. :shock:

mirunia, Hej Kochana!***** No nie pisałam, bo co mam pisac, w kółko to samo, jak kiepsko się czuję... :bezradny: Ja lubię coś poopowiadac, pocieszyc się z Wami...

Cieszę się, że migrena Ci zelżała. Dobrze, że z pracy mogłaś się urwac.

platek rozy, Plateczkowa, też trzymam kciukasy za biedrę, zawsze to jakiś pomysł, działanie, wiedziałam , że będziesz coś kombinowac! :great:

cyklopka, najbardziej lubię kokosanki takie miękkie w środku. Rzucaj Kochana przepisem! :uklon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, a no to dobrze ze bol minal , mnie jak migrena lapie toz azwyczaj dopiero odpuszcza tak wlasnie poznym po poludniem badz wieczorem.

ja w sumie to tak nie za wiele dzis porobilam , na terapii bylam , na zakupach , pozniej pranie zalaczylam , troche poczytalam , porozmawialam z przyjaciolka fonicznie a teraz muffinki kolacyjne w piekarniku a ja po kapieli i umyciu wlosow. Zapisalam sie na kilka ksiazek w bibliotece wiec bede czekala na maila kiedy beda dostepne :)

kosmostrada, :******** hey Slonce , pisz nawet jak kiepsko sie czujesz bo sie martwimy jak sie nie odzywasz.Moze ten doxepin troche sie rozkreci ! Bylas na terapii? Mowilas o tym wlaczeniu pb ????

Tak pomyslalam ze nawet jak nic z Biedry niew yjdzie to i tak lepsze dzialanie niz marudanie :lol::lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, I to jest to podejście, które w Tobie cenię, pomarudzic tak dla zrzucenia ciężaru, a potem działac! :great:

A co się ma rozkręcic, 10mg? Jakoś wątpię, na razie jest gorzej...

Zasugerowałam nieśmiało mojej T., ale nic nie odpowiedziała. :bezradny: Jak się kocioł skończy w pracy, to zadzwonię na spokojnie do poleconej mi przez lekarza babki od p -b, czy w ogóle ma terminy w lipcu.

Wysłałam maila do doktora z opisem mojego stanu, tyle dziś mogłam dla siebie zrobic ( a wiecie, że tego nie lubię, bo się krępuję, o ja durna... :hide: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, to mysle ze powinna nad tym pomyslec skoro pracuje w roznych nurtach a przy zaburzeniach lękowych p b daje bardzo dobre wyniki.

mam nadzieje ze cos sie wyklaruje z terapia jak nie u tej to u innej i bedzie wreszcie lepiej.

Na lekach to i ja wiecznie mialam gorzej :bezradny::bezradny: jak sobie to przypomne to brrr.

Do pana doktora nie krepuj sie pisac , w koncu on od tego jest a dwa jakby nie chcial miec kontaktu z pacjentami to nie dawalby maila.

mirunia, co czytasz ciekawego????

Ja teraz klasyka angielskiej literatury --- Anne Bronte "Lokatorka Wildfell Hall"Taka perelka mi sie trafila bo siostry Bronte uwielbiam a ta ksiazka nie byla wczesniej wydawana w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, tak , jestem na 150 stronie , ksiazka wspaniala.napisana kunsztownym jezykiem , z cudownie zarysowanymi postaciami.Bogate opisy i ogromnie duzo rozbudowanych dialogow , opisow emocjonalnych tego co bohaterowie przezywaja, czynia te ksiazke majstersztykiem. Alez tesknilam za angielskimi klasykami .

Wiem czlowiekowi sie wydaje ze juz ktos bedzie mial dosc jego narzekan na zle samopoczucie , no ale co zrobic , chroba to choroba i lekarze do tego przyzwyczajeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, O to sobie takie Bollywood zapodałaś na dobre samopoczucie!

Ja pamiętam dawno temu poprawiłam sobie setnie humor filmem "Czasem słońce czasem deszcz" z Bollywood. Klasyka gatunku, polecam na smutne dni. ;)

platek rozy, Mówisz niedawno wydana książka? To może jest w empiku, to bym sobie kupiła na sprawienie przyjemności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, a ja tez czytam czasami takie ksiazki dla oderwania sie i odpoczynku < zreszta ja to przy kryminalach skandynawskich najlepiej odpoczywam :D:lol::lol:

kosmostrada, Tak w 2012 roku bodajze ale cudna , mnie sie spodobala bardzo.Czytam z zapartym tchem i sie upajam pieknymi opisami , jezykiem i potretami psychologicznymi. :105::105::105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, na grypę też dobra pozycja, idealnie wybrałaś. :mrgreen: Ja na gorsze dni jak Plateczkowa - skandynawskie kryminaliszcza. Żeby mnie wciągnęło i oderwało od złych myśłi, musi byc mrocznieeee...

A Ty wybierasz zgodnie z prawidłami sztuki relaksu - lekko i przyjemnie. Może też tak powinnam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalny przepis

A to mój przekład (robiłam od razu z podwójnej porcji):

1,5 szkl. (wie)wiórków kokosowych

1 łyżka mąki kokosowej (akurat miałam ale od biedy można dać ryżową albo jakąkolwiek)

Porządna szczypta soli

2 łyżki oleju kokosowego (z braku takiego luksusu zmieszałam na ciepło łyżkę klarowanego masła i łyżkę oleju rzepakowego)

0,25 szkl. miodu

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (z braku takiego luksusu dałam 1,5 łyżeczki cukru waniliowego)

Najpierw zmieszałam suche ingrediencje, potem wlałam mokre i świderkami na mikserze to miąchałam. Trochę inna kolejność niż w przepisie.

Później trzeba kulki z tego ulepić, ja sobie pomogłam gałką do lodów.

Piszą 350 stopni na 7 minut na papierze. Dałam od razu do gorącego i czymałam trochę dłużej, aż się wyrumieniły u góry i były bardziej stabilne jak je trącałam patykiem. Po ostudzeniu trochę też się bardziej scaliły.

A czy są fit? Chyba bardziej niż wersja z jajkiem i cukrem :mhm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi