Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

jasaw, Aniu buziaczki :********** szafe widze ze juz jutro Ci przywoza tak?

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Mój mózg jest fabryką strachu. Produkuje bzdury na skalę masową. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Hej Słońce!!! Nosiło mnie z telepawy niestety, stwierdziłam, że w domu nie wyrobię, a w pracy się czymś zajmę i jakoś wytrzymam. I miałam rację. No ale początki są trudne, liczę że każdy kolejny dzień przybliża mnie do faktu ogłoszenia Wam - dzisiaj się dobrze czułam! Btw bardzo lubię jak mnie nosi z energii, wyczekuję tego z utęsknieniem.

Ciekawe z tym porankiem - a ty nie bierzesz teraz już mniej procha na noc? Chyba w sumie lepiej w tą stronę, niż pobudka z lękiem i niemożnośc spania... :? Kawka Cię nie stawia na nogi?

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Kamilko, w środę. Jednak jutro trzeba wszystko przygotować. Niby to nic takiego, ale pokój trzeba przygotować, wszystko wynieść, a oboje już nie jesteśmy tak sprawni jak kiedyś ;) Damy radę na pewno...

"Cierpliwość jest podporą słabości, niecierpliwość - ruiną silnych"

"Nie możesz dokonać wyboru, jak umrzeć. Ani kiedy.

Możesz tylko zdecydować, jak żyć. Teraz"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, praca z dziećmi jest bardzo przyjemna, choć bardzo odpowiedzialna. W jakim wieku dziecko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, ja, wracając pamięcią do lat, gdy jeszcze pracowałam, też zastanawiam się, jak ja podołałam wszystkiemu...

Wyciągnełam z tego wniosek - zbyt wnikliwie analizowanie swoich słabości, tak jakby oczekiwanie na moment złego samopoczucia, osłabia bardzo, blokuje i nasila odczucia. Nie można straszyć siebie, a z ufnością iść do przodu, wbrew wszystkiemu, z przekonaniem, że to przejściowy stan. On minie.

Masz rację, pracuję nad tym, na razie jeszcze staram się zajmowac głowę czymś innym, a z czasem wierzę, że będzie to bardziej niewymuszone i naturalne.

platek rozy, Plateczkowa!!!***** O, gdyby Ci wyszła ta dodatkowa opieka, to byłoby super. Trzymam kciuki, bo to fajna praca, a 10 zeta za godzinę nie chodzi piechotą.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, płatku czy złożyłas juz dokumenty o niepełnosprawność? czy przyszedł ci juz termin komisji? bo ja czekam juz 3 tydzien

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, 5 latek :)Aniu dacie rade , pomalutku ! .

Ahma, Hey:********* ja juz skladalam bardzo dawno temu bo w e wrzesniu ale ze mialam dorobic testy czy faktycznie jestem chora umyslowo ;) to niestety sie przeciagnelo do teraz a jutro dopiero komplet testow odbieram , mam je dokladniejsze jak wszpitalu a i jeszcze ostatnio zaginely wiec jak mialam je dostac 13 kwietnia to dostane dopiero jutro . Mam je odebrac u mojej T bo juz nie mam sil, czasu i kasy jezdzic specjalnie do tej od testow.

kosmostrada, tak chcialabym wlasnie zeby to wypalilo , wole to niz zaiwaniac w sklepie za 6 zl bez przerwy na siku ;)

Jak sie czujesz Slonce?:**********

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, to fajny wiek. Można już porozumieć się bez trudu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, tak, biorę teraz 15 mirty na noc... budzik 3 razy wyciszam i dalej śpię :D Lubię jak się sama obudzę ok. 8 w wolne dni :mrgreen: a do pracy niekoniecznie ;)

Kawka rano obowiązkowa, w pracy następna, ale już fusiasta. Pomaga, bez niej byłabym :bezradny:

jasaw, święte słowa z tą obserwacją siebie... nie wywoływać wilka z lasu. Też nad tym pracuję, ale jak mnie dopadają większe zawroty, to nie daje rady wtedy racjonalnie myśleć i oddalić lęk. Czasami się uda, sposobami ;)

platek rozy, hej Kochana:*** trzymam kciukasy, żeby udało Ci się z tą popołudniówką. A znajdziesz wtedy czas dla siebie i na odpoczynek?

Bo do późna byłabyś poza domem... chociaż Ty późno chodzisz spać. ;)

Ahma, witaj :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, dokladnie , Madzia ktora pilnuje ma 4 latka i jest bardzo rezolutna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, cześć Mirunia

ja was podziwiam ze dajecie rade z pracą, ja niestety nie nadaje sie do pracy 8-godzinnej, bede szukac cos na poł etatu

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Czuję się bez zmian, ale nie gorzej. Staram się przetrwac każdy dzień z godnością.

Codziennie wieczorem powtarzam sobie, jutro będzie lepiej i mam nadzieję to wreszcie wykrakac... :D

Jak mnie obudzi budzik, a nie lękawka o świcie to już będzie wielki krok do przodu.

Jutro terapia, mam nadzieję, że doda mi porcję nadziei.

Trzymam się tak naprawdę dzięki Wam...

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konwali@, ano innej pracy poki co nie mam a kase z czegos miec musze .... poza tym jak mamz arobic u byle pajaca bez umowy mniejsza kase jak na pilnowaniu dziecka to wole pilnowac dzieci.

I mniej mnie to stresuje. Moge zjesc kiedy chce i napic sie herbaty...

kosmostrada, Kochana moze lek zacznie dzialac i bedzie juz tylko lepiej! Tego sie trzymamy ! :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Davin, zwyczajnie z tego wzgledu, że finansowo bardziej opłaca mi się wynając kogoś do remontu niż robić to samej. Więcej zyskam płacąc fachowcom a swój czas poświęcić na pracę niż zaoszczędzić na fachowcach i poświęcić swój czas ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Davin, zwyczajnie z tego wzgledu, że finansowo bardziej opłaca mi się wynając kogoś do remontu niż robić to samej. Więcej zyskam płacąc fachowcom a swój czas poświęcić na pracę niż zaoszczędzić na fachowcach i poświęcić swój czas ;).

To musisz być kasiasta. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We łbie mi się kręci, więc poszłam się przewietrzyc z psem (piękne powietrze się na wieczór zrobiło, choc słońce schowało się za chmury), wracam, myślę poczytam, a tu Spamowa zamilkła...

Wszyscy kolacyjki pewnie pichcą... :D

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, ja właśnie złożyłam w doz.pl comiesięczne zamówienie. Miałam poczytać, ale boli mnie głowa.

Spacer, jak zwykle, planuję późnym wieczorem...

A skąd te zawroty głowy pojawiły Ci się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, eh myślę, że to ubok leku, bo mam to na wieczór od wczoraj. Zawroty, mdłości, nieostre widzenie, ból serca - no to staram się to rozchodzic i przewietrzyc, coby się nie nakręcac. Poszłam z asystą, żeby miał mnie kto podnieśc, jak się wygracę... ;)

Może boli Cię głowa od pogody, bo u mnie zmienia się kilka razy na dzień?

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzalam "Gre o Tron" i chyba zaraz sie ewakuuje do kapieli.

konwali@, ja tez lubie dzieci , swoich nie mam to chociaz cudze pobawie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, na terapie pedze , pozniej jeszcze za butakmi pochodze od tamtej strony miasta ;)

za to we srode ide na chookolade :105: po pracy.

Kochana te zzawroty pewnie od lekarstwa, ja tak na kazdy psychotrop reagowalam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Davin, wczoraj zem na telu byla tos nie chcial ze mna rozmawiac 8) to masz teraz:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi