Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie chodziło o to, że wszyscy znerwicowani ludzie zaczynają od badań, rozszerzając je zupełnie niepotrzebnie. Potem dochodzi do tego hipochondria i konieczność powtarzania tych samych badań co kwartał, bo przecież coś mogło się zmienić, a to na pewno ma wpływ na naszą nerwicę... Pomijając przypadki marginalne lub oczywiste, większość naszych dolegliwości ma swoje podłoże w zaburzonej biochemii mózgu, wyuczonych nawykach myślowych itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blah!, każdy by chciał, żeby to nie była nerwica, a np. niedoczynność lub nadczynność tarczycy. Wiele chorób można jednak wykluczyć podstawowymi badaniami, ale w końcu przychodzi czas, żeby pogodzić się jakoś z rzeczywistością (wtedy i sama nerwica potrafi nieco odpuścić).

Nie znam się za bardzo na omdleniach, ale po wykluczeniu problemów krążeniowych, wad anatomicznych mózgu, zmian zwyrodnieniowych w obrębie kręgów szyjnych, hipoglikemii czy problemów z błędnikiem (jeśli masz też zaburzenia równowagi), odpuściłbym sobie i spróbował czegoś, co zaproponuje neurolog lub psychiatra. Przecież zawsze możesz odstawić dany leki, jeśli objawy nie ustąpią lub będziesz się źle czuła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RunForrest, Przykro mi, że u Ciebie nie działa, ale tak jak mówisz, dac się skubanej powalic nie można... ;)

bonsai, To jest bardzo indywidualne, mi to pomogło plus twarde w twarz stwierdzenie lekarza, a potem terapeutki, że sama to sobie robię. Jakbym dostała otrzeźwiająco w pysk... :D

mirunia, dobrze że jesteś Słońce, bo już się martwiłyśmy, że Ci dowaliła franca na święta.

Ja też muszę się doprowadzic wieczorem do ładu, bo włos potargany, pazury paskudne i jeszcze teraz pofarbowane paluchy barwnikiem do jaj :hide: No normalnie straszę... :D

Aranjani, nakroiłam całą wielką michę, obawiałam się, że zostanie mi nerwowy tik ręki :P

No, z kucharzenia zostało mi zrobienie obiadu - łososia a la Platek, monsz zrobi zrazy i drugą sałatkę, posprzątac po wszystkim i można się doprowadzac do porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blah!, ja jak zagladałam do mamy jak jeszcze w kraku mieszkalam to tez wcinałam słodkie 8)

koniecznie... i to tak z 10 razy :lol:

mirunia, witaj :D

-- 04 kwi 2015, 15:30 --

kosmostrada, ja tez się tego obawiam... ja jeszcze mam do skrojenia pare ogórów i najgorsze... cebule :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bonsai, wiem. Człowiek sam się nakręca. Wiesz , to też jest względne - człowiek czasem myśli, że wolałby, żeby to było wszystko inne niż nerwica ale z drugiej strony w nerwicą wiem, że sobie w miarę szybko poradzę a z innymi chorobami może być trudniej więc mimo wszystko wolę już tą nerwicę ;).

-- 04 kwi 2015, 14:35 --

blah!, ja jak zagladałam do mamy jak jeszcze w kraku mieszkalam to tez wcinałam słodkie 8)

koniecznie... i to tak z 10 razy :lol:

Weź mi nie mów bo jeszcze chwila i dźwigiem trzeba będzie mnie do auta przerzucać ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z drugiej strony w nerwicą wiem, że sobie w miarę szybko poradzę a z innymi chorobami może być trudniej więc mimo wszystko wolę już tą nerwicę ;).

Bardzo optymistycznie się na to zapatrujesz, ale tak właśnie powinnaś robić. Trzymam kciuki. :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin2013, to podzielimy baty między Ciebie i Davina :D.

bonsai, dziękuję :). Wiesz, mam dużą motywację i jestem zdeterminowana, mam plany na przyszłość itd. itd. więc nie mam zamiaru reszty życia spędzić na siedzeniu w 4 ścianach ;). Ale mimo wszystko i tak równocześnie badać się pod róznymi kątami można, ot chociażby dla własnego spokoju ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blah!, oj tam... teraz dużo firm oferuje wypożyczenie dzwigów... wiec no problem :lol:

Marcin2013, solidarnosc plemników :mrgreen:

a to moje jajkowate galaretki... moze nie idealne ale jak na piewrszy raz w ogole galaretek jestem z siebie dumna :mrgreen:

25505t2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blah!, zaglądaj częściej na Spamową, zobaczysz jak my tu dajemy radę. Bywa ciężko, ale oswajamy paskudę i bywają naprawdę owocne dni.

amelia83, jaką babę pieczesz?

Natrąbiłam się mocnej kawy, bo już się przewracałam i żołądek mnie teraz cholera boli...Zawsze sobie czymś dowalę. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blah!, to ja jednak wole choroby ciala niz nerwice bo jednak wcale nie ejst tak latwo sie z nia rozprawic ... :bezradny: lubi wracac cholerstwo a jak jeszcze polaczona z depresja to juz klapa total.Ja lekow brac nie moge wiec zostaje mi sama terapia a niestety zeby dokopac sie do pewnych problemow , zmienic schematy myslenia ktore sa w tej chorobie utrwalone to orka ciezka :cry::bezradny: Sa dni lepsze i dni gorsze , czasami dwa tygodnie dolinuje a pozniej dwa tygodnie sie czuje niezle ale dluzszej poprawy takiej calkowitej nie mam. Mialam dobre poltora miesiaca , pozniej stresy ziwazane ze szukaniem pracy , rozmowy kwalifikacyjne i znow dolllll...

kosmostrada, o to daj znaka jak ten losos wyjdzie! mam nadzieje ze bedzie smakowal.

Wtam niewitanych :)

Ja juz pazurasy trzasnelam na ladny orange :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi