Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Ja robię napar, nie odwar - czyli gotowanie przez kilka minut.

Napar to zalewanie wrzątkiem, odwar to zalewanie letnią wodą, podgrzewanie i gotowanie.

Mam w niedzielę kartkówkę z Technologii Postaci Leków :twisted:

-- 27 mar 2015, 12:57 --

mirunia, dzieki ale ja terz pisz z telefonu gdzie mi nic nie podkresla wielokrotnie przepraszalem Za pisownie no poprostu tak pisze ale idzie mnie zrozumiec

A ja mam w telefonie tak, że sam mi wstawia słowa :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, polecam :mrgreen:

Wprawdzie teraz przy zwiększonej dawce leków trochę wolniej się uczę i zapominam słowa, ale jakoś to leci. Dzisiaj przed szkołą jeszcze robię zajęcia z klientem, mam nadzieję, że będzie grzeczny :nono:

Marcin2013, ja rozumiem co piszesz, bo wiem, że piszesz tak jak mówisz 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień Dobry!!

Ja robię napar, nie odwar - czyli gotowanie przez kilka minut.

Napar to zalewanie wrzątkiem, odwar to zalewanie letnią wodą, podgrzewanie i gotowanie.

Mam w niedzielę kartkówkę z Technologii Postaci Leków :twisted:

-- 27 mar 2015, 12:57 --

mirunia, dzieki ale ja terz pisz z telefonu gdzie mi nic nie podkresla wielokrotnie przepraszalem Za pisownie no poprostu tak pisze ale idzie mnie zrozumiec

A ja mam w telefonie tak, że sam mi wstawia słowa :o

Nie rozumiem, przecież właśnie tak napisałam w skrócie... :mhm:

U mnie też pochmurno i pada. Zaraz mam masaż...liczę na poprawę w kwestii bólowej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Kochana oj tak , jak czlowiek spokojny , bez lękow to od razu inaczej sie czuje i ma werwe do zycia ! :) oby jak najdluzej tak bylo u Ciebie :great:

Ja dzis bede robila kasze kuskus z warzywami i do tego duszony kurczak , tez robie na kilka dni.

Wlasnie stoje w kolejce w Biedrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heloł!!!

U mnie pada i ciśnienie zamulające.

Byłam na Targach z koleżankami. Ale było strasznie ciężko mi wyjśc, telepawka, jelito, ogólnie masakra. Ale powiedziałam sobie, że w końcu tyle się nastawiałam, jeszcze Wam pisałam ekstatyczna, że jadę i co, teraz się poddam i napiszę - nie dałam rady? :time:

Kupiłam 4 sznurki koralików na bransolki ( w tym dla młodego zamówione), zawieszkę srebrną, i kolczyka :D No jednego, bo mam tylko jedno ucho przekute - taką fajną srebrną kulkę.

Wieczorem idziemy na wernisaż do znajomego. Jestem tak wyczerpana porannymi sensacjami i pogodą, że nawet nie mam się siły ekscytowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpadało się na dobre...lubię takie deszczowe popołudnie z książką zwłaszcza. Kupiłam nowe zasłonki - piękne tulipany / niestety zdjęcia nie zamieszczę, bo nadal nie potrafię/ do swojego pokoiku, jest ciepło, przytulnie.

Pan masażysta zadzwonił, że stoi w potwornym korku w centrum miasta, więc zdecydowałam się na przełożenie spotkania na poniedziałek.

-- 27 mar 2015, 16:58 --

W niedzielę I urodziny młodszego Wnuczka :D - będzie torcik, małe przyjęcie. Kupiłam Mu III tomy Poczytaj mi Mamo - zgodnie z prośbą Synowej i kręgle dla maluszków :D . Poza tym baloniki podłużne do modelowania :mrgreen: .

-- 27 mar 2015, 16:59 --

Jestem strasznie śpiąca ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi