Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Aaale mam brzuch spuchnięty :hide:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/192453/serce-historia-kultury-i-symbolu

Ciekawostki z obszaru historii, kultury i literatury, niepozbawione elementu fizjologicznego. W jaki sposób ludzkość używała symboli to pokazywania uczuć i wartości. Głównym tematem jest serce, ale nie tylko.

Właśnie wyczytałam, że skarabeusz symbolizował codzienne odradzanie się słońca oraz zmartwychwstanie serca na tamtym świecie.

Mam skarabeusza-koralik, ktoś mi przywiózł z wycieczki do Egiptu. Kolor turkusowy, ale nie wiem z czego zrobiony. Udało mi się go nawlec na łańcuszek.

Dobry tekst na podryw z tym zmartwychwstaniem serca? :lol: Motyw z toczeniem kulek gnoju można pominąć :bezradny:

A do tego kolczyki od Płatuś, że Nefertiti i w ogóle. Zestaw na sobotę :great:

-- 16 lut 2015, 23:29 --

Idę oglądać film, co wczoraj zaczęłam i mi się nie podoba, ale może się rozkręci :bezradny:

-- 16 lut 2015, 23:30 --

Argish, tak, ruszamy z kolejnym sezon Szpitala :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero teraz przeczytałam wątek Arashy. Wybaczcie, że "wracam do tematu", ale czuję się w obowiązku dodać swoje pięć groszy ;)

Nie nalatujcie tak na nią, bo widać, że dziewczyna ma wiele empatii, życzy wszystkim jak najlepiej i z pewnością dla wielu osób jest dobrą duszą tego forum - bo przecież przychodzi tu mnóstwo osób, które potrzebują rozmowy i wsparcia.

Ja wiem, takie postawy się tępi uważając za "niedojrzałe", a gdyby część "egoistów" zamienić na takich "idealistów", to pewnie wszystkim żyłoby się przyjemniej;) Ale niestety, statystyka jest statystyką i wszystko musi się rządzić swoimi prawami ;]

Miłego wtorku Wam życzę, jeszcze sernikowe ciacho i idę spać ;]

O, ładnego spamowego obrazka nawet znalazłam :D

milego-wtorku.JPEG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cognac, dokładnie, całkowicie się zgadzam! Nie jestem do końca w temacie, bo dopiero przed chwilą odpaliłem forum. W każdym razie jesteśmy tu po to aby sobie wzajemnie doradzić dobrym słowem. Przynajmniej takie jest moje zdanie! ;)

Również życzę Wam miłego wtorku i byle do weekendu. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Kochana!!! ja z córą jestemy wielkimi fankami Szpitala :uklon: kogo tam grasz????

3 razy byłam pacjentką, raz pielęgniarką.

Najbliższe odcinki 318, 319

-- 17 lut 2015, 11:59 --

cyklopka, nie lubię tych seriali, ale podziwiam bo pewnie dużo pracy potrzeba no i odwagi do publicznych wystąpień :P

Czasem się człowiek nasiedzi albo nadrepcze. Ale faktem pójść na casting to było coś, żeby się przełamać, żeby spróbować czegoś nowego i dobrze mi zrobiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, :great:

rano się ogarnęłam w miarę szybko niż zazwyczaj

miałam kolezanka wpaść ale tam coś jej wypadło

to byłam u siostry w pracy (pracuje w szpitalu psychiatrycznym :D ) herbatkę wypiłam taka ostrą imbir chilli cos tam i mnie brzuch boli :evil:

plan na dziś książka i ćwiczenia

i ciocia wpadła i mi powiedziała, ze zgrubiałam :why:

-- 17 lut 2015, 13:34 --

Zalatana23, pewnie że dasz radę, jesteśmy z Tobą :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!!!

Czy u Was też tak zimno? Piękne słoneczko dzisiaj, ale idąc do pracy przeklinałam, że nie włożyłam rajstop. Ale nie narzekam, bo siedzę w pracy, czy w domu i jasno wokół mnie, nie trzeba światła palic.

Dziś na terapii było strasznie, aż mi w pewym momencie głosu zabrakło. Wyszłam, jak to po takich emocjach, słaniając się na nogach, nawet po drodze nie zajechałam po zakupy. Przeklinałam pracę, bo nie mogłam się położyc spac, za chwilę dziękując za nią Bogu, bo przynajmniej wiedziałam, że będę musiała się otrząsnąc. Ale chyba coś ważnego się okazało, bo T. notowała jak oszalała. :D

Teraz dochodzę do siebie. Boli mnie każdy mięsień i każda kośc. Należy mi się jakaś nagroda, ale nic nie mogę wymyślic...

Zalatana23, Wspaniała wiadomośc! Trzymam kciukasy!!!

amelia83, ciocie to często taki gatunek, który mówi, że się zgrubiało, albo że się marnie wygląda... Nie przejmuj się! Jak brzuszek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi